Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iul 2008 - Anul XIII, nr. 157 (3838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolai: Băsescu trebuia să se exprime într-un mod mai respectuos despre Justiţie

Luni, 7 Iulie 2008 (17:31:51)

 Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că preşdintele Traian Băsescu ar fi trebuit să se exprime într-un mod mai respectos când a vorbit despre Justiţie, duminică seară, dar a menţinat că "acest cadou" invocat de şeful statului trebuia făcut de Justiţie şi de Guvern.

  "Era absolut necesar ca preşedintele Băsescu să se exprime într-un alt mod, pentru că totuşi vorbim de a treia putere în stat. Cred că numai aşa putem căpăta respectul tuturor, dacă ne adresăm cu aceiaşi termeni cu care ne adresăm, de pildă, şi în politică", a susţinut Norica Nicolai.

Referindu-se la discursul şefului statului, vicepreşedintele PNL a menţionat că "băieţi buni şi băieţi răi sunt peste tot", dar în opinia sa există "magistraţi profesionişti sau magistraţi incapabili".

Norica Nicolai nu a ezitat însă să facă referiri şi la starea Justiţiei, menţionând că acest "cadou" pe care Traian Băsescu l-a pretins de la Justiţie în numele românilor, trebuia făcut atât de Justiţie, cât şi de Guvern.

"Acest cadou trebuia făcut atât de Justiţie cât şi de Executiv, însă din păcate reforma din Justiţie este foarte lentă şi Consiliul Superior al Magistraturii va trebui să vină cu propuneri concrete şi mai ales eficiente", a conchis Nicolai.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în discursul rostit de Ziua Justiţiei, că magistraţii puteau face românilor un cadou frumos, încetarea monitorizării României de către UE, dar, din păcate, rezultatul muncii acestora este că monitorizarea va continua.

"Interesantă chestiunea cu băieţi buni şi băieţi răi", a spus Băsescu, amendând discursul preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, care aprecia că este contraproductiv ca autoritatea judecătorescă să fie clasificată în băieţi buni şi băieţi răi, care ar indica modul în care să fie soluţionate dosarele şi îi mai şi ceartă pe magistraţi de ziua lor.

"După părerea mea băieţi buni şi răi sunt peste tot, fie că discutăm de judecători şi de procurori - unde există oameni de excepţie - cum sunt şi fete bune şi fete rele", a susţinut preşedintele în debutul mesajului său către magistraţi.

Şeful statului a adăugat că la o zi de sărbătoare ar fi păcat să nu fie amintit de un lucru important care se întâmplă zilele acestea. "Este vorba de interesul naţional, domnule preşedinte Popa. Şi acesta ar fi constat dacă reauşeam să-l materializăm în încetarea monitorizării României. Puteaţi să ne faceţi nouă, celor 22 de milioane de români, un cadou: încetarea monitorizării", a explicat Băsescu.

Potrivit şefului statului, rezultatul este că "România este în continuare monitorizată".

"Ne-am angajat că vom remedia deficienţele din Justiţei într-un an şi jumătate. Aşa a fost convenit între Guvernul României şi reprezentanţii de la Bruxelles. Această întâlnire este dominată de eşecul justiţiei pe care-l vom confima în dpuă săptămânii. Justiţia nu este a dumneavostră, ci a românilor care trebuie să suporte un nou proces umilitor de monitorizare. Aroganţa niciunei puteri nu foloseşte nimănui, fie că e aroganţa puterii Executive în rapot cu românii sau celelat puteri, fie că e aroganţa justiţiei în raport cu românii şi celelalte puteri. Ideea utopică a separării puterilor, a nelucrării în comun, ne poate duce la un eveniment de acest gen. Nciunuia dintre noi nu-i va plăcea acest raport, el va reflecta realitatea de la noi. De aceea, domnilor procurori şi judecători, puterea judecătorească aparţine statului, iar eu mă adresez în calitate de şef al statului şi vă chem la parteneriat pentru a preveni ceea ce se poate întâmpla după terminarea monitorizării care ar putea duce la aplicarea clauzei de salvagradare şi scoaterea din Europa Justiţie", a declarat Băsescu.

El a subliniat că a venit la Ziua Justiţiei din respect pentru cei care-şi fac treaba cu responsablitate şi dragoste pentru meseria lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolai: Băsescu trebuia să se exprime într-un mod mai respectuos despre Justiţie.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nicolai: Băsescu trebuia să se exprime într-un mod mai respectuos despre Justiţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei