Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2008 - Anul XIII, nr. 179 (3860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: România şi Serbia au fost afectate de incapacitatea oamenilor politici de a comunica

Vineri, 1 August 2008 (15:57:29)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că atât România, cât şi Serbia au fost afectate în trecut de naţionalism, de extremism şi de incapacitatea oamenilor politici de a comunica.
  Şeful statului a afirmat că a venit "cu plăcere" pentru a vizita Şcoala de vară "Serbia Noastră", unde, alături de omologul său sârb, Boris Tadic, a inaugurat "Ziua României".

"Am venit cu plăcere în Serbia prietenă, vecină. De asemenea, am venit cu multă plăcere pentru o întâlnire cu copii care se educă în spiritul Europei, acela al respectării valorilor culturale ale fiecăreia dintre naţiunile Europei", a declarat Traian Băsescu.

El a spus că România şi Serbia se aseamănă din punct de vedere al trecutului istoric.

"Şi România şi Serbia au fost în istoria lor afectate de naţionalism, de extremism, de incapacitatea oamenilor politici de a comunica", a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele României a apreciat că organizarea acestei şcoli de vară reprezintă "pregătirea reală pentru viaţa reală în Europa, o Europă în care valorile culturale şi obiceiurile fiecărei naţiuni sunt respectate".

Traian Băsescu le-a adresat organizatorilor invitaţia ca, începând de anul viitor, timp de o săptămână să fie organizată aceeaşi manifestare şi în România.

Preşedintele Serbiei, Boris Tadic, şi-a început discursul cu formula "dragă Traiane, prietene" şi i-a mulţumit preşedintelui României pentru prezenţa sa la eveniment.

"Popoarele noastre sunt prietene de-a lungul secolelor. Îmi aduc aminte de o zicală veche care spune că România are doi prieteni, Marea Neagră şi Serbia. Noi, avem ca prietenă România, dar din păcate nu avem o mare", a afirmat Boris Tadic.

Preşedintele sârb a mai spus că de fiecare dată când a vizitat România s-a simţit "ca acasă" şi i-a urat preşedintelui Traian Băsescu să se simtă la fel în Serbia.

Cei doi şefi de stat au participat la evenimentele organizate în cadrul şcolii de vară "Serbia Noastră" dedicate "Zilei României – ţară prietenă", care se desfăşoară în perioada 28 iulie - 3 august.

La seminarul multietnic participă 160 de copii de naţionalitate maghiară, slovacă, ruteană, albaneză, bosniacă, bulgară, sârbă şi un grup de naţionalitate română din localitatea Nicolinţ. Conform organizatorilor, temele seminarului sunt: toleranţa, culturile diferite şi promovarea valorilor multiculturale.

Programele atelierelor educative şi creative sunt realizate de către un grup de specialitate alcătuit din psihologi. "Serbia Noastră" este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000 cu scopul de a oferi ajutor şi protecţie copiilor ai căror părinţi au decedat, au fost răpiţi sau au dispărut în timpul războiului. Organizaţia a oferit ajutor financiar pentru 1.200 de copii din întreaga Serbie, dar şi din Republica Srpska.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: România şi Serbia au fost afectate de incapacitatea oamenilor politici de a comunica .
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: România şi Serbia au fost afectate de incapacitatea oamenilor politici de a comunica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei