Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Estimare

Cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Inundaţiile din ultimele două zile din judeţul Suceava au fost apreciate de subprefectul de Suceava, Orest Onofrei, drept cele mai grave, de la inundaţiile din 1970.

Gravitatea a fost apreciată de Onofrei atât prin prisma amploarei, fiind afectate mai mult de jumătate din localităţi, cât şi prin cea a distrugerilor provocate într-un timp extrem de scurt.

Pe lângă problemele din zona de munte, din noaptea de miercuri spre joi, subprefectul a menţionat situaţia extrem de gravă din municipiul Suceava, cu podurile de la Iţcani şi Burdujeni în pericol de a fi închise circulaţiei şi cu digul de apărare din dreapta râului Suceava fisurat. „N-au mai fost probleme atât de complicate de la inundaţiile din anii 70. Mai mult de jumătate din judeţul Suceava este grav afectat şi avem o situaţie extrem de gravă în municipiul Suceava. Podul de la Iţcani prezintă o fisură în secţiunea centrală, iar digul de apărare al oraşului de pe partea dreaptă a fost fisurat dintr-o neglijenţă, pentru că acolo s-au efectuat nişte lucrări, exista o breşă şi era pericol să fie inundată zona Selgros şi toată partea dreaptă a oraşului. Pe partea stângă, la podul de la Burdujeni, apa era la jumătate de metru de calea de rulare. Dacă vom fi nevoiţi să întrerupem circulaţia pe ambele poduri, Suceava este blocată complet. Dacă vor fi probleme şi pe DN 17 va trebui decretată starea de necesitate”, a arătat subprefectul.

 

Alertă de evacuare pentru Horodnicul de Sus şi de Jos şi Rădăuţi

O altă situaţie gravă a fost la Horodnic, unde un baraj al unui iaz s-a surpat şi toată apa a deversat în cel de-al doilea, digul acestuia fiind în pericol să se rupă.

Angajatul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava care avea în grijă cele două iazuri spune că a trăit momente de coşmar.
„La ora 2.50, digul a bubuit. A fost de parcă ar fi tras cineva cu tunul. Apa a săpat pe sub dig şi când acesta a cedat, a aruncat câteva tone de pământ în aer. Avea o forţă de neînchipuit”, a spus Petrică Popescu, bărbatul care monitoriza starea digurilor de la Horodnic.

Ruperea digului a creat îngrijorare în rândul autorităţilor, care i-au anunţat pe oameni să fie pregătiţi de evacuare.

O astfel de avertizare au primit, joi noapte, locuitorii din Horodnicul de Sus şi de Jos, dar şi din cartierul Obor situat în municipiul Rădăuţi. Pentru că şi cel de-al doilea dig fisurat ameninţa să se rupă, la faţa locului au fost chemaţi jandarmii pentru a umple saci cu nisip în vederea umplerii golurilor.

O altă problemă cu care s-au confruntat autorităţile a fost identificarea posibilităţilor de acces în localităţile complet izolate, în care chiar dacă persoanele de acolo se aflau în siguranţă, trebuia asigurat accesul pentru urgenţele medicale sau de altă natură.

 

Pagube de mii de miliarde de lei vechi

Dată fiind amploarea distrugerilor, autorităţile judeţene au apelat la ajutorul Guvernului.

„Am cerut de la MIRA apă minerală şi 50 de tone de motorină pe care să le distribuim la fiecare primărie din zonele cu probleme, ca acestea să poată interveni cu utilajele proprii sau de la agenţii economici pentru a reglementa situaţia. Avem în teren şase echipe de evaluare a pagubelor şi pot să vă spun că, până la ora actuală, pagubele sunt de mii de miliarde de lei vechi, mai mari decât au fost în ultimii 4 ani ţinând cont de întinderea şi gravitatea situaţiei”, a declarat subprefectul.

Totodată, acesta şi-a exprimat nedumerirea că Suceava nu a avut, miercuri noapte, nici măcar avertizare cod galben, în ciuda ploilor abundente.

„Am rămas surprinşi că în prima zi au existat aşa probleme mari fără să avem atenţionare cod galben măcar şi în a doua parte, joi seara, cred că situaţia a fost de cod roşu. Am avut localităţi cu precipitaţii între 80 şi 100 de litri/mp”, a spus Orest Onofrei.

Acesta a mai menţionat promptitudinea, profesionalismul şi implicarea celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, a jandarmilor, poliţiştilor şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă, care au lucrat fără întrerupere pentru ajutorarea sinistraţilor şi reducerea amplorii pagubelor. Menţionăm că numai joi seara au fost salvate de la înec peste 300 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani.
 Vizualizări articol: 2351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 9 voturi
Cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani4.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUGAMINTE trimis de
(26 iul 2008, 11:57:37
Rog din suflet pe cei care vor sa scrie ca asta s-a intamplat datorita necredintei noastre si a faptului ca D-zeu ne pedepseste pentru pacatele noastre SA NE LASE IN PACE!!!!
1.1  RE: RUGAMINTE trimis de
(26 iul 2008, 12:22:54
Nu se vor putea abtine...
1.2  RE: RUGAMINTE trimis de
(26 iul 2008, 14:15:10
Si de ce, ma rog, ne pedepseste pe noi si nu pe cei din Paris ?

Mai terminati cu prostiile astea! Ploua si cu asta basta. Important este ca suntem sanatosi. O sa iasa si soare negresit . . . rabdare!
2.   E nevoie de actiune si solidaritate trimis de
(26 iul 2008, 12:09:01
E nevoie de actiune si solidaritate umana. Podurile si digul orasului trebuie reparate. Fapte esentiale pentru bunul mers al vietii locuitorilor Sucevei si respectiv al celorlalte localitati trebuie facute chiar de noi, oamenii.

Sa terminam cu atitudinea asta de spectatori la vesnicele necazuri. Se vede treaba ca viata poate fi cumplit de dura, iar in fata necazurilor nu mai stam sa ne certam cine ce a facut sau care de ce e de vina.

In vremuri ca acestea, oameni buni, sa ne unim, sa reinvatam toleranta si sa lucram chiar voluntari pentru a ne salva impreuna de calamitati. De multe ori amenintarile si necazurile au readus pacea intre oameni, pentru ca in fata **** si a distrugerilor nu mai are nimeni culoare politica sau confesionala.

Doamne, ajuta-i pe suceveni si apara-ne de necaz si de moarte grea!
2.1  RE: E nevoie de actiune si solidaritate trimis de
(26 iul 2008, 19:03:03
diana, fata tatii, pentru ce ma-sa platesc eu impozite atunci? ca tot eu sa repar podu? Nu zau! Da mu.ie asta de primar ce are de facut?
2.2  RE: E nevoie de actiune si solidaritate trimis de
(26 iul 2008, 19:04:12
Si moarte pocaitilor care l-au pus pe flutur si lungu in functie!
2.3  RE: E nevoie de actiune si solidaritate trimis de
(27 iul 2008, 09:43:16
Hai in statiune la Balaceanca, la Socola sau Costana sau ****tu oleaca...sula de prostalan ce esti !
3.   DD trimis de
(26 iul 2008, 12:10:42
Ba nene ne lasi!!!! Fapte nu vorbe ,asa ai spus acu cateva mandate cand ,ai candidat la primarie.VORBE VORBE VORBE
4.   Evacuare? trimis de
(26 iul 2008, 12:21:02
ce evacuare viseaza asta ma din cartierul obor din radauti? habar n`are unde e situat orasul cu harta in fata si zice de radauti? inca nu am vazut un drum inundat pana acum, in special prin cartierul asta asa ca fa pasi cu articolul tau de rahat
5.   Replica la JOHN trimis de
(26 iul 2008, 12:23:49
Nu Dle. John, nu D-zeu i-a pedepsit pe bucovineni care oricum sunt buni credinciosi. Cei care i-au pedepsit se afla in mijlocul nostru si sunt armata de gateristi, negustori de lemn, hotii care in ultimii 18 ani au "barbierit" toti codrii Bucovinei fara scrupule, fara control si fara raspundere. Unul din cei mai "vajnici" distrugatori de paduri a ajuns in fruntea Consiliului Judetean, care la vremea cand "administra" padurile judetului Suceava s-a ales cu vre-o 3-4 dosare penale ce au disparut imediat ce s-a bagat in politica. Acum sa faca rost de bani si sa impadureasca padurile ce le-au distrus. Si un copil de clasa 5-a stie ca acolo unde dispare verdeata, copacii, vegetatia urmeaza alunecari de teren si puhoaie de ape.
5.1  RE: Replica la JOHN trimis de
(26 iul 2008, 13:12:07
Foarte adevarat d.le STEFAN....{cel mare ? } . "Macelarii "padurilor au defrisat si din lemnul obtinut si.au ridicat palate cu etaje...ii doare.n cot de amaritii carora le.au fost inundate casutele si nu au etaje unde sa urce in cazul de fata ! Dar cum pot fi stirpiti inconstientii ..au fost,sint si vor fi ! Sa incerce autoritatile sa.i duca pe sinistrati in palatele celor vinovati..{am si rima poate iese vreo poezie ! } Pina una alta, vorba de mai sus ; sa ne unim moldoveni cu mic cu mare, sa ne punem unii in locul celorlalti. SANATATE !
5.2  RE: Replica la JOHN trimis de
(26 iul 2008, 15:12:54
Ai dreptate Stefan ! subscriu la cele scrise de tine Cred ca e cel mai realist comentariu pe care l am vazut de cind citesc monitorulsv
6.   Fara rusine trimis de
(26 iul 2008, 13:22:05
..."iar digul de aparare al orasului de pe partea dreapta a fost fisurat dintr-o neglijenta, pentru ca acolo s-au efectuat niste lucrari,..."

Digul a fost deschis dupa inundatiile din 2005 c�nd vajnicul domn Onofrei era prefect. Este de spus ca la inundatiile din 2005 s-a efectuat o inventariere a pagubelor si cu asta s-au ales cetatenii (ma refer la pagubele de pe raza judetului). Oare domnul Onofrei nu are nici o vina pentru situatia deosebita creata prin deschiderea digului? De ce s-a receptionat lucrarea la sasul de linistire a apelor fara a se �nchide digul? Apa a patruns prin bresa inund�nd curtea si beciul uneia din case. S-a trecut razant pe l�nga o mare nenorocire si este meritul celor de la Selgros ca au convins autoritatile sa intervina. Persoana cu ograda si beciul inundate a sesizat si ea, a sosit un neica nimeni care a asigurat-o ca se vor lua masuri si dus a fost.
7.   Da betivu de prefect unde e? trimis de
(26 iul 2008, 13:49:36
in concediu?!....halal...afara cu betivanul asta. se stia de acu o luna ce va veni. trebuia sa stea pe "METEREZE"...dar sigur ca da...are si el dreptate: nu putea sa mearga la asemenea inundatii cu motocicleta si mai ales cum dracu sa-si puna el cizme in picioare? daca ploua in parcare la dorna sigur era si el acolo cu masina la botit ceva masini si dadea vina pe viitura. un jeg uman. un betiv.
7.1  RE: Da betivu de prefect unde e? trimis de
(26 iul 2008, 14:01:47
El un betiv si tu un dobitoc. El isi poate reveni din starea bahica pe cand tu esti condamnat pe viata. Sa te ajute Dumnezeu!
7.2  RE: Da betivu de prefect unde e? trimis de
(26 iul 2008, 14:05:11
Parerea mea...

(uitasem sa specific) big grin
7.3  RE: Da betivu de prefect unde e? trimis de
(26 iul 2008, 14:25:25
stiu ca te plateste baisanu sa supraveghezi din postul tv comentariile denigratoare, dar mi se pare ca ala de sus(choix) are dreptate. in bucuresti, antenistii se luau imediat de videanu daca se lua apa la wc 5 minute, aici e potop si baisanu sta bine merci ascuns in cine stie ce tara si-l doare la basca. uitam ceva ( big grin a ta..baga in (I) meu .)
7.4  RE: Da betivu de prefect unde e? trimis de
(26 iul 2008, 20:21:00


rusine Horia. Cum iti permiti sa-l faci pe Choix dobitoc cand nici macar nu-l cunosti? Ispravile lui Baisanu le-am vazut, asa ca stim ce poama este. Sa-si ia responsabilitatile in primire, nerusinatul!!!
7.5  RE: Da betivu de prefect unde e? trimis de
(27 iul 2008, 14:50:46
bai, Horia parerea mea este ca TU esti cel mai mare DOBiTOC ordinar care exista prin Suceava si de aceea poti sa ne-o ****la toti si tu si mata
8.   JOS Baisanu trimis de
(26 iul 2008, 15:06:51
Ce concediu domnule? In perioada asta trebuie sa-si intrerupe automat concediul.

Sa fie dat afara imediat de guvern ca nu vad motivul pentru care sa mai fie el prefect si in locul lui pus imediat Onofrei, pe care l-am contestat de multe ori, dar acum modul cum s-a mobilizat este de admirat.

Horia, pupatorule de c^r, in aceste momente Baisanu e compromis definitiv, daca va avea curajul sa se duca sa candideze in vreun colegiu pentru Parlament lumea il va intreba: "Alo bai acesta, unde pastele**** erai tu cand casele noastre erau luate de apa si animalele inecate? " El le va spune: "Jucam table pe motocicleta pe sticle de J&B" si atunci oamenii ii vor spune scuipandu-l in gura: "Hai sictir!"

Din acest moment il declar MORT din punct de vedere politic, nu are decat sa-si vada de mangleala, drojdeala, table si bujii.

Noroc bun, ca ce am vazut azi pe valea Sucevei, dumnezeu cu mila
8.1  RE: JOS Baisanu trimis de
(26 iul 2008, 19:23:42
Las' ca nici cu Onofrei nu mi-e rusine. Era prezentat la TV-uri imagini cu potopul din judet si cuv�ntul domnului subprefect. Un �mpiedicat �n limba, nu stie sa lege c�teva vorbe. Cu mare greu am �nteles ce-a vrut sa spuna. A fost dus de val de pe vremea celor de la PNT-CD trec�nd �n barca liberala, acum la PD-L. Cu asa politicieni, mai bine lipsa.
8.2  RE: JOS Baisanu trimis de
(27 iul 2008, 00:58:23
Balbait, dobitoc, dar a fost acolo, pe cand celalalt, nu prea.
8.3  RE: JOS Baisanu trimis de
(27 iul 2008, 11:36:01
Bai Camile sau John sau Andropoidule dar unde iti sunt textele cu jidanii care sunt vinovati de toate relele de pe fata pamantului? Unde iti sunt balaurienii vinovati de inundatii? Poate ca prefectul nu era in judet, dar Antonescu sigur era in Romania la deportari. Stii tu la ce ma refer.
8.4  RE: JOS Baisanu trimis de
(27 iul 2008, 11:57:34
Erau in tagma de pomanagii de la Plus Tv. Esti multumit acuma etilomasonule? Stai in banca ta si nu te juca cu focu', ca te ia apa. Punctum
9.   Codrul frate cu romanul trimis de
(26 iul 2008, 15:15:36
stie flutur ce s-a taiat fara autoriztie prin codrii bucovinei?! sa ne zica si noua sau mai bine sa zica la dna!
10.   Stati la etajul 4 trimis de
(26 iul 2008, 15:51:33
hbar n-aveti care-i treaba in teren. n-are legatura cu codrii. daca ati fi vazut cat e apa v-ati fi dat seama ca nu o oprea nici-un codru. mai bine renuntati la un pachet de tigari si ajutati niste sinistrati nevinovati
11.   Neputinta sau delasare? trimis de
(26 iul 2008, 16:25:09
Se stie, de ani buni, ca vom fi loviti de stihiile naturii, dar nu se face nimic nici de autoritati si nici de noi cetatenii.

Autoritatile aveau obligatia de a identifica zonele expuse unor calamitati(inundatii, alunecari de teren, cutremure, grindina) si a lua masuri in protejarea acelor zone(indiguiri, consolidari, reabilitari de cladiri si terasamente, rachete antigrindina). Se va mai vorbi o luna doua de cataclisme si urmarile lor, iar dupa aceea...

Veti invoca lipsa banilor si mijloacelor tehnice. Propun un calcul simplu, calculati 10% din sumele preluate la datoria publica din 2000 si pana astazi(consultati arhiva Monitorului Oficial sau site-ul Min Finantelor)sume ce in marea lor parte au fost fraude si care puteau fi folosite in alte scopuri. Dar sa revenim la cei 10% si care acopereau, cu prisosinta toate acele operatiuni de prevenire.

Dar si noi puteam sa nu fi construit de-aiurea, sa nu fi blocat sau astupat santurile si rigolele, sa fi respectat planuri
11.1  RE: Neputinta sau delasare? trimis de
(26 iul 2008, 16:33:08
..sa fi respectat planurile de urbanism, proiectele de constructie si sa ne fi luat minime masuri de siguranta. Nu era nevoie sa vina cineva sa ne spuna ca pe malul unui rau/parau suntem expusi sau ca astupand un canal/sant vom avea de suferit. Un minim repect fata de noi si semenii nostrii, fata de mediul inconjurator n-ar strica.

Daca dorim ca lumea/societatea sa fie mai buna trebuie ca noi sa fim mai buni.
12.   Dumineca se aude citecul drujbelor:Patauti si Dra trimis de
(26 iul 2008, 16:43:02
Daca mergeti duminica prin padurea de la Patrauti sau Dragomirna, mai interior, veti auzi si acum in timp de ,,pace'', minunatul cintec al drujbelor care-si fac treaba. Copacii sunt taiati apoi lasati sa se usuce, se curata locul, si la citeva zile incepe transportarea. Dedesupt copacii iar pe deasupra crengile frumos aranjate. Cine sa-i vada!? Si rromii ajuta cu stoicism, saracii de ei!
13.   OREST SI-A FACUT TREABA FF. BINE trimis de
(26 iul 2008, 16:57:51
LA FEL SI DOMNUL FLUTUR. UNDE E DEMAGOGUL DE PREFECT? NUMAI GARGARA SI CAMPANIE ELECTORALA PRO PSD STIE SA FACA. LA INSCAUNAREA PRIMARILOR FACEA MARE TAM-TAM.ACUM STA CA STRUTUL CU O STICLA IN GURA LA PLAJA.ERA NORMAL SA FIE IN MIJLOCUL EVENIMENTELOR.SPER CA GUVERNUL SA-SI DEA SEAMA DE GRESEALA PE CARE AU FACUT-O SI SA SCHIMBE ACEASTA LICHEA ORDINARA. UN DEMAGOG DE DOI LEI. FELICITARI DOMNULE OOFREI, FELICITARI DOMNULE FLUTUR, RUSINEEEE D-LE BAISANU.
13.1  RE: OREST SI-A FACUT TREABA FF. BINE trimis de
(26 iul 2008, 18:25:39
Ce tot ii frecati astuia ridichea ma? N`are dreptul la concediu? De aia are subprefecti, ca sa`i tina locul cand nu e la post. Nu`i mai tarati in noroi ca`si fac concediul, iar pe criminali nu`i mai laudati doar ptr ca isi fac datoria.
13.2  RE: OREST SI-A FACUT TREABA FF. BINE trimis de
(27 iul 2008, 23:14:08
Cand e cod rosu in judet vii din concediu automat, ca daca nu, degeaba esti prefect si mai bine te duci in alta parte
14.   Organizare nemteasca! trimis de
(26 iul 2008, 17:04:05
Sa se refaca totul in mod temeinic, sa fie de durata... Sper ca avem conducatori gospodari si cu simt de raspundere. Sa se organizeze, sa prticipam toti sucevenii de la mic la mare, ca sa nu mai avem iar probleme pe la anul!
15.   Delasare sau nepasare? trimis de
(26 iul 2008, 18:12:22
Avertizarea de cod rosu de joi seara.La ora actuala sunt oameni disperati care incearca sa-si salveze macar o parte din agoniseala lor de-o viata,situatie care cred ca putea fi evitata daca autoritatile si-ar fi dat interesul cat de cat.Caz concret com.Moldovita(Demacusa).Si se mai vorbeste despre promptitudine,profesionalism si implicare.VORBE,VORBE,VORBE
16.   Nu va risipiti trimis de
(26 iul 2008, 18:39:46
Imediat incepeti sa va certati intre voi, omitand fondul problemei! Mai bine ganditi-va la autorizatiile de functionare a gaterelor si balastierelor !!!!
17.   Vorbiti fara sa stiti trimis de
(27 iul 2008, 02:32:33
Macar domnul Onofrei a fost la Tibeni,dar pe domnul prefect nu l-a vazut nimeni,nicaieri!Probabil nici nu-l intereseaza!Sa-i fie rusine(daca stie ce-i aia)
18.   Capusa bucovineana trimis de
(27 iul 2008, 03:05:13
D-lor, toata lumea cunoate sau are idee despre lucrarile facute pt ameliorari hidrografice. Si nu numai! Pana si capusele au capuse!
19.   Competentul Onofrei trimis de
(27 iul 2008, 09:52:51
Deoarece fratele d-nului Onofrei are o statie PECO in Comuna Margine, linga podul pe sub care nu trece apa, s-au facut presiuni pentru devierea cursului Sucevitei pe sub podul care s-a rupt. Unii isi protejeaza investitiile pe banii comunitatii si trec drept eroi pe sub camerele de televiziune.
19.1  RE: Competentul Onofrei trimis de
(28 iul 2008, 09:25:41
fostii primari halip si onofrei (ruda a d-lui subprefect) au dat repede locuri de case in fosta albie a raului asta ca sa poata functiona linistit statia de carburanti a lui dan onofrei (fratele ). cine a dat aprobare pt peco langa apa si totodata langa statia de aprovizionare cu apa a blocurilor din comuna, care intre timp au dezafectato tocmai din aceasta cauza ? d-zeu sa ma ierte dar sa plateasca fostii primari despagubiri celor care au fost inundati acolo. dl halip care a lucrat ani la desecari ia bagat la apa pe cei de acolo, el preocupanduse de falsuri cu terenuri dar va sosi ziua in care va platii. cat despre actualul primar el e indragostit de sotia lui care ii poate fi fata. Cu respect va rog sa ma scuzati dar asta este realitatea fratilor.
20.   Sunt cativa dobitoci care trimis de
(27 iul 2008, 11:31:06
ar trebui sa treaca putin pe la psihiatru decat sa tot scrie ineptiile lor pe acest forum in fiecare zi ! Opriti-va mai tantalailor ca ne stricati mereu si mereu buna dispozitie!
21.   Dezastrul trimis de
(27 iul 2008, 12:07:01
e de la dumnezeu fratilor si nu avem noi cum sa ne opunem oricat am vrea sau ne-am dori.acum tot ce ne dorim e ca totul sa se termine cat mai repede
22.   Ultima ora!!!!!!!!!!!!! trimis de
(27 iul 2008, 13:20:23
l-a luat apa pe baisanu!!!!!!!!!avea arsita de la atata alcool si sticla cu apa avea prea mare presiune de la zguduielile motocicletei.
23.   Suceava un fel de sodoma si gomora din vechime trimis de
(27 iul 2008, 13:30:15
se poate opune cineva Vointei lui Dumnezeu???voi nu vedeti ce a devenit suceava ?loc de destrabalare si desfatare pt multi ??eu cred ca am zis tot ...concluziile le trageti voi,cei care mai cititi presa online!pana acum Dumnezeu a tot binecuvantat suceava....sa ne rugam si sa ne impacam cu Dumnezeu ca nu cumva sa ne pasca alte primejdii!!si in aceste situatii de inundatie,rugaciunea celor neprihaniti,a pocaitilor care sunt cu adevarat pocaiti in inima si sufletul lor,are trecere in fata lui Dumnezeu si este ascultata!cititi Biblia ....convingeti-va singuri!!
24.   ... trimis de
(27 iul 2008, 15:08:43
Un prefect serios ar fi fost la fata locului.

Normal ar fi fost ca Baisanu sa-si intrerupa concediul (sau delegatia) si sa vina la Suceava. Asa ar fi fost normal, dar la noi...
25.   Rugaciune trimis de
(27 iul 2008, 15:18:10
Doamne iarta_i pe cei milostivi cu duhul si cu mintea ca saracii iau luat apa mintiile si scriu tot felul de prostii mai bine s_ar ruga la dumnezeu sa le ierte pacatele si sa se caiasca de pacatele lor ca dumnezeu sa se indure si_I ierte pacatele noastre si a voastre,..
25.1  RE: Rugaciune trimis de
(27 iul 2008, 15:55:54
draga mimi,ti-ai savarshit rugaciunea la prea-cuviosul Falus si te-ai gandit sa bagi un comentariu? marsh ca faci prostii cu gura. ma alatur si eu celor care-l vor jos pe baisanu. nu se poate asa ceva indata e o saptamana si el tot nu a aparut.il astept in campanie cu o bata de basseball in mana.
26.   De mii de ani trimis de
(27 iul 2008, 16:17:24
au fost de mii de ani inudatii si catastrofe naturale dar cum nu erau autoritati nu putea tras nimeni la raspundere,asa ca acum e alta situatie .daca sunt autoritati ele sunt de vina.NU domnilor mei acestea sunt situatii de care mama natura ne aduce aminte ca ea este care guverneaza planeta si atita tot.Uitativa si dvs, in celelate state puternic industrializate in care resurse de combatere acestor calamitati au de cele mai moderne,dar nimic nu poate sai stea in cale naturii.Fiti mai ingaduitori si ginditi spre bine.
27.   Wall Mart este solutia la problema trimis de
(27 iul 2008, 17:00:45
Bazarul este o problema a sucevei. In primul rand, pamantul respectiv apartine proprietarilor de drept si nu primariei. Daca totusi primaria a ajuns la un compromis cu vechii proprietari atunci este obligata sa asigure buna functionare din punct de vedere tehnic. Vorbind despre modernizarea orasului, un asemenea talcioc n-ar trebui sa existe pentru ca drepturile cumparatorului nu sunt respectate iar marfurile sunt de contrabanda. Pe alta parte, o asa piata este bine-venita pentru omul sarac care cumpara dupa puterea portofelului, pe pipaite si nu dupa eticheta. Problema ceea mare nu este apa, marfa de proasta calitate si incalcarea multor reguli de comert, ci administratia orasului pentru ca, impreuna cu CJ nu au oferit cateva hectare de teren magazinului Wall Mart sa construiasca un Mall la Suceava. De la acest magazin se poate cumpara cu 65% mai ieftin decat la alte magazine si totusi marfa indeplineste standardul comertului modern.

Desteapta-te romane, Wall Mart, 65% o
27.1  RE: Wall Mart este solutia la problema trimis de
(27 iul 2008, 19:03:35
Vai de tine, mai bine taciai.
27.2  RE: Wall Mart este solutia la problema trimis de
(28 iul 2008, 05:20:12
di shi bre?
28.   Toti is prosti trimis de
(27 iul 2008, 20:54:51
toti oamenii is prosti.. mai ales ajtea de la meteo ... asta e imi pare ff rau pt orasu meu.. eu mam mutat in din suceava in america.. si citesc ziarul zi de zi.. dar asa ceva nu am mai vazut imi pare ff rau
29.   Undes cei din horodnic trimis de
(27 iul 2008, 23:56:53
nici unu din horodnic sa spuna ce e prin horodnic acum.? Care stiu ce sa �nt�mplat cu digurie. Podu de la biserica a rezistat? C� celalant de la s.m.a. sigur la luat apa era din lemn. Ziceau domni de la primarie c�i primul pe lista sal fac� �nca de 4,-5 ani. M�car au facut drumurile toate �n horodnic. Au un primar capabil si descurc�ret. Cum face ! Dar face.
30.   INUNDATII trimis de
(28 iul 2008, 08:50:08
HAI SI AICI LA NOI IN SATUL VALEA GLODULUI COMUNA VULTURESTI,PROSTANUL ASTA DE PRIMAR NU FACE NIMIC,BETIV,CURVAR,HOT,NIMIC NU FACE.DRUMURILE SANT TERMINATE.STA CU SECRETARA IN BIROURI ,SE INCHID SI FAC SEX TOATA ZIUA.TREBURILE COMUNEI NU-L INTERESEAZA.TREBE DAT JOS
30.1  RE: INUNDATII trimis de
(28 iul 2008, 18:58:18
Misu,fac si sex oral?Ha!ha!ha!ha!ha!,"trebe" dat jos,musai!
31.   Vicovu de sus trimis de
(28 iul 2008, 09:18:21
vicoveni unde a fugit primarul schipor psd
32.   Vicovu de sus trimis de
(28 iul 2008, 10:27:36
domnule FLUTUR ati reusit sa luati legatura cu primarul din vicovu de sus?

unde se afla si ce masuri a luat?
33.   Primarul de la vicov trimis de
(28 iul 2008, 18:10:42
unde este primarul din vicovu de sus cand localnicii au nevoie de el ?probabil ca cei care l-au votat il merita . halal primar

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei