Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2008 - Anul XIII, nr. 171 (3852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 1.900 de minori au săvârşit fapte penale în primele trei luni ale acestui an

Miercuri, 23 Iulie 2008 (16:12:14)

Peste 1.900 de minori au săvârşit, în primele trei luni ale acestui an, fapte penale, infracţiunea comisă de cei mai mulţi dintre ei fiind furtul, potrivit datelor centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC), publicate, miercuri, pe site-ul instituţiei.
 
  Numărul total al minorilor care au săvârşi fapte penale este de 1.908, însă doar 726 dintre ei răspund penal. Furtul constituie principala infracţiune săvârşită de minori, atât în cazul celor care răspund penal (437), cât şi în cazul celor care nu răspund penal (883).

Potrivit ANPDC, numărul minorilor care au săvârşit o faptă penală, dar nu răspund penal este de 1.182. Pe lângă cei 883 de minori care au fost prinşi la furat, alţi 44 au fost acuzaţi de tâlhărie, 25 de vătămare corporală, 10 de viol, doi de omor şi unul de prostituţie, iar alţi 217 au comis alte fapte.

Pentru 339 dintre minorii care au săvârşit o faptă penală, dar nu răspund penal, instanţa a dispus o masură de protecţie, 300 primind supraveghere specializată, iar 39 fiind daţi în plasament. Potrivit ANPDC, 17 la sută dintre aceşti acopii au recidivat.

Referitor la copiii care au săvârşit fapte penale şi răspund penal, pe lângă cei 437 care au fost acuzaţi de furt, 35 au fost acuzaţi de tâlhărie, 32 de vătămare corporală, 11 de viol, patru de omor, trei de prostituţie, iar 204 de alte fapte.

Pentru 32 dintre copii instanţa a hotărât măsura reeducării, astfel că 22 se află în penitenciare, iar 10 în centre de reeducare. De asemenea, din datele înregistrate de ANPDC a rezultat că 7,2 la sută dintre aceşti minori au recidivat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.900 de minori au săvârşit fapte penale în primele trei luni ale acestui an.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.900 de minori au săvârşit fapte penale în primele trei luni ale acestui an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei