Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ce-i alungă pe bărbaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Există anumite „obiceiuri” pe care femeile le adoptă uneori într-o relaţie fără să-şi dea seama că prin acestea pot pune pe fugă bărbatul de lângă ele.

Orbite de dragoste, de multe ori femeile nu sunt conştiente de faptul că anumite atitudini şi comportamente pot împinge bărbatul de lângă ele să îşi ia tălpăşiţa şi să pună capăt unei relaţii care, în general, pare să fie sănătoasă şi normală.

Domnii sunt de părere că unul dintre aceste comportamente este afişarea şi practicarea unei independenţe agresive, care îi sperie şi îi deranjează chiar şi pe cei mai răbdători dintre ei. În ultimii ani, modelul cuplului perfect s-a schimbat radical.

 

Revoluţie psihologică

Specialiştii în terapie de cuplu spun că, în urmă cu 60 de ani, în momentul în care o femeie se hotăra să se căsătorească, ea se dedica soţului. Acesta devenea singurul care ştia ce este cel mai bine pentru familie, cel cu care se afişa în societate, cel care proteja relaţia şi familia şi cel care aducea hrana.

De când s-a instaurat egalitatea între sexe, bărbaţii au început să se confrunte cu o adevărată revoluţie interioară, având în vedere că multe femei îşi afirmă capacitatea de a trăi foarte bine fără să aibă un bărbat alături. Tocmai de aceea, femeile puternice, ultraindependente, trezesc sentimente de teamă în sufletul bărbaţilor, mai ales că printre acestea se găsesc destul de multe care au tendinţa de a considera bărbaţii doar simpli amanţi.

Sexologul Gérard Leleu constată chiar că femeile au început o adevărată revoltă împotriva unui sistem patriarhal, o revoluţie ce se poate traduce ca o imitaţie a comportamentelor tipic masculine.

Leleu spune că aceste femei, numite „amazoane ale timpurilor noastre”, sunt dure şi răzbunătoare, adoptând prin urmare un comportament care nu face decât să îi îndepărteze pe bărbaţi de ele. Având această dorinţă aprigă de a se elibera şi adoptând caracteristici masculine, aceste doamne contribuie fără să vrea la perpetuarea eternului război al sexelor, ce afectează cel mai mult bărbaţii, care sunt în esenţă nişte duri cu suflete sensibile.

 

Fără ţipete şi plânsete

Psihologii sunt de părere că, pentru bărbaţi, cel mai exasperant comportament feminin este „constituit” din ţipete şi revendicări mai mult sau mai puţin întemeiate.

Explicaţia ar fi că o astfel de atitudine este opusă celei pe care un bărbat o aşteaptă de la femeia de lângă el. În mod inconştient, orice domn îşi doreşte ca femeia de lângă el să îl trimită cu gândul la imaginea mamei sale, dulce, delicată şi iubitoare.

Poate părea o chestiune neobişnuită, însă bărbaţii îşi doresc să aibă lângă ei o femeie liniştită.

Un lucru este sigur, spun terapeuţii de cuplu, şi anume că, în momentul în care un bărbat îşi găseşte în fiecare seară partenera nervoasă şi pusă pe harţă, gata să verse tone de reproşuri, atunci el va începe să vină din ce în ce mai târziu acasă, doar - doar scapă de acest coşmar.

 

Problema luării unui angajament

Aşa cum se ştie, într-o relaţie, mulţi bărbaţi încep să dea înapoi atunci când începe să se discute despre proiecte de viitor.

Explicaţia ar fi că există un decalaj de maturitate între bărbaţi şi femei. Un tânăr de 30 de ani nu este încă gata să se gândească la întemeierea unei familii, deşi o femeie de aceeaşi vârstă are deja planuri în această privinţă, poate tocmai pentru faptul că o bună parte dintre domni nu se simt capabili să îşi asume responsabilitatea unei familii.

Pentru a-i asigura partenerului un confort emoţional, o femeie trebuie să înceapă prin a-l asculta mai mult şi a fi mai atentă la nevoile acestuia, lucru ce poate fi destul de dificil, pentru că mulţi domni au o problemă în a-şi recunoaşte trăirile.

Cea mai bună soluţie este să încercaţi să-i aflaţi opiniile punându-i întrebările potrivite fără să fiţi agresivă şi mai ales să aveţi răbdare, asta pentru că un bărbat care simte că este înţeles îşi va pune pe tavă sentimentele.

Orice bărbat are nevoie să fie complimentat, să audă mereu că este nemaipomenit şi extraordinar, şi, mai ales, trebuie să ştie că partenera are nevoie de el.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce-i alungă pe bărbaţi.
 Vizualizări articol: 1407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Ce-i alungă pe bărbaţi3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hi trimis de
(27 iul 2008, 16:40:58
ola laaaaaaaaaaaaaaaaa

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei