Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iul 2008 - Anul XIII, nr. 157 (3838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei: Boc dovedeşte încă o dată că este un umil executat al ordinelor politice venite de sus

Luni, 7 Iulie 2008 (19:23:35)

  Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă, organizată luni după-amiaza, la câteva ore după ce liderul PDL a cerut premierului să-l revoce din funcţie.

„Să nu uităm că PDL a picat bacalaureatul în 2006, susţinându-l pe ministrul Mihail Hărdău”, a spus demnitarul.

Adomniţei a adăugat că regretă faptul că un examen naţional de importanţă majoră, cum este bacalaureatul, este în continuare folosit politic.

„Toate acţiunile cu temă politică au dominat acest examen şi au fost premeditate – iar multe lucruri pe acest subiect vă vom spune joi, în conferinţa de presă – şi au culminat, iată, cu ieşirile la rampă, penibile şi condamnabile, ale preşedintelui Emil Boc şi ale fostului ministru al Educaţiei, Mihail Hărdău. Îi reamintesc domnului Boc că a girat, sub mandatul ministrului Mihail Hărdău, cea mai proastă organizare posibilă a examenelor naţionale, cu caracter penal, când subiectele au fost furate din minister, chiar de sub nasul domnului Hărdău, şi vândute în piaţa publică. Nici până acum nu ştim cine se face vinovat de aceste fapte incredibile”, a mai spus Adomniţei.

Potrivit acestuia, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) încă „decontează” efectele dezastruoase ale acelui eveniment, după care conducerea instituţiei a postat pe site toate variantele de subiecte.

„Am asistat zilele acestea la o premieră în aceşti 18 ani, când tentativele de fraudă şi faptele de corupţie aferente acestui examen de bacalaureat sunt cercetate de organele competente, unele dintre ele la sesizarea ministerului”, a mai spus Adomniţei.

În plus, pentru prima dată, MECT a sporit vigilenţa şi a făcut controale, pe durata desfăşurării examenului fiind eliminaţi 268 de elevi, la nivel naţional, care au fost prinşi copiind. De asemenea, aproximativ 40 de profesori au fost eliminaţi, urmând ca pe baza tuturor anchetelor administrative să fie date şi alte sancţiuni.

„Dacă domnul Boc ne-a obişnuit să fie penibil cu orice ieşire, mi se pare mai gravă şi mai penibilă intervenţia domnului Hărdău, un fost ministru al Educaţiei care nu cunoaşte Legea învăţământului. Îi spun domnului Hărdău că niciodată ministerul sau ministrul nu pot obliga universităţile să aleagă modalitatea de admitere a studenţilor. Acest lucru rămâne, conform legii, la latitudinea instituţiilor de învăţământ superior. Ar fi un abuz să fie altfel, domnule Hărdău, fost ministru al Educaţiei”, a mai spus demnitarul.

Ministrul a mai spus că nu înţelege de ce tocmai acum, când s-a aflat că DNA Cluj anchetează un caz de luare şi dare de mită, în care este implicat şi preşedintele unei comisii de bacalaureat, coleg al domnului Mihail Hărdău la aceeaşi universitate din Cluj, au ieşit cu declaraţii preşedintele PDL şi fostul ministru al Educaţie, având în vedere că acesta din urmă nu a mai avut o ieşire publică din momentul în care a părăsit ministerul.

„Îl informez pe domnul Boc, pentru viitor, că bacalaureatul este organizat de Comisia Naţională de Examen şi nu de premier. De asemenea, îl informez că bacalaureatul a demarat în 23 iunie, cu mult după ce campania mea electorală la Iaşi s-a sfârşit. Consider afirmaţiile domnului Boc ca fiind politicianiste şi mincinoase”, a spus ministrul Educaţiei în declaraţia de presă făcută la sediul MECT.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei: Boc dovedeşte încă o dată că este un umil executat al ordinelor politice venite de sus.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei: Boc dovedeşte încă o dată că este un umil executat al ordinelor politice venite de sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei