Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2008 - Anul XIII, nr. 179 (3860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicamentele eliberate prin farmacii cu circuit deschis, decontate la un preţ stabilit de MSP

Vineri, 1 August 2008 (13:45:05)

Medicamentele şi materialele sanitare eliberate prin farmacii cu circuit deschis pentru bolnavii şi pacienţii cuprinşi în programele naţionale de sănătate sunt suportate la nivelul preţului de decontare, aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii, respectiv preţul de vânzare cu amănuntul maximal.
 
  Preţul de decontare atât pentru medicamentele, cât şi pentru materialele sanitare, dispozitivele medicale şi alte produse acordate pacienţilor în cadrul programelor naţionale de sănătate a fost stabilit, joi, de Guvern, prin hotărâre.

"Astfel, medicamentele, materialele sanitare, dispozitivele medicale eliberate prin farmaciile cu circuit deschis, aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, care se acordă bolnavilor şi pacienţilor cuprinşi în cadrul programelor naţionale de sănătate sunt suportate la nivelul preţului de decontare, aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii, respectiv preţul de vânzare cu amănuntul maximal cu TVA inclus, reprezentând tariful maximal stabilit pentru acestea", se arată într-un comunicat al Executivului.

Prescrierea medicamentelor în ambulatoriu se face utilizând denumirea comercială.

Programele naţionale de sănătate vor putea fi finanţate atât de la bugetul de stat, din veniturile proprii ale ministerului şi din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale, cât şi din donaţii şi sponsorizări.

Totodată, hotărârea prevede că medicamentele, materialele sanitare, dispozitivele medicale utilizate în unităţile sanitare cu paturi, pe perioada spitalizării, pot fi achiziţionate de bolnavii şi pacienţii cuprinşi în cadrul programelor naţionale de sănătate la un preţ care nu poate depăşi preţul de decontare aprobat de Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Sumele necesare pentru asigurarea testelor de automonitorizare a glicemiei bolnavilor cu diabet zaharat insulinodependent se asigură prin transferuri din veniturile ministerului către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Testele se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis, în baza actelor adiţionale la contractele pentru furnizarea medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, încheiate cu casele de asigurări de sănătate cu farmaciile.

O altă prevedere stabileşte faptul că farmaciile cu circuit deschis sunt obligate să elibereze testele de automonitorizare a glicemiei bolnavilor cu diabet zaharat insulinodependent la preţul de decontare aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii Publice. Condiţiile de acordare a acestor teste se stabilesc prin normele tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate.

Potrivit hotărârii adoptate, testele de automonitorizare a glicemiei bolnavilor cu diabet zaharat insulinodependent achiziţionate de către autorităţile de sănătate publică şi unităţile sanitare pot fi eliberate, până la epuizarea stocurilor, prin farmaciile cu circuit închis care aparţin unităţilor sanitare respective.

Unităţile specializate care derulează activităţi cuprinse în programele naţionale de sănătate pot angaja personal pe toată perioada de realizare a acestora.

Contractele încheiate cu unităţile din coordonarea sau aflate sub autoritatea ministerului în vederea realizării de studii, activităţi şi lucrări aferente programelor naţionale de sănătate, vor fi monitorizate şi derulate de către compartimentul intern specializat în domeniul achiziţiilor publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicamentele eliberate prin farmacii cu circuit deschis, decontate la un preţ stabilit de MSP.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicamentele eliberate prin farmacii cu circuit deschis, decontate la un preţ stabilit de MSP0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei