Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iul 2008 - Anul XIII, nr. 163 (3844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Miniştrii parlamentari sau neparlamentari nu se bucură de imunitate

Luni, 14 Iulie 2008 (17:22:48)

Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, referindu-se la propunerea PDL de modificare a Legii răspunderii ministeriale, că miniştrii parlamentari sau neparlamentari nu se bucură de imunitate şi că nu există nimeni care să se poată lua la întrecere cu PDL la propuneri populiste.

  Întrebat dacă PNL va susţine modificările propuse de PDL la Legea răspunderii ministeriale, în sensul eliminării votului Parlamentului pentru începerea urmăririi penale, Tăriceanu a afirmat că miniştrii parlamentari şi neparlamentari nu se bucură de imunitate.

"Cred că nu găsim pe nimeni care să se poată lua la întrecere cu PDL în privinţa propunerilor populiste. În România miniştrii parlamentari şi neparlamentari nu se bucură de imunitate. Dacă staţi să faceţi o scurtă trecere în revistă a celor trei ani şi jumătate de mandat, o să observaţi că câţiva membri, destul de mulţi, ai Guvernului pe care-l conduc au trebuit să se confrunte cu diferite plângeri făcute împotriva lor, motiv pentru care au ajuns să-şi piardă mandatele ministeriale fără să se bucure de niciun fel de imunitate", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul a menţionat că "faptul că fostul ministru al Apărării a ajuns să demisioneze din cauză că a fost obiectul unei plângeri penale care după aceea s-a soldat cu neînceperea urmăririi penale este dovada că nu există niciun fel de imunitate a miniştrilor".

El a adăugat că, ulterior, s-a constatat că plângerile erau nefondate, dar a subliniat că "asta e cu totul şi cu totul altceva şi reprezintă o lacună gravă, pentru că perturbă funcţionarea unuia dintre cei trei piloni ai arhitecturii instituţionale a unui stat, şi anume Executivul".

Liderul PNL a subliniat că, în opinia sa, "miniştrii trebuie să răspundă pentru faptele lor, care nu pot să exceadă cadrul legii".

"De-aici mai departe, totul nu este decât populism", a conchis Tăriceanu, referindu-se la demersul democrat-liberalilor.

Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat că democrat-liberalii vor depune, în sesiunea din toamnă, un proiect de lege de eliminare a imunităţii pentru parlamentarii miniştri, astfel încât începerea urmării penale împotriva acestora să se poată face fără acordul Camerei din care fac parte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Miniştrii parlamentari sau neparlamentari nu se bucură de imunitate .
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Miniştrii parlamentari sau neparlamentari nu se bucură de imunitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei