Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PC: Guvernul nu e capabil să asigure infrastructura necesară salvării vieţii şi bunurilor oamenilor

Duminică, 27 Iulie 2008 (15:35:16)

Partidul Conservator susţine că Guvernul nu este capabil să asigure infrastructura necesară salvării vieţii şi bunurilor oamenilor afectaţi de inundaţii.
 
  Conform unui comunicat al PC remis duminică agenţiei MEDIAFAX, conservatorii iau act cu indignare de modul în care se raportează Guvernul faţă de problema inundaţiilor, care, în aceste zile, au afectat importante zone ale ţării şi îşi exprimă compasiunea şi solidaritatea cu românii care se găsesc în acest moment în faţa vitregiilor naturii.

Conservatorii susţin că vor face tot ceea ce pot pentru a alina suferinţele celor loviţi de aceste calamităţi.

PC "observă cu nemulţumire" cum an de an, cu o precizie aproape matematică, aceleaşi localităţi sunt lovite de furia apelor, aceiaşi oameni suferă şi aceiaşi copii cerşesc mila autorităţilor, care par că ignoră voit şi conştient aceste probleme. Partidul Conservator observă cum politicile publice şi serviciile administrative devin "o glumă proastă făcută cetăţenilor acestei ţări", care sunt obligaţi în secolul XXI să trăiască cu speranţa medievală că nu va ploua sau că nu va ninge a doua zi, pentru că Guvernul acestei ţări nu este capabil să asigure infrastructura necesară salvării vieţii şi proprietăţii oamenilor.

"În condiţiile în care resursele financiare şi materiale există, în condiţiile în care există inginerii şi constructorii care pot veni cu soluţiile (multe dintre ele cunoscute, dar prăfuite prin birourile ministeriale) pentru remedierea problemelor, în condiţiile în care sunt cunoscute zonele vulnerabile în aceste situaţii şi în condiţiile în care această problemă este cunoscută de ani de zile, faptul că aceste fenomene se produc din nou şi au drept rezultat moartea unor oameni nu este decât rezultatul unei inconştienţe criminale a Guvernului. Actualul Executiv îşi neglijează datoriile – dincolo de conflictele politice trecătoare, datoria premierului Tăriceanu şi a Cabinetului său este faţă de oamenii care stau astăzi singuri în faţa calamităţilor naturale. Lipsa unui proiect naţional care să înlăture riscul acestui fenomen este un element de ignoranţă în lunile liniştite şi o dovadă crasă de incompetenţă atunci când oamenii mor din această cauză", se arată în comunicat PC.

În opinia conservatorilor, atât timp cât resursele financiare şi de inteligenţă există, alături de sprijinul din partea Uniunii Europene, iar capacităţile de planificare nu sunt puse în slujba unei politici publice care să rezolve problema inundaţiilor, este clar că nu se mai poate vorbi în cazul acestui Guvern de incompetenţă, ci de "aroganţă, autosuficienţă şi ignoranţă".

"Deja nu mai este vorba de lupta politică sau de opţiunile ideologice, ci este vorba de necesitatea ca statul, finanţat din buzunarele tuturor plătitorilor de taxe şi impozite, să lucreze în beneficiul oamenilor, să îi ajute şi să le fie un sprijin şi nu un adversar. Lipsa oricărei acţiuni în schiţarea unei soluţii este o palmă adresată de către Guvern propriului electorat. Trebuie amintit că actualul Guvern a refuzat în 2005 să demisioneze, pentru a deschide calea către alegerile anticipate solicitate la acea vreme de Traian Băsescu tocmai pentru a gestiona mai bine problema inundaţiilor. Iar rezultatele, trei ani mai târziu, sunt evidente: oameni morţi, localităţi evacuate, zeci de case distruse", se mai arată în comunicatul PC.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PC: Guvernul nu e capabil să asigure infrastructura necesară salvării vieţii şi bunurilor oamenilor.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PC: Guvernul nu e capabil să asigure infrastructura necesară salvării vieţii şi bunurilor oamenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei