Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prefectul judeţului Iaşi a dispus instituirea stării de alertă în judeţ

Duminică, 27 Iulie 2008 (16:39:55)


Prefectul judeţului Iaşi, Marius Bodea, a dispus, duminică la prânz, instaurarea stării de alertă în judeţ, în condiţiile unor viituri iminente pe râurile Siret, Prut şi afluenţii acestora, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  De asemenea, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi a înştiinţat autorităţile locale din comune asupra pericolului creşterilor de debite pe râurile din judeţ.

"Toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Iaşi vor acţiona pentru adoptarea măsurilor preventive de evacuare a populaţiei, colectivităţilor de animale, bunuri materiale şi consolidarea tuturor lucrărilor cu rol de apărare în vederea înlăturării efectelor distrugătoare ale undelor de viitură pe râurile Siret, Prut şi afluenţii lor", se arată într-un comunicat de presă remis, duminică, de conducerea ISU Iaşi.

Situaţia cea mai gravă se înregistrează în municipiul Paşcani, unde în cursul după-amiezii de duminică este aşteptată o puternică viitură pe râul Siret. Câteva mii de persoane din Lunca Paşcani au fost evacuate de autorităţi, însă mulţi oameni au refuzat să-şi părăsească locuinţele de frică să nu le furate bunurile din case. Zeci de poliţişti patrulează în continuare pe străzi, încercând să-i convingă pe cei care încă nu au părăsit zona să plece în cel mai scurt timp.

Cât priveşte viitura de pe Siret, aşteptată în dreptul localităţii Paşcani, informaţiile privind ora la care aceasta se va produce sunt contradictorii. Există informaţii că vârful maxim va fi atins în jurul orei 17.00, dar şi că viitura s-ar putea produce în jurul orei 20.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul judeţului Iaşi a dispus instituirea stării de alertă în judeţ .
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul judeţului Iaşi a dispus instituirea stării de alertă în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei