Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţul inundaţiilor: Patru morţi, doi dispăruţi şi aproape 9.000 de persoane evacuate

Duminică, 27 Iulie 2008 (13:32:13)

Patru persoane din judeţul Maramureş au murit, alte două sunt date dispărute şi aproape 9.000 au fost evacuate în urma inundaţiilor din ultimele zile care au afectat 167 de localităţi din şapte judeţe, potrivit unui bilanţ prezentat, duminică, de secretarul de stat Victor Paul Dobre. 
  Secretarul de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a declarat, duminică, după şedinţa Comitetului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă de la Guvern, că potrivit unei sinteze operative, duminică, la ora 8.00, erau afectate de inundaţii şapte judeţe, 167 de localităţi, 8.922 de persoane fiind evacuate.

Conform datelor primite până duminică dimineaţă, 32 de case sunt distruse, iar 2.267 de locuinţe şi 8.669 de gospodării sunt afectate sau inundate.

Viiturile au afectat 5.520 de fântâni, trei kilometri de drumuri naţionale, 61 de kilometri de drumuri judeţene, 423 de kilometri de drumuri comunale, precum şi 18.771 hectare de terenuri agricole şi 1.739 de hectare de păşuni şi fâneţe.

Totodată, 45 de localităţi din patru judeţe au rămas fără energie electrică, 30 de stâlpi de curent fiind rupţi.

Secretarul de stat a mai spus că patru persoane au murit în judeţul Maramureş, datorită prăbuşirii unei case de lemn, o persoană este dată dispărută în acelaşi judeţ, iat o alta în judeţul Suceava.

Persoanele afectate de inundaţii din zonele apropiate municipiilor Paşcani şi Roman vor fi evacuate, iar digurile de pe râul Siret vor fi supraînălţate, pentru sinistraţi urmând să fie scoase produse de primă necesitate de la rezervele de stat, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Fondurile pentru refacerea infrastructurii inundate vor fi alocate imediat după retragerea apelor şi evaluarea pagubelor.

El a arătat că prima prioritate este salvarea localnicilor din zonele inundate şi a arătat că zona Moldovei este "sub control", cu excepţia Maramureşului, unde patru persoane au decedat, şi a râurilor Siret şi Prut, în cazul cărora debitele foarte mari de apă creează "probleme critice".

Premierul a precizat că o situaţie de asemenea critică este şi pe râul Prut, unde debitul în zona graniţei cu Ucraina şi Moldova atinge cote mai mari decât cel al Dunării.

"Se procedezeă la evacuarea unor debite de la barajul Stânca-Costeşti, în aşa fel încât să mărim capacitatea de retenţie a lacului, însă situaţia trebuie monitorizată şi, în perioada următoare, dacă vor fi necesare şi alte măsuri nu vom întârzia să le luăm", a asigurat şeful Guvernului.

Potrivit premierului, la operaţiunile de intervenţie participă peste 3.000 de persoane care fac parte din forţele de intervenţie ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării şi serviciilor comunale.

Prognoza meteo pentru următoarele ore indică precipitaţii sub 25-30 litri pe metru pătrat în zonele inundate şi oprirea ploilor în noaptea de duminică spre luni, începând cu ora 24.00, pentru cel puţin câteva zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanţul inundaţiilor: Patru morţi, doi dispăruţi şi aproape 9.000 de persoane evacuate.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilanţul inundaţiilor: Patru morţi, doi dispăruţi şi aproape 9.000 de persoane evacuate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei