Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iul 2008 - Anul XIII, nr. 157 (3838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alergia la bărbaţi, un fenomen rar dar grav

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă formă de alergie, care deşi încă destul de rară, este extrem de jenantă, ia amploare în rândul reprezentantelor sexului frumos, care nu au împlinit încă 30 de ani.

Aşa numita „alergie la bărbaţi”, mai precis la lichidul seminal, le determină pe multe dintre femei să opteze pentru abstinenţa sexuală.
Alergia cauzată de lichidul seminal nu este des întâlnita, dar este deosebit de gravă. Prima semnalare a cazului a fost în 1958. Multe femei se dovedesc a fi alergice la lichidul seminal, care este compus din spermatozoizi şi lichidul în care sunt aceştia.

Această substanţă conţine secreţiile prostatei şi ale uretrei. Elementele chimice din aceste glande stau la baza alergiilor provocate de lichidul seminal.

Elementele chimice şi proteinele din lichidul seminal sunt substanţe necunoscute şi de aceea sistemul imunitar le poate percepe ca invadatori, ceea ce declanşează alergia. Astfel de alergii pot fi provocate însă şi de unele medicamente (penicilina) şi unele alimente (alunele de pădure).
Acestea se manifestă prin apariţia de anticorpi ce afectează mobilitatea spermatozoizilor, împiedicând fecundaţia. Dintre cuplurile ce prezintă aceasta afecţiune 20-40 la sută reuşesc să conceapă prin inseminare artificială sau alte tratamente de fertilitate.

De obicei, acest tip de alergie se manifestă prin mâncărimi, arsuri şi umflături în zona genitală. În cazurile mai severe pot apărea urticarii sau umflaturi şi în alte zone ale corpului, iar femeia poate avea dificultăţi respiratorii. Semnele tipice apar în aproximativ 30 de minute de la raport, în rare cazuri putând apărea şi la interval de ore sau zile. Alergia la sperma este de obicei suspectată mai ales dacă simptomele dispar la folosirea prezervativului sau în cazul abstinenţei.

Această afecţiune este frecventă mai ales în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, iar în 40 la sută dintre cazuri apare deja de la primul raport sexual. "Este vorba de o formă rară de alergie care însă, la fel ca multe altele, ia proporţii în rândul femeilor. Dificultatea de a determina numărul exact de persoane afectate este provocată de jena femeilor de a vorbi despre această problemă cu medicul de familie sau cu un specialist.

Potrivit unui studiu american, 12 la sută dintre femeile care au reacţii alergice în timpul unui raport sexual suferă de „alergie la bărbaţi”. Iar de cele mai multe ori, ele optează în mod eronat pentru abstineţă”, a explicat medicul dermatolog Patrizio Mulas. Din câte se pare, de vină pentru aceste reacţii alergice sunt glicoproteinele din lichidul seminal, în mod deosebit antigenul specific de prostată ( PSA) . "De-a lungul timpului, studiile au demonstrat o reacţie de primul tip, mediată de anticorpii IgE, aşadar locale. Acum însă, au fost semnalate cazuri de reacţii generalizate, chiar şi grave. Pot apărea de la simple rinoconjunctivite, până la urticarii generalizate, simptome gastrointestinale sau angioedeme”, a mai declarat specialistul. Vestea bună ar fi că alergia la lochidul seminal permite totuşi concepţia, prin tehnica „spălării spermei”. Diagnosticarea se face prin intermediul unei reacţii pozitive la testele de tip „skin-prick” sau epidermice. Pentru terapia pe termen lung se poate apela la tratamentele de desensibilizare ale sistemului imunitar. Însă această problemă riscă să pună în pericol intimitatea în cuplu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alergia la bărbaţi, un fenomen rar dar grav.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Alergia la bărbaţi, un fenomen rar dar grav5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei