Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2008 - Anul XIII, nr. 171 (3852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Raportul CE confirmă indubitabil eşecul luptei anticorupţie în regimul Băsescu-Tăriceanu

Miercuri, 23 Iulie 2008 (16:22:01)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Raportul Comisiei Europene confirmă clar şi indubitabil eşecul luptei împotriva corupţiei înregistrat de "regimul Băsescu-Tăriceanu", precum şi faptul că România continuă să fie un stat de rangul doi în Europa.

  Geoană a precizat într-o declaraţie susţinută la sediul central al partidului că Raportul Comisiei Europene are două veşti proaste şi o veste bună.

Potrivit lui Geoană, prima veste proastă confirmă de o manieră clară şi indubitabilă eşecul luptei împotriva corupţiei, după patru ani de guvernare a "regimului Băsescu-Tăriceanu".

"Suntem la acelaşi indice de corupţie ca în 1998. Raportul spune că cei care au guvernat în ultimii patru ani nu au reuşit decât să-i imite pe cei care au condus România în perioada 1996 - 2000. Este dovada clară că lupta împotriva corupţiei, excesiv politizată, conduce la blocaj şi la eşec", a precizat Geoană.

Potrivit liderului PSD, a doua veste proastă cuprinsă în Raportul Comisiei Europene constă în faptul că România continuă să fie un stat de rangul doi în Europa.

"Continuarea monitorizării în al doilea an de după aderare confirmă faptul că România se află printre ţările de la periferia Europei. Europa ne-a dat doi ani de pregătire, 2005 şi 2006, iar de doi ani de când suntem membri primim aceeaşi notă de 4 cu indulgenţă, ca un elev repetent", a spus Geoană.

El a arătat că este jignitor şi nedemn pentru statutul de ţară europeană a României să fie monitorizată ca şi cum ar fi la coada statelor membre UE.

Liderul social-democrat a arătat că singura veste bună cuprinsă în Raportul Comisiei Europene constă în faptul că România a scăpat fără a i se lua şi banii.

"Singurul lucru bun este ca în acel banc cu capra vecinului: vecinii noştri bulgarii au primit un raport prost, dar le-au luat şi banii", a spus Geoană.

El a arătat că, dacă România va continua în ceea ce priveşte fraudele din sistemul de absorbţie a banilor europeni, se va trezi peste câteva luni şi cu banii luaţi şi cu cetăţenii amprentaţi şi fiind o ţară de rangul doi în UE.

"Aceasta este, politic vorbind, concluzia Raportului Comisiei Europene: eşecul luptei împotriva corupţiei, care a fost excesiv politizată", a conchis Geoană.

CE a prezentat, miercuri, raportul de monitorizare privind reforma justiţiei în România, care menţionează că rezultatele în reforma sistemului judiciar sunt fragile, lipsind "consensul politic larg", cât şi "hotărârea neechivocă a tuturor partidelor politice în ceea ce priveşte eradicarea corupţiei la nivel înalt".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Raportul CE confirmă indubitabil eşecul luptei anticorupţie în regimul Băsescu-Tăriceanu .
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Raportul CE confirmă indubitabil eşecul luptei anticorupţie în regimul Băsescu-Tăriceanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei