Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2008 - Anul XIII, nr. 171 (3852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stoica: Răspunderea pentru raportul CE revine PSD şi PNL, prin blocarea reformei din justiţie

Miercuri, 23 Iulie 2008 (16:16:14)

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că răspunderea pentru raportul CE şi continuarea monitorizării justiţiei în România revine PSD şi PNL, care au folosit majoritatea creată în Parlament pentru a împiedica adoptarea legilor necesare reformei justiţiei.
 
  "Răspunderea pentru acest raport al Comisiei Europene şi răspunderea pentru continuarea monitorizării justiţiei în România revine PSD şi PNL. Aceste două partide, începând de anul trecut şi până în prezent, nu au făcut altceva decât să folosească majoritatea parlamentară pe care au creat-o în mod netransparent, pentru a împiedica adoptarea legilor necesare pentru reforma justiţiei, pentru a împiedica lupta împotriva corupţiei, pentru a crea o impunitate în favoarea celor care, într-un fel sau altul, au profitat de tranziţia din România", a declarat Valeriu Stoica.

Vicepreşedintele PDL a arătat că raportul Comisiei Europene "nu este o surpriză", pentru că "ceea ce au observat românii a observat acum şi Comisia Europeană" şi a criticat lipsa de implicare a Parlamentului în reformarea justiţiei din România, prin crearea unui cadru legislativ adecvat.

"Este cu totul regretabil că tocmai parlamentarii care ar avea rolul să sprijine reforma justiţiei, să consolideze independenţa judecătorilor şi să asigure legislaţia necesară pentru lupta anticorupţie, tocmai ei au blocat reforma justiţiei. Se vede acum foarte clar că principala cauză a blocajului din justiţie nu se află în justiţie, ci în afara justiţiei. Altfel spus, una dintre puterile statului, puterea legislativă, blochează funcţionarea unei alte puteri a statului, respectiv cea judecătorească", a precizat Stoica.

El a ţinut să menţioneze că "există şi cauze imputabile judecătorilor şi procurorilor", care "au partea lor de vină", dar "blocajul principal în justiţie este provocat de Parlament, mai precis de actuala majoritate parlamentară". "Nu întâmplător în raport se spune că de la 1 ianuarie 2007 s-au înregistrat regrese în domeniul justiţiei. Aşadar, nu numai că nu s-au făcut progrese, dar există şi regrese în acest domeniu, ori aceste regrese sunt rezultatul activităţii parlamentare şi a PSD şi PRM în primul rând", a spus reprezentantul PDL.

În opinia lui Valeriu Stoica, singura concluzie care se poate trage în urma acestui raport al Comisiei Europene este "necesitatea unei noi structuri politice a Parlamentului, la alegerile viitoare".

"Românii au posibilitatea să facă diferenţa şi, dacă nu vor înţelege acest lucru şi vor alege în continuare pe cei care în Parlament au blocat justiţia, să nu se mire că în continuare nu vor avea parte de adevăr şi dreptate în România", a arătat vicepreşedintele PDL.

CE a prezentat, miercuri, raportul de monitorizare privind reforma justiţiei în România, care menţionează că rezultatele în reforma sistemului judiciar sunt fragile, lipsind "consensul politic larg", cât şi "hotărârea neechivocă a tuturor partidelor politice în ceea ce priveşte eradicarea corupţiei la nivel înalt".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stoica: Răspunderea pentru raportul CE revine PSD şi PNL, prin blocarea reformei din justiţie.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Stoica: Răspunderea pentru raportul CE revine PSD şi PNL, prin blocarea reformei din justiţie2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Multa demagogie trimis de
(23 iul 2008, 21:42:34
Multa, extrem de multa demagogie la acest om, fost ministru al justitiei, care, in timpul ministeriatului sau, a scapat de sanctiunea legii o multime de "gulere albe"[nume si functii mari], prin dezincriminarea bancrutei frauduloase!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei