Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iul 2008 - Anul XIII, nr. 157 (3838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

David: România vrea să înfiinţeze un centru regional de protecţie civilă în cazul calamităţilor

Luni, 7 Iulie 2008 (15:14:50)

România vrea să înfiinţeze un centru regional de protecţie civilă pentru intervenţia în cazul unor calamităţi sau dezastre naturale, în parteneriat cu Bulgaria şi Grecia, care să acopere şi Balcanii de Vest, a anunţat, luni, ministrul Cristian David, prezent la Reuniunea Consiliului JAI.
 
  Potrivit unui comunicat al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), ministrul Cristian David, a participat, luni, la Reuniunea informală a Consiliului JAI, care se desfăşoară la Cannes, în Franţa, în perioada 7-8 iulie.

Agenda de lucru propusă de Preşedinţia franceză a vizat viitorul arhitecturii europene de securitate, Pactul european pentru azil şi migraţie şi creşterea capacităţii europene de protecţie civilă.

MIRA precizează că tema discutată în cadrul Reuniunii informale a Consiliului JAI, referitoare la viitorul arhitecturii europene de securitate, urmăreşte întărirea cooperării operaţionale între structurile poliţieneşti din statele membre şi îmbunătăţirea standardelor de securitate publică şi de siguranţă a cetăţeanului.

Ministrul Cristian David a susţinut că, şi datorită poziţiei geografice, România pune accent pe securizarea graniţelor externe ale Uniunii Europene, prin implementarea noilor tehnologii pentru managementul integrat al frontierelor, corelate cu acţiuni în domeniul prevenirii şi combaterii ameninţărilor teroriste, în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de droguri şi în domeniul criminalităţii informatice.

''Cu privire la Pactul european pentru azil şi migraţie, prin care Preşedinţia franceză doreşte să dea un nou implus activităţilor specifice din domeniu, poziţia României a fost în favoarea întăririi prevederilor acestui document în sensul asigurării coerenţei între politicile în domeniul migraţiei şi asistenţa pentru dezvoltare. În acest sens este necesară stabilirea unor instrumente financiare dedicate implementării politicii externe în domeniul migraţiei. Ţara noastră a început deja implementarea instrumentelor de cooperare comunitară în domeniul azilului şi migraţiei, un exemplu în acest sens fiind Platforma de Cooperare la Marea Neagră'', arată MIRA.

În legătură cu tema privind creşterea capacităţii europene de protecţie civilă, ministrul Cristian David a precizat că România are în atenţie crearea unui centru regional de protecţie civilă pentru intervenţia în cazul unor calamităţi sau dezastre naturale, în parteneriat cu Bulgaria şi Grecia, care să acopere şi Balcanii de Vest.

De asemenea, România intenţionează să continue modulele de cooperare cu statele membre vecine, finanţate pe baza unor proiecte, aceste mecanisme de solidaritate fiind de natură a consolida coerenţa acţiunilor la nivel internaţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului David: România vrea să înfiinţeze un centru regional de protecţie civilă în cazul calamităţilor.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
David: România vrea să înfiinţeze un centru regional de protecţie civilă în cazul calamităţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei