Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Flutur acuză

Fosta conducere a CJ nu a constituit fond de rezervă pentru situaţii de urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur (foto), a acuzat fosta conducere a acestei instituţii că nu a prins în bugetul pe anul 2008 fondul de rezervă pentru situaţii de urgenţă.

Flutur a precizat că lipsa banilor din acest fond face ca administraţia judeţeană să nu poată acorda sprijin financiar pentru zonele calamitate.

„Din păcate, fondul de rezervă care ar fi trebuit să fie la dispoziţia Consiliului Judeţean este zero. Fosta conducere nu s-a preocupat de constituirea acestui fond, iar pentru noi este neplăcut şi trist că nu avem de unde să alocăm bani pentru persoanele calamitate”, a declarat Gheorghe Flutur.

Şeful CJ Suceava a precizat că deliberativul judeţean anterior trebuia să aprobe constituirea acestui fond de rezervă, în cuantum de până la 5% din bugetul total al judeţului. Flutur spune că dacă acest fond ar fi fost constituit, Consiliul Judeţean ar fi avut la dispoziţie peste 100 de miliarde de lei vechi pentru a interveni în cazuri de calamităţi.

 

Rectificare de buget

„Va trebui să facem o şedinţă de rectificare a bugetului şi să alocăm fonduri pentru a putea interveni în localităţile afectate de inundaţii. Asta în condiţiile în care legea obliga fosta conducere a Consiliului Judeţean să creeze acest fond, astfel încât să avem fonduri pe care să le putem da pentru sinistraţi”, a subliniat Flutur.

El a adăugat că după anularea Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri bucovinene”, banii alocaţi pentru această manifestare vor fi distribuiţi, în următoare şedinţă de deliberativului judeţean, către zonele sinistrate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fosta conducere a CJ nu a constituit fond de rezervă pentru situaţii de urgenţă.
 Vizualizări articol: 13738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Fosta conducere a CJ nu a constituit fond de rezervă pentru situaţii de urgenţă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei