Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iul 2008 - Anul XIII, nr. 163 (3844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu anunţă oficialii francezi, de Ziua Naţională, că primesc gratuit teren pentru un nou liceu

Luni, 14 Iulie 2008 (14:30:20)

Guvernul a decis să sprijine proiectul de construcţie a unui nou liceu francez în Bucureşti şi va ceda gratuit în acest sens terenul necesar investiţiei, a anunţat, luni, premierul Călin Popescu Tăriceanu, la festivitatea organizată pentru aniversarea Zilei Naţionale a Franţei.
 
  "Am plăcerea să vă anunţ, cu acest prilej, domnule ambasador, decizia Guvernului de a sprijini eforturile Ambasadei Franţei pentru construcţia noului Liceu francez în Bucureşti. Vom aloca în folosinţă gratuită, în acest an, terenul necesar construcţiei de către statul francez a acestui nou liceu", a spus Tăriceanu, la Ambasada Franţei din Bucureşti.

El a vorbit în discurs despre parteneriatul strategic încheiat între România şi Franţa, arătând că acest document confirmă "loialitatea comună" faţă de proiectul european şi precizând că se doreşte ca preşedinţia franceză a Consiliului European, exercitată începând cu 1 iulie 2008, să confirme de asemenea viziunea comună pentru o Europă unită şi puternică.

Premierul a apreciat că poziţiile convergente în cadrul UE ale oficialilor români şi francezi reprezintă o dovadă de solidaritate a celor două ţări.

Tăriceanu a amintit şi de sprijinul acordat românilor de către autorităţile franceze în anii anteriori, prin acceptarea cetăţenilor condamnaţi de regimul comunist şi, ulterior, acordarea de burse pentru studenţi.

El i-a asigurat pe participanţi că figura încruntată din timpul discursului este determinată doar de "poziţia tribunei faţă de soare" şi că Ziua Naţională a Franţei este un moment de bucurie şi pentru România.

La festivitatea organizată de Ambasada Franţei au fost prezenţi, printre alţii, miniştrii Predoiu, Meleşcanu, Vosganian, David, liderii PSD Ion Iliescu şi Adrian Năstase, Petre Roman, alţi lideri politici, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Imediat după sosire, premierul Tăriceanu, omul de afaceri Dinu Patriciu şi prinţul Radu de Hohenzolern Veringen, împreună cu soţiile, au fost poftiţi de către ambasadorul francez într-o sală alăturată, în care nu erau alţi invitaţi, unde au aşteptat începerea festivităţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu anunţă oficialii francezi, de Ziua Naţională, că primesc gratuit teren pentru un nou liceu.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu anunţă oficialii francezi, de Ziua Naţională, că primesc gratuit teren pentru un nou liceu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei