Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2008 - Anul XIII, nr. 171 (3852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu cere partidelor "un discurs constructiv" pentru rezolvarea problemelor semnalate de CE

Miercuri, 23 Iulie 2008 (16:11:07)

Premierul Tăriceanu apreciază că formulările critice conţinute în raportul Comisiei Europene ajută autorităţile române să identifice soluţii pentru a rezolva problemele încă existente în justiţie şi cere partidelor să adopte "un discurs constructiv" pentru realizarea angajamentelor în domeniu.
 
  Într-un mesaj transmis presei imediat după adoptarea de către Comisia Europeană a rapoartelor de monitorizare privind România şi Bulgaria, şeful Guvernului afirmă că acestea evidenţiază o serie de evoluţii pozitive, progrese care arată că România merge înainte pe drumul cel bun, în interiorul Uniunii Europene.

"Suntem hotărâţi să continuăm politica de toleranţă zero faţă de cei care îşi folosesc funcţia publică pentru a se îmbogăţi. De aceea, am acţionat pentru ca Agenţia Naţională de Integritate să îşi înceapă activitatea. Vrem ca fiecare cetăţean să simtă că în România justiţia este corectă şi mai eficientă. De aceea, am acţionat pentru a elimina corupţia la nivel local, pentru a creşte transparenţa instituţiilor publice, pentru a îi pedepsi pe funcţionarii care confundă buzunarul cetăţenilor cu propriul buzunar", a spus Tăriceanu.

El arată că mai există încă probleme şi zone în care trebuie acţionat cu mai multă hotărâre şi apreciază că acele critici conţinute în raportul Comisiei Europene ajută autorităţile să identifice soluţii şi le motivează pentru a rezolva problemele care mai sunt încă în justiţie.

Premierul a mulţumit reprezentanţilor Comisiei Europene pentru cooperarea excelentă şi i-a asigurat că măsurile din zonele cu probleme vor fi accelerate, iar progresele deja realizate vor fi consolidate.

"Ştiu că ne aşteaptă un drum încă dificil. Mai ştiu însă că România este mai puternică şi mai pregătită decât anul trecut. Ştiu că noi, românii, putem să mergem până la capăt pe acest drum. Vreau să îi asigur pe români că eu şi Guvernul pe care îl conduc vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru realizarea angajamentelor pe care România şi le-a asumat pentru o Justiţie curată şi eficientă", declară premierul.

În încheierea mesajului, şeful Executivului lansează un apel către toate partidele pentru continuarea reformelor în justiţie.

"În încheiere, vreau să fac apel la toate partidele, pentru a adopta un discurs constructiv pe această temă. Cel mai mare adversar al Justiţiei este politicianul care adoptă un discurs electoral şi conflictual. Îi invit pe reprezentanţii tuturor forţelor politice la un dialog constructiv şi echilibrat, pentru a putea continua progresele din Justiţie", transmite Tăriceanu.

Comisia Europeană a adoptat, miercuri, rapoartele de monitorizare privind România şi Bulgaria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu cere partidelor "un discurs constructiv" pentru rezolvarea problemelor semnalate de CE.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu cere partidelor "un discurs constructiv" pentru rezolvarea problemelor semnalate de CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei