Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iun 2008 - Anul XIII, nr. 134 (3815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România ar putea face lobby la CE pentru modificarea contractului de privatizare a companiei Petrom

Marţi, 10 Iunie 2008 (17:20:16)


România ar putea face lobby la Comisia Europeană (CE) pentru a încerca schimbarea unor prevederi legislative la nivel european, care ar necesita modificarea contractului de privatizare a Petrom, a declarat directorul general adjunct al Direcţiei de politici energetice din MEF, Corneliu Condrea.
  "România va face lobby la CE, împreună cu alte state, dacă preţul barilului va continua să urce, pentru a determina o schimbare a unor prevederi comunitare care să protejeze consumatorii de preţurile ridicate. (...) Nu se poate altfel, trebuie să intervină chiar UE, dacă preţurile vor continua să urce. De exemplu, pot să fie amendate unele directive, pe fondul creşterii preţurilor la petrol şi gaze, care să conducă la schimbarea contractului de privatizare a Petrom, să impună o limită minimă a redevenţelor, de exemplu", a afirmat Condrea.

Directorul din Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a spus că această idee reprezintă un punct de vedere personal.

Potrivit lui Condrea, contractul de privatizare a companiei Petrom cu grupul austriac OMV va putea fi modificat doar dacă ar include prevederi contrare unor directive UE. Într-un astfel de caz, UE ar putea intenta procedura de infrigement împotriva României.

El a apreciat că singura modalitate prin care Guvernul României ar putea genera o scădere a presiunii preţurilor ridicate la carburanţi asupra consumatorilor ar fi subvenţionarea acestora.

"Singura modalitate este subvenţia transparentă şi directă. O alta ar fi accizarea, dar asta e o altă problemă", a spus Condrea, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a criticat de mai multe ori Petrom pentru preţurile mari la carburanţi. Prima reacţie a ministrului a avut loc la începutul lunii mai, când Petrom a majorat semnificativ preţurile combustibililor. Începând cu data de 12 mai, Petrom nu a operat nicio modificare a preţurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România ar putea face lobby la CE pentru modificarea contractului de privatizare a companiei Petrom .
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România ar putea face lobby la CE pentru modificarea contractului de privatizare a companiei Petrom0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei