Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iul 2008 - Anul XIII, nr. 163 (3844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu spune că a avut câteva discuţii cu Barroso privind raportul CE pe justiţie

Luni, 14 Iulie 2008 (19:29:29)


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la sosirea de la Paris, unde a participat la Sommet-ul pentru Mediterana, că a avut câteva discuţii cu preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, privind raportul pe justiţie.
  "Am avut scurte întâlniri bilaterale cu preşedintele Barroso, cu care am avut câteva discuţii, care s-au prelungit şi aseară (n.r. duminică seara) la recepţie, pe marginea raportului pentru justiţie", a declarat Traian Băsescu.

Totodată, şeful statului a menţionat că în timpul vizitei la Paris a purtat discuţii cu preşedintele Egiptului şi cu cel al Siriei, pe probleme de interes bilateral.

Preşedintele României a prezentat şi deciziile luate în cadrul Sommet-ului pentru Mediterana, desfăşurat la Paris, în cadrul căruia s-a decis formarea unui secretariat, alcătuit din membrii UE şi din ţările mediteraneene, care va avea ca scopt realizarea proiectelor adoptate în cadrul sommet-ului la fiecare doi ani, când se va organiza o astfel de manifestare.

Şeful statului a mai spus că s-a stabilit să existe doi copreşedinţi ai acestei Uniuni pentru Mediterana, unul din UE, iar celălalt din partea ţărilor mediteraneene. Traian Băsescu a precizat că la evenimentul de la Paris au participat 43 de state, iar Libia, în cele din urmă, nu a venit la sommet, Uniunea rămânând deschisă pentru angajarea acestei ţări în acest proces.

Referindu-se la Declaraţia finală adoptată la această reuniune, Băsescu a spus că aceasta "reprezintă o serie de decizii politice, la nivelul şefilor de stat şi de guvern care au ca principale obiective realizarea unui climat de securitate în Mediterana, lupta împotriva terorismului, prevenirea atitudinilor extremiste".

Principalele obiective ale acestei sctructuri sunt, în opinia lui Băsescu, cooperarea politică, diminuarea riscurilor de afectare a păcii, fiind vizat în special Orientul Mijlociu, dar şi zona Balcanilor de Vest.

"În ceea ce priveşte declaraţia finală, ea reprezintă viziunea politică comună a 43 de state care aşează la temelia cooperării prezente şi viitoare pacea şi securitatea. Din textul declaraţiei comune se înţelege de asemenea că este obligatorie gestionarea mai eficientă a dialogului nord-sud în Mediterana, obiectiv care a reprezentat un rateu al procesului Barcelona", a mai spus Traian Băsescu.

În privinţa părţii economice a acestui proces al Uniunii pentru Mediterana, şeful statului a menţionat că s-a decis ca la fiecare doi ani să existe proiecte privind creşterea performanţei economice a statelor riverane Mării Mediterane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu spune că a avut câteva discuţii cu Barroso privind raportul CE pe justiţie.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu spune că a avut câteva discuţii cu Barroso privind raportul CE pe justiţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trustul "Felix-motanul" trimis de
(14 iul 2008, 21:43:28
La ce sa se astepte presedintele de la Tuca,Gadea,Cristoiu,R Tudor,Stan,Vranceanu Firea si Felix?Numai la minciuni scoase pe banda.Acesti indivizi numiti de mine"valetii si damele mizeriei",sunt de o nesimtire inimaginabila.Sigur ca se mai pot numi si "tonomate",este adevarat.Asadar,presedintele are dreptate,groparii Romaniei sunt intradevar PSD-istii,cu securistii din acest partid.
2.   Felicitari trimis de
(15 iul 2008, 11:28:42
Felicitari "supervizor", ma raliez comentariului tau, sanatate si sa auzim numai de bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei