Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2008 - Anul XIII, nr. 179 (3860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Poziţia privind Kosovo nu este una personală, a preşedintelui, ci a Parlamentului României

Vineri, 1 August 2008 (17:31:47)


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că poziţia României în privinţa Kosovo şi a aderării Serbiei la structurile UE nu reprezintă poziţia sa personală, ci a Parlamentului României şi a poporului român, pe care le reprezintă.
 
  Preşedintele Boris Tadic a ţinut să-i mulţumească lui Traian Băsescu pentru poziţia pe care România a adoptat-o în privinţa Kosovo şi a aderării Serbiei la UE.

"Mulţumesc domnului Băsescu pentru poziţia de principiu în privinţa Kosovo şi pentru susţinerea noastră când este vorba de integrarea europeană. Colaborarea noastră este foarte importantă pentru viitorul Serbiei", a declarat Boris Tadic.

Preşedintele sârb a mai spus că, în timpul întâlnirii pe care a avut-o cu Traian Băsescu, s-a discutat despre chestiuni economice, dar şi despre sprijinul pe care România l-ar putea oferi din postura de membru al UE pentru aderarea Serbiei la structurile comunitare.

"Azi, companii mari precum Ford şi Nokia sunt în România şi noi estimăm succesul pe care România îl va avea în economie. România a devenit şi un membru al Uniunii Europene, lucru pe care îl doreşte şi Serbia. Sunt convins că România va susţine Serbia în eforturile sale de a adera la Uniunea Europeană, aşa cum a făcut-o până acum", a declarat Boris Tadic.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să precizeze că poziţia României în privinţa Kosovo este a Parlamentului României şi a poporului român şi nu una personală, "a preşedintelui României".

"Poziţia noastră în privinţa Kosovo-Metohia vreau să ştiţi că nu este o poziţie personală a preşedintelui României, ci este poziţia Parlamentului român, este poziţia poporului român, pe care eu doar o exprim", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a apreciat că preşedintele Boris Tadic şi guvernul sârb au creat condiţiile unei stabilităţi politice pe termen mediu şi lung.

"Stabilitatea politică permite conducerii politice a Serbiei, preşedintelui Tadic, parlamentului şi Guvernului să dezvolte o viziune pe termen lung care să ducă la îndeplinirea obiectivelor, adică intrarea în UE", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele României a afirmat că va sprijini aderarea Serbiei la structurile comunitare, România putând oferi din experienţa acumulată în "procesul dificil al tranziţiei".

"Adaptarea instituţiilor unui stat la standardele Uniunii Europene este un lucru dificil. Adaptarea pieţei interne este de asemenea un lucru dificil. Procesele de privatizare care trebuie să aibă loc sunt de asemenea dificile şi uneori costisitoare social. Însă nimeni nu le-a putut evita dintre ţările care au luat decizia de a deveni membri ai Uniunii Europene", a afirmat preşedintele Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Poziţia privind Kosovo nu este una personală, a preşedintelui, ci a Parlamentului României.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Poziţia privind Kosovo nu este una personală, a preşedintelui, ci a Parlamentului României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei