Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iun 2008 - Anul XIII, nr. 134 (3815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intimidări

Prioritatea celor care anchetează cazul Braicu: cum au ajuns elevii la presă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza internă demarată la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, cu privire la profesorul de sport Ioan Gavrilă Braicu, dirigintele clasei din care a făcut parte Gheorghe Cozmin Trandafir, tânărul care şi-a pus capăt zilelor în urmă cu o săptămână, pare a avea cu totul alte priorităţi decât cele pe care ar trebui să le aibă. Ieri, la întrunirea Consiliului Profesoral al liceului, convocat special pentru a analiza cazul profesorului acuzat că jigneşte şi umileşte elevii, principalele priorităţi trasate în procesul verbal al comisiei se referă la cine i-a „influenţat” pe elevi să vorbească cu presa şi cine i-a adus la redacţia „Monitorul de Suceava”.

 

Elevii, chemaţi la director să declare în scris cine i-a adus la presă

Crăiţa Buda Niga, directorul unităţii de învăţământ, ne-a confirmat ieri că printre obiectivele comisiei de analiză se află şi descoperirea celui care i-ar fi adus pe elevi la „Monitorul” să povestească cum dirigintele Braicu îl făcea „bidon turtit” şi „ţăran împuţit” pe tânărul care s-a sinucis, apelative pe care obişnuieşte să le folosească şi în cazul celor mai mulţi dintre ei.

Dovadă că aceasta este prioritatea comisiei, dacă despre eventualele „lacune” de comportament în raport cu elevii ale dirigintelui nu s-a întreprins încă nimic important, ieri după-amiază, la doar două ore după întrunirea consiliului, o parte dintre elevii clasei a IX-a F (a dirigintelui Braicu) au fost chemaţi în biroul directorului, pentru a da declaraţii scrise referitoare la cine i-a încurajat să se adreseze presei şi cine i-a „influenţat” să dea declaraţii împotriva dirigintelui.

După cum am aflat de la mama uneia dintre elevele chestionate, elevii au refuzat să scrie declaraţii, aşa cum ar fi vrut membrii „echidistantei” comisii.

În loc să discute şi să ia cât mai urgent măsuri cu privire la comportamentul dirigintelui, membrii comisiei sunt preocupaţi să afle cine i-a încurajat pe copii să spună adevărul.

În aceste condiţii, avertizările pe care le-am primit de la diferite persoane, cum că dirigintele Braicu nu are cum fi clintit din loc atâta timp cât este „judecat” de colegii binevoitori, par a fi aproape de adevăr.

 

De ce sunt ascunse chestionarele elevilor?

Joia trecută, urmare a articolelor publicate în paginile ziarului nostru, elevii din clasa dirigintelui Braicu (cei care au mai rămas, şase transferându-se după numai un semestru de la începerea liceului), au fost chestionaţi în scris cu privire la atitudinea dascălului.

Directorul a refuzat să ne spună ce au scris elevii în chestionare, invocând nevoia de a nu „perturba” ancheta internă înainte de finalizare.

Deşi nimeni nu i-a cerut să pună la dispoziţie chestionarele elevilor, ci doar să comunice câţi dintre elevi au confirmat atitudinea lui Braicu, aceasta a refuzat categoric.

O altă dovadă în acest sens, în consiliul profesoral de ieri s-a vorbit de noi chestionare, asta probabil în ideea că elevii, supuşi la presiuni de directoare şi diriginte, îşi vor schimba declaraţiile.

 

Vorbe care nu au ce căuta în vocabularul unui profesor

Elevul care s-a sinucis, Gheorghe Cozmin Trandafir, era din comuna Todireşti, satul Părhăuţi. Acesta s-a plâns în mai multe rânduri acasă de comportamentul dirigintelui, care avea obiceiul să îl jignească.

Nimeni nu poate şti în ce măsură comportamentul dirigintelui Braicu faţă de el are vreo legătură cu sinuciderea şi nimeni nu îl poate acuza direct pe profesor de moartea elevului. Un semnal de alarmă cu privire la comportamentul acestuia trebuie însă tras, asta pentru că în acest caz nu putem vorbi de severitatea pozitivă a unui dascăl, ci de un comportament nedemn, care poate afecta serios psihicul unui tânăr de liceu.

Apelative de genul „scroafă”, „vacă nesimţită”, „putoare ordinară”, adresate unei fete din clasă, după cum s-a plâns ministrului educaţiei mama acesteia, ori întrebări retorice referitoare la „mirosul de ţăran” emanat de un elev nu au ce căuta în vocabularul unui cadru didactic.

Astăzi, mai mulţi elevi şi părinţii acestora sunt convocaţi la şcoală pentru a confirma ori infirma atitudinea lui Braicu. Dacă ni se va permite, vom fi prezenţi şi noi la această întâlnire, care va reprezenta şansa părinţilor de a trece peste frica de răzbunare şi de a vorbi deschis despre problemele de care li se plâng copiii acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prioritatea celor care anchetează cazul Braicu: cum au ajuns elevii la presă.
 Vizualizări articol: 3699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Prioritatea celor care anchetează cazul Braicu: cum au ajuns elevii la presă4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 11:17:15
Cred ca presa greseste facand atata vilva vis a vis de cazurile de sinucidere. Tare ma tem ca prin atata atentie acordata de media sa nu devina o moda printre tineri si un mod de a-si rezolva problemele. Mare pacat!
1.1  RE: Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 11:23:02
este de mult timp aceasta moda printre tinerii cu sechele,care ajutati de parinti se plang profilor ca daca nu trec,sau daca n-au note mari sunt demoralizati si se tem sa nu recurga la gesturi extreme.
1.2  RE: Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 11:28:26
vinovat emortul , nebunul care nu avea ce cauta la scoala ci la socola iasi.parintii lui trebuiau sa aiba grija de el nu sa caute vinovati.poate vor si bani acum ca n ar strica.
1.3  RE: Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 12:14:41
la naiba cu toti tampitii care nu au ce face si ajung mari scriitori la ziar traim printre generatia emo plina de tampiti si inapti care fac tam tam din orice ****.(o gaina a traversat corect strada )etc etc atata timp cat a fost campanie electorala tare bine ati mia dus-o acum ca s-a terminat sunteti retarzi iar
1.4  RE: Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 16:25:59
mai prostovane de marian, da cine vrei sa faca valva???? cine sa ne informeze cu toate cate se mai intampla? chiar si rele, daca nu se poate numai bune. lasa, sa stie toata lumea de braicu asta afurisit. ce, ii este rusine acuma? sau conducerea ind. 3 nu stie cum sa-si mai apere imaginea? cum poti apara ceva gen braicu? inseamna ca si conducerea aia e de rahat si nu are ce cauta in invatamant.asa ceva nu se apara, trebuie pedepsit aspru.
1.5  RE: Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 21:39:03
Ia intra tu si citeste ce fac minunatii de elevi, sa vad daca- mai aperi. La asa elevi Braicu e bijuterie curata.

In ziua de azi in scoala e moda CARE pe CARE.

http://www.cancan.ro/2008-06-1
1.6  RE: Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 22:14:01
Liceul ind.nr3 e un liceu care preda elevilor normali ,aici nu sunt angajatzi profesori care sa aplice corectzia cu pumnu sau cu jigniri personale,daca-l iubitzi pe Braicu nu avetzi decat sa-l luatzi acasa la voi sa le predea copiilor voshtri.EU NU AM SA-MI INSCRIU COPILUL LA IND3 NUMAI IN SEMN DE PROTEST IMPOTRIVA ACESTUI VERTEBRAT!
1.7  RE: Parere strict personala trimis de
(11 iun 2008, 07:15:09
Elevi care intradevar se dau la profesori sunt identificatzi shi pedepsitzi in multe feluri(exmatriculatzi,dosar penal etc etc..),pe cand sarmanu elev era scos ca un mielushel la taiat...ce putere de aparare avea impotriva acestui profesor?Daca de acasa avea un caracter destul de puternic shi vazanduse in fatza lui Braicu neputincios in repetate randuri copilu a cazut psihic!Daca-l vad pe strada shi nu e dat afara din jegu ala de shcoala o sa*i trag un shut in dorsala!!!!NESIMTZITU!!!!BOXER LU PESHTE PRAJIT SE LUPTA CU COPII NEVINOVATZI DE PATRU DECENII!!!
2.   VINOVATII FARA VINA! trimis de
(10 iun 2008, 11:19:15
VINOVATI SUNT ELEVII CARE AU SCOS LA IVEALA ATITUDINEA DASCALULUI SI NU MISTER BRAICU,ASA CA...OBISNUITI-VA !
2.1  RE: VINOVATII FARA VINA! trimis de
(10 iun 2008, 16:27:55
iar tu esti regele tampitilor!!!!!!!!!!!! bravo elevilor care au marturisit teroarea impusa de braicu. cred ca esti vreun profesoras ceva, coleg cu braicu, si la dusca si la prostie.
2.2  RE: VINOVATII FARA VINA! trimis de
(10 iun 2008, 21:43:06
Citeste LISA in CANCAN sa vezi cum sunt batuti profesorii fara sa poata riposta. Si asta nu mai tine prima pagina a ziarelor timp de o saptamana ca la "Monitorul".Cand e vorba de elevi baturi e "SOC si GROAZA" ,cand dascalul e batut nu este decat o stire mica intr-un colt de pagina.
2.3  RE: VINOVATII FARA VINA! trimis de
(11 iun 2008, 08:32:27
Lisa esti penibila!
3.   Braicu trimis de
(10 iun 2008, 11:19:43
Pe Braicu i-l cunosc de vreo 30 de ani. A fost mereu un mare dobitoc tolerat de ceilalti profesori de la Ind. 3.
4.   Nu pot sa cred trimis de
(10 iun 2008, 11:22:23
nu pot sa cred ca braicu a avut vreun rol in sinuciderea tanarului. e drept ca el vorbeste porcos, asa e dintotdeauna si asa intelege el sa-si tina orele de curs. poate fi pedepsit doar disciplinar pentru faptul ca isi jigneste elevii si cam atat...
4.1  RE: Nu pot sa cred trimis de
(10 iun 2008, 15:26:20
dar pentru ca ii loveste tot disciplinar il pedepsesti?

5.   La noi ca la nimeni! trimis de
(10 iun 2008, 11:27:43
Nu sunt importante faptele ci cine le da in vileag! Rusine frati romani.

Un nou caz ce evident va fi ascuns si vinovati o sa fie doar elevii.
5.1  RE: La noi ca la nimeni! trimis de
(10 iun 2008, 16:31:57
vedeti aici.......GANDIRE DE ROMAN????????????/ VEDETI? sa mai spui ceva? ....mai nimic nu e de spus. cica........nu sunt importante faptele, ca prof. injura, ca loveste, ca jigneste, nu. uite, ROMAN prost si curat ca lacrima de prost. pai daca ar fi un functii mari numai ROMANI CA EL, va dati seama ce ar fi de romania asta? nici asa nu e chiar bine, dar cu un roman ca asta?
5.2  RE: La noi ca la nimeni! trimis de
(11 iun 2008, 07:33:05
mai tare destept te crezi tu...........lasa filozofia ca nu-ti sta bine. daca nu stii cine e braicu abtine-te. trebuia sa se gaseasca cineva sa-i taie lungul nasului.
6.   Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 11:31:18
Cred k presa face foarte bine k ne arata realitatea din tara hotilor...

Extraordinar, cik sa nu fak si altii la fel. Ca park tre sa vada sau sa auda de undeva ce sa fak... Oricum tinerii din ziua de azi stiu foarte multe, mai grave dekt ganduri de sinucidere, gen furat, violat, umulit, batjocorit, etc. Daca ai 7 ani de acasa, stii sa treci prin viata de toate, dak nu...

A spus unu o prostie si toti va luati dupa el ?

BRAVO PRESA ! ! !

In mod logic, acu cativa ani o astfel de problema se judeca in felul urmator: presa punea toate pe hartie sau ecran cu speranta de a da o invatatura celor ce au astfel de ganduri de a face PROSTII in speranta k isi vor da seama k e gresit. Dar acum, vezi Doamne, sa nu invete ce sa faca... Ma apuca rasu - plansu...

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL...
6.1  RE: Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 11:57:19
Si pe mine "Ma apuca rasu - plansu..." cand citesc (cu greu, e drept) aiurelile tale ! Ai o hemoragie de "...", exact ca TEMIDA cea neinfricata, ceea ce cam tradeaza.... Ca sa nu mai discutam ca "Limba Mess", folosita de tine, (spre deosebire de Limba Romana ce se invata in scoala) NU este si NU poate fi acceptata nicaieri pentru expunerea de idei. Oricum, presa asta laudata de tine, ar trebui sa faca INFORMATIE si nu INDOBITOCIRE ! Adevaratii jurnalisti romani s-au evaporat prin 1995. De atunci, au ramas sa "scrie" ceva slugi pe la anumite partide, sau moguli de presa. Partinitor si prost.
6.2  RE: Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 13:49:51
VIGILENTULE , CUMPARATI...SCANTEIA !!!!!

daca ai...sti mai mult istoria romaniei , ai sti ca...DREPTATEA nu are...nimic comun cu...gramatica !!

MULTI...."PROSTI" AU FOST CU MULT MAI....DESTEPTI CA...TINE !!!!

dar sa-ti spun si partea a doua a...medaliei ; daca nimeni nu te....crede inteligent , macar crede-te singur ca mai mult de ...atata nu ai...sansa !!

intreaba pe la ...chioshculete , poate mai gasesti....SCANTEIA !!
6.3  RE: Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 14:37:05
In sfarsit, ai aparut, TE...MIDO ! Nu, eu nu ma cred destept, insa AM DOVEDIT cum esti TU ! Scanteia (desi n-am prea citit-o) era un ziar MULT MAI DESTEPT decat acest "Muritorul de Suceava", gazeta de scandal, cu vadita orientare rosie. Si CU MULT MAI PUTINE GRESELI GRAMATICALE ! (Uite mai jos: "Este interzis folosirea unui limbaj obscen..." Asa si comentariile "este intezisi", mai ales cele in acelasi ton de INCULTURA ! Oricum, chiar daca nu crezi, ma bucur sa ne reintalnim la un duel verbal, care, oricum nu este scris cu dusmanie !
6.4  RE: Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 14:48:00
pe vremea aia aveau aia voie sa spuna tot ceea ce se intampla?sau doar sa aduca lauda la adresa lui ceausescu era voie?rolul presei e sa scrie stiri indiferent de sunt bune sau rele.rolul politiei e sa aplice legea.la fel si rolul femeii de servici e sa spele pe casa scarilor sau alte locuri.ce ai vrea dupa tine?presa sa faca curas in oras politia sa spele scarile si femeile de servici sa fie inginere?:))si daca nu iti place modul in care acest ziar isi scrie articolele ,ai dreptul sa nu te mai uiti.
6.5  RE: Parere strict personala trimis de
(10 iun 2008, 15:11:38
Draga Larisuca, ii fi si tu vreo gazetareasa de doi bani de le tot iei apararea ,nu-i asa? Da, sa "scrie stiri" , corect spus. Asta trebuie sa fie rolul celor care lucreaza in presa, dar sa scrie OBIECTIV (fara nici o legatura cu ziarul omonim)

Numai ca rolul lor , din cate se vede, este sa scrie ce li se pare lor. Ce spune mamaia pe sant e adevar curat , ce face politicianul care le plateste spaguta ajunge sa fie litera de lege. Nu intind nici macar un deget sa afle adevarul. Arunca imediat cu noroi in oricine e la indemana( doar daca nu are relatii sus-puse, ca de astia nu se leaga nici sa-i picuri cu ceara), cauta doar stiri despre omoruri ,violuri,sinucideri si le intind in zeci de mii de episoade gen"ELODIA"

ASTA E MAREA NOASTRA PRESA, draga Larisuca. Nu-i mai apra atata si nu le mai ridica statui ca nu merita.
6.6  RE: Parere strict personala trimis de
(11 iun 2008, 08:34:26
LARISA, crede-ma, ceea ce este in ziua de azi Monitorul, NU SE CHEAMA PRESA ! E o fituica mazgalita de niste pustani FARA cele mai elementare cunostinte de gramatica a limbii romane, FARA cele mai elementare reguli de exprimare corecta ! Una e sa scrii prost si incult un comentariu, si ALTA e sa nu stii sa te exprimi intr-o pagina de ziar, care, culmea, mai este si corectata ! Asta despre forma. In ce priveste continutul, jalea e si mai mare. Subiecte neverificate, afirmatii nefondate, jignitoare, partizanat fatis. ASTA NU E PRESA, Sorry. E drept ca nici cu "concurentii" pe plan local, nu mi-e rusine. La fel.
6.7  RE: Parere strict personala trimis de
(11 iun 2008, 14:57:35
nu sunt ziarista...deocamdata sunt la stadiul de studenta.
7.   Sapun trimis de
(10 iun 2008, 11:48:52
putina apa si putin sapun si scapa de miros.locul potrivit era la socola.profesorul chiar nu are nici o vina.daca un mucos de elev ii spune profesorului "mai nesimtitule"nu are nici o problema dar daca un profesor ii spune elevului "spala-te ca puti"gata e hartuire.esti penibil domnule ziarist.chiar asa criza de idei bintuie in redactia dumneavoastra?

sa auzim de bine si succes in cursa pentru premiul PULITZER.
7.1  RE: Sapun trimis de
(10 iun 2008, 20:44:34
Bai BBOOUULLEE, daca ii zice in fiecare zi nu e hartuire? Nu cladeste caramida cu caramida la psihicul nu fosrte solid al copilului respectiv spre sinucidere? E evident CAZ PENAL!

Braicu 7 ANI te asteapta!

Iti doresc sa iesi la pensie de la mititica!
8.   ATENTIE trimis de
(10 iun 2008, 11:49:37
Din pacate, ACEST CAZ nu a fost unicul, chiar in decurs de O SAPTAMANA ! A face atata caz de profesor (care, legal, este absolut nevinovat - indiferent de vaicarelile tembelilor de prin comentarii) este o dovada de LIPSA DE TALENT JURNALISTIC, incultura dublata de agresivitate crasa. Domnul Florin Paiu, jurnalist de ocazie este manipulat grosolan de un mic grup de interese. Din pacate, si de ce sa nu recunoastem, din lipsa de fler, accepta jocul si SE FACE DE RAS ! Iar, daca o ancheta interna cauta sa afle cum s-a ajuns la aceasta mocirla de presa, e foarte bine, nicidecum de acuzat. De ACUZAT este, insa, PRESA: prin emisiuni violente si de prost gust ("tradati in dragoste", "Test de fidelitate", nunti la tv, alte nimicuri, filme violente, muzica violenta, teroristi popularizati in exces, etc). ACESTEA sunt cauzele care duc la asemenea acte de suicid. NICIDECUM, SCOALA, asa cum vor sa acrediteze o gasca de NESCOLITI!
8.1  RE: ATENTIE trimis de
(10 iun 2008, 12:31:24
cum sa exagereze presa daca braicu ala ii chiar un bou mare... in alte tari il dadeau afara din primii lui ani... nu mai prindea el pensia in invataman... eu am facut la liceul ala.. si stiu exact cum se purta stimabilul cu elevii... sub orice critica. Cum poate fi nevinovat daca te loveste sau te injura?tongue
8.2  RE: ATENTIE trimis de
(10 iun 2008, 14:12:32
E foarte simplu. Il acuzi pe respectivul profesor ca te loveste si te injura si PUNCT. Nu acuzi pe toti profesorii din tara asta ca fac asa si nici nu il acuzi de faptul ca elevul s-a sinucis din cauza lui.

Daca atata minte avea acel copil, pana la urma se sinucidea oricum, tot gasea el un motiv. Important ar fi fost sa contientizeze parintii , care stateau mai mult cu el decat profesorul de sport(care putea sa aiba cu el maxim 2 ore pe saptamana) si sa il duca la un psiholog din timp ca sa nu se ajunga aici.
9.   Pacat trimis de
(10 iun 2008, 11:50:48
Cred ca la lic 3 se afla in mare criza directorii , cele 3 doamne directori ,care le este frica sa ia o atitudine corecta. Se tem de urmari. Se stie ca un profesor a fost lovit i urma cu un an si nici acun=m nu se stie cine e vinovatul Parintii ar trebui sa se implice mai mult pentru adevar.
9.1  RE: Pacat trimis de
(10 iun 2008, 12:02:08
Care ar fi acea atitudine, draga ELEV ? Ai subliniat, corect, ca SI PROFESORII sunt agresati de asa zisi elevi. Oare, erau chiar elevi ? Din intamplare imi aduc aminte (tot din presa) de acel caz. Numai ca se pare ca a fost o altfel de reglare de conturi, nu intre elevi si profesor. In fine, nu stiu mai multe. Totusi, CARE crezi ca ar trebui sa fie masurile de luat ?
9.2  RE: Pacat trimis de
(10 iun 2008, 12:20:59
parinti sa-si rezolve problemele cu cei sapte ani de acasa pe care nu ii au nici ei si nu pot sa ii ofere nici coiilor.un profesor invata 15 ani da examen dupa examen si vine la catedra sa invete un nespalat cu probleme psihice si pe un salariu de nimic.domnule PAIU te rog fa o cerere de concedu pina iti revii
9.3  RE: Pacat trimis de
(10 iun 2008, 14:52:25
nu l-a obligat nimeni sa fie profesor.trebuia sa se gandeasca inainte.ok?daca nu ii place meseria si salariul sa se duca la capsuni in spania sau in danemarca...apropos...4000de euro in 2 luni;) bafta!
9.4  RE: Pacat trimis de
(10 iun 2008, 16:06:09
capsunile si dansul la bara sint pentru tine larisa.daca mai esti buna si acolo.ma indoiesc.
9.5  RE: Pacat trimis de
(10 iun 2008, 16:22:18
bai, dezinteresatule, esti cumva vreun profesor de ala de doi bani? oooof, cati sunt de astia prin scoli!!!!!!!!!!!!
9.6  RE: Pacat trimis de
(11 iun 2008, 10:28:39
nu sint profesor sint inginer si nu predau la catedra.cit despre tine nu esti tu vinovat.vinovat este pamintul ca te tzine.
9.7  RE: Pacat trimis de
(11 iun 2008, 14:55:17
dezinteresatule.da cine ii obliga sa se faca profesori?nu au fost elevi?nu stiau ce inseamna sa fie profesori?daca tot atat se plang de salarii si de elevi repet:capsuni sunt destule iar salarul motivant.bafta!la bara te invit pe tine...sau fiica ta;)
10.   Tx trimis de
(10 iun 2008, 12:06:24
PRIORITATEA ADEVARATULUI VINOVAT: FUGA LA PRESA !
11.   /.... trimis de
(10 iun 2008, 12:10:30
sunt tare curioasa daca fetita dvs ar veni acasa sa va zica ca dl braicu a facut-o curva,vaca,tampita,eleva care este premianta in fiecare an si nu isi petrece noptile prin cluburi ci stand acasa si invatand,tare ma intreb cum ati reactiona si daca i-ati mai tine partea domnului profesor
11.1  RE: /.... trimis de
(10 iun 2008, 12:23:37
pina la proba contrarie nu bagati mina in foc nici pentru dumneavoastra.aveti sanse sa o ardeti.la propriu.
12.   Un serial penibil trimis de
(10 iun 2008, 12:14:14
M-as fi mirat ca dl. ziarist sa nu continue serialul...O capra de muls, cu riscul compromiterii ziarului, a profesiei si desconsiderarii cititorilor dornici si de alt ceva.

Monitorul devine penibil prin 'monotorizarea" unui fenomen existent in toat tarile, nu intotdeauna explicabil prin cauze "externe", dar care dincolo de o mentiune la diverse nu preocupa decit familia nenorocitului. Un ziarist care se straduieste sa ne convinga ca suntem o tara de sinucigasi, de profesori diabolici, visavi de elevi

fruntasi, ingerasi blanzi, buni la invatatura si cu respect pentru cei mai varstnici, un astfel de ziarist se discrediteaza. Simpatia unor adolescenti tulburenti nu tine mult, se va topi la primul articol despre...cultura!
12.1  RE: Un serial penibil trimis de
(10 iun 2008, 12:22:58
Excelent comentariul! Adevarat si la obiect. 10 +
12.2  RE: Un serial penibil trimis de
(10 iun 2008, 12:25:36
subscriu.pentru parinti termenul se gaseste in DEX.
12.3  RE: Un serial penibil trimis de
(10 iun 2008, 12:59:23
BRAVO , BRAVO voi ...egoistii societatii !!

cine vreti voi sa ..."civilizeze " societatea , daca profesorii o iau....RAZNA ??

adica mai bine e sa bagi capul in....nisip ca...strutul si sa te faci ca totul e...ok !!!

daca tu vrei sa-ti bagi...capatzana in ...nisip , BAGA !!!

dar lasa pe altii sa...invete consecintele....incompetentei si colegialismului !!

poate nu stii ce inseamna colegialism , e o caracteristica ...noua , aparuta la...HIENE ! n-o cauta in DEX , ca n-o gasesti , caut-o in comentariile mele trecute ( 3-4 zile in urma) .

tu nu esti...HIENA , dar ai...inclinatie !!!

vindeca-te cat mai ai...timp.
12.4  RE: Un serial penibil trimis de
(10 iun 2008, 19:17:53
TEMIDO "puncte puncte", "vindeca-te cat mai ai...timp." Oricum n-ai nici o sansa ! Profesorii "o iau razna" ? Dar despre PRESA de doi lei vechi, ce ai de zis ? Despre indemnurile repetate catre suicid, catre morbid, aceasta "cultura a raului si a uratului" promovata insistent pe toate canalele, ce ai de zis ? Daca profesorii tai n-au luat-o razna, inseamna ca te-au suportat cu stoicism. Si, DE CE, ma rog, este DATOR un profesor, indiferent care, sa SUPORTE impertinenta, violenta, insolenta, tupeul si obraznicia unor elevi certati cu cele mai elementare norme de comportament ? De ce ar trebui ? Isi fac si ei o meserie ca oricare alta ! Politistul nu mai scapa cate o injuratura (si, adesea si cate un bulan) in capul suspectului ? Sau, NU e o meserie ca oricare alta ? Prin CE poti DOVEDI acest lucru ? Cum ii recompensam noi, cetatenii pentru aceasta "meserie speciala" ? Prin salariile cele mai mici, prin oprobiul national, prin nesimtire ! E oare corect sa-i mai si acuzam ?
12.5  RE: Un serial penibil trimis de
(10 iun 2008, 19:59:16
VIGILENTULE , din nou tre sa te...luminez !!

am sa-ti explic ceea ce...habar n-ai ; "DE CE, ma rog, este DATOR un profesor, indiferent care, sa SUPORTE impertinenta, violenta, insolenta, tupeul si obraznicia unor elevi certati cu cele mai elementare norme de comportament ? De ce ar trebui ? Isi fac si ei o meserie ca oricare alta !"

am sa-ti spun DE CE !!! stii ce inseamna ...notiunea de...profesor ? dragul meu , daca profesorul nu-i in stare sa schimbe....raul in ...bine , ca doar asta e...menirea lui , atunci sa se apuce de...cultivat barabule si sa lase pe altu in...loc !!

daca nu-i in stare sa fie....profesor , sa se apuce de pascut vacile !!!

asta ca sa intelegi...DE CE !!!

pentru ca asta e...menirea unui...profesor !!

sper c-o sa...intelegi in cele 800 de caractere pe care le pot expune aici !

daca vrei mai...mult , tre sa te mai...nasti o data !!
12.6  RE: Un serial penibil trimis de
(10 iun 2008, 22:02:45
Hai sa-ti spun eu TEMIDA ce inseamna notiunea de profesor. Citeste te rog articolul din CANCAN despre o profesoara agresata de elevi. Sa vezi acolo ce frumoasa e meseria de profesor.

http://www.cancan.ro/

12.7  RE: Un serial penibil trimis de
(11 iun 2008, 08:44:16
Bre, lasa tu "menirea" profesorilor. Toti jnapanii din tara asta au "meserii" sau "functii", numa' profii trebuie sa aiba "menire" !!!??? Menirea NU TINE DE FOAME, desteptule ! Menirea TREBUIE RECUNOSCUTA SI RECOMPENSATA, daca dorim SA EXISTE ! De ce medicul te lasa sa mori, daca nu-i incalzesti "menirea" lui de a salva vieti ? De ce politaiul nu-si indeplineste "menirea" de asigurare a ordinii publice pana nu-i "menim" ceva la buzunar ? De ce magistratul nici nu-si mai cauta "menirea" de respectare a legii pana nu i se "menesc" ceva euroi (cu nemiluita) pe langa salariile imense ? Si la fel fac toti. Din pacate, chiar si eu sau tu suntem macar pasibili, daca nu vinovati de aceste "meniri". Dar, de ce nu recunoastem ca, tocmai cei care s-au dovedit CEI MAI CORECTI in toata formarea noastra, sunt SINGURII ACUZATI, mereu. E nedrept. Iar la cultivat barabule, ai fi tu mult mai potrivit, deoarece pare a fi SINGURA ta cultura.
13.   Pt. alice trimis de
(10 iun 2008, 12:23:59
dar daca fetita de care vb are o atitudine gen 'emo' si o gasesti mai tarziu cu ata de gat asa ca lasa sa fie si profii mai severi. degeaba nu te face ;vaca imputita;il cunosc pe prof.braicu de mult am luat palme de la el si mi-au prins bine mai tarziu

13.1  RE: Pt. alice trimis de
(10 iun 2008, 12:48:00
daca te facea sa te...spanzuri , iti...prindea si mai...bine !!!
13.2  RE: Pt. alice trimis de
(10 iun 2008, 13:39:45
nu m-asi spanzura pt nimic in lume si nici nu cred ca acel copil s-a spanzurat din cauza dl-ui braicu,eu nici nu ii tin partea dl-ui nici nu il condamn ca este sever doar zic ca vaca si curva nu sunt cuvinte care trebuie adresate unui elev de catre profesor cu atat mai mult acea fata nu era eleva lui
13.3  RE: Pt. alice trimis de
(10 iun 2008, 13:44:38
fetita despre care vb nu este nici pe departe gen emo si am zis nu am nimic cu severitatea domnului braicu sau a altor profesori doar ca aceste cuvinte dl braicu nu are dreptul sa le adreseze nimanui
14.   Libertatea de exprimare? Tara democratica? trimis de
(10 iun 2008, 12:31:06
Cred ca aici elevii ar trebui sa faca inca un pas si sa- i dea in judecata pe cei ce- i forteaza sa spuna cine i- a dus la ziar. Fiecare cetatean e liber sa aborbeze o probelma de interes public si sa o aduca in discutie prin intermediul presei.
15.   CRED CA ACUM ACEI ELEVI VOR FI PERSECUTATI trimis de
(10 iun 2008, 12:33:13
PARINTII SA-I SUSTINA NEAPARAT SI SA-SI PASTREZE PUNCTUL DE VEDERE.DAR SI ASUPRA PROFESORILOR CARE LASA MULTI CORIGENTI SI PUN NUMAI NOTE MICI 2,3,4,.
15.1  RE: CRED CA ACUM ACEI ELEVI VOR FI PERSECUTATI trimis de
(10 iun 2008, 12:46:10
cred ca e momentul sa terminam cu frica de profesori si de persecutii! Trebuie documentat ttotul, vorbit cat mai des cu profesorii, trebuie sa comunicam si sa ne respectam reciproc. Vremea boierilor si a slugilor a trecut, terebuie sa vedem in elevi, profesori si parinti parteneri care au un scop comun si nu altceva.
15.2  RE: CRED CA ACUM ACEI ELEVI VOR FI PERSECUTATI trimis de
(10 iun 2008, 12:49:36
bai mucosule, profesorii pun note mici fiindca voi nu invatati NIMIC!

eu inca nu am auzit de profesor care sa iti puna 2,3,4 DEGEABA!

am tot respectul pt d-l Braicu ca profesor. sunt sigur ca majoritatea elevilor care au trecut prin mana lui au ajuns oameni formati si respectati.
15.3  RE: CRED CA ACUM ACEI ELEVI VOR FI PERSECUTATI trimis de
(10 iun 2008, 14:24:47
Draga Elev , am si eu copil de scoala. Vrei sa-ti spun ce mi-au auzit urechile la una din sedinte? Profesoara de chimie se plangea ca testele pe care le-a dat copiilor de clasa a VII-a acum 3-4 ani nu-i sunt de nici un folos la cei de acum. Profesorul trebuie sa se chinuie , sa-si bata capul , sa le dea elevilor teste cat mai usoare ca doar-doar vor lua si ei o notisoara de trecere. Ti se pare normal? Uite de asta primiti 2,3 si 4. Pt ca nu invatati, cartea va frige cand puneti mana pe ea , dar la calculator sa butonati 3 taste la jocuri e ocupatia voastra principala. Iti spun asta din experienta proprie, ca un parinte care ma confrunt cu moda generatiei voastre si ma lupt din rasputeri sa scot "OM" din copilul meu.
15.4  RE: CRED CA ACUM ACEI ELEVI VOR FI PERSECUTATI trimis de
(10 iun 2008, 14:32:53
Asa este.Acum 20-30-40 ani copii si-ar fi dorit sa invete dar nu aveau timp pt ca trebuiau sa munceasca la camp, sa ingrijeasca animale sau chiar sa-si gaseasca o slujba pt a ajuta familia. Isi faceau temele la lumina opaitului si multi dintre ei au ajuns ceva in viata. Acum copiii au de toate, nu mai stiu cum sa stoarca bani de la mamica si taticu pt bulendrute, barulete si scoala...mance-o cainii.
15.5  RE: CRED CA ACUM ACEI ELEVI VOR FI PERSECUTATI trimis de
(10 iun 2008, 15:26:15
eu spun ca este si vina profesorilor..(nu ma refer la cei de sport).. majoritatea nu stiu sa explice lectia pe care o predau (sau nu isi bat capul).. De ex. am avut un prof de mate... foarte bun in domeniul sau, dar nu avea stil didactic.. nimeni nu intelegea nimic de la el
15.6  RE: CRED CA ACUM ACEI ELEVI VOR FI PERSECUTATI trimis de
(11 iun 2008, 08:51:12
Scuza-ma, draga EU, sunt profesoara si-ti spun ca este aproape IMPOSIBIL sa explici ORICE lectie la o clasa la care nivelul de cunostinte intr-a X-a este cam de clasa a IV-a. maxim. Este imposibil sa explici ceva unor copilite care-si vad doar telefonul mobil toata ora, si unul dintre cele mai mari eforturi (aproape suprem) este de a-si scrie corect numele pe vreo lucrare. Este aproape imposibil sa explici lectia in clase foarte numeroase, dezinteresate, care n-au nici macar un caiet la ei, si se tin toata ora de telefoane precum mosnegii de bastoane. Cam asta e, draguta. Oricat ai vrea, de cele mai multe ori NU AI CUI sa explici nimic.
16.   Am avut...DREPTATE !! trimis de
(10 iun 2008, 12:46:12
ca in acel colegiu este un cuib de ...HIENE !!

dragile mele...HIENE , noi stim ca aveti....labele patate cu...onoarea lui cosmin , voi puteti acum ...schiorlai in gura...mare ca sunteti ...nevinovati , dar sa nu...uitati ca adevarata pedeapsa o da Dumnezeu , a carui ...existenta o recunoste chiar si....adevaratele HIENE !!

cat despre pedeapsa...lumeasca , cred c-o sa ...scapati cu ...."labele curate" ca doar avem o ....gramada de HIENE in suceava !!
16.1  RE: Am avut...DREPTATE !! trimis de
(10 iun 2008, 19:28:41
TEMIDO, ai devenit de-a dreptul PATETIC ! Disperat in violenta ta ! Ai sa ajungi doar puncte puncte, de mic si lipsit de sens ce esti ! LEGEA hotaraste cine este vinovat, sau NU ! "Dumnezeu , a carui ...existenta o recunoste chiar si....adevaratele HIENE"..HA,HA ! Scremerile tale "colegialistice" au inceput sa miroasa urat a... PROSTIE CRASA ! Te-au dat afara de la ACEL COLEGIU ? Pentru droguri, chiul, sau prostie ? Renunta a mai apasa minunatele taste cu "labele patate", ca e pacat de ele, de curentul consumat si de rubricuta de comentarii de la Muritorul de Suceava.
16.2  RE: Am avut...DREPTATE !! trimis de
(10 iun 2008, 20:05:36
VIGILENTULE, tu ai vrea sa te numeasca cineva...HIENA , dar tu nu esti ...HIENA !!

tu esti doar un ...sclav al....prostiei , un...gals pe care multi il...aud, dar nimeni nu-l....asculta !!

ti-am mai zis , crede-te..inteligent singur , ca asta e maximul care-l ...poti !!

nu-ti mai ..raspund , ca n-ai cu ce...intelege !

eu raspund celor care....au sansa sa...inteleaga, tie ti-am facut doar un....serviciu .
16.3  RE: Am avut...DREPTATE !! trimis de
(11 iun 2008, 00:08:59
vigilentule oare cine se pune cu prostii nu e........... (ptuiii m-am molipsit de puncte puncte de la vis urat al vietii noastre).HUUUOOOOO.
16.4  RE: Am avut...DREPTATE !! trimis de
(11 iun 2008, 08:53:40
"CINE E MAI TARE" - asa e, ai dreptate ! Dar, e totusi amuzant.
17.   Braicu ??? trimis de
(10 iun 2008, 12:50:10
Misiunea profesorilor este de a-i pregati pe elevi, indiferent de materie, nu sa-i agreseze fizic sau psihic, cum se intampla de prea multe ori la noi .RUSINE BRAICU !!!
18.   RUSINE!!! trimis de
(10 iun 2008, 13:18:13
Eu propun inspectoratului comisie de la minister care sa ancheteze un asemenea caz destul de grav care se petrece sub nasul tuturor(elevi,parinti,colegi profesori si chiar director ,inspectorat).Se vede clar ca cei din conducerea liceului sunt total depasiti de ancheta.Tot oarasul stie de braicu ca un profesor dur(daca iti trage o palma... si cum se comporta el cam asa auzi despre el)
19.   Puneti note mari, treaba lor ce vor face in viata! trimis de
(10 iun 2008, 13:26:12
De cind exista scoli elevii au profitat mai mult sau mai putin si au dat vina pe profesori! Au fost situatii cind profesorii mai pretentiosi, mai exigenti, au avut probleme cu elevii, fiind batuti si chinuiti de acesti vagabonzi. Este din ce in ce mai greu sa le ceri elevilor sa invete. Au saracii sprijin in scumpii lor parinti care le este din ce in ce mai mila de ei. Pretentii daca nu reusesc la examene sunt multe. Stimati profesori ar trebui sa nu va intereseze decit sa le predati, sa le vorbiti cu,,mamico'' si notele sa le puneti mari si treaba lor ce vor face in viata!
20.   Pt. VIGILENTU trimis de
(10 iun 2008, 13:31:28
Vrei sa-ti traduc? Daca vrei, iti ofer si lectii de gramatica si ortografie...

Intr-o tara democrata, te-ai trezit u sa critici... Atat timp cat ideile si opiniile personale sunt expuse corect nu stiu de ce te mai bagi in seama la mine.

20.1  RE: Pt. VIGILENTU trimis de
(10 iun 2008, 19:34:23
Chiar as dori cateva lectii de gramatica de la tine ! Pana una alta, "ideile si opiniile personale" ale tale NU SUNT expuse corect ! "trezit u sa critici", "nu stiu ce te mai bagi in seama la mine" ! Chiar crezi ca ESTI IN STARE sa dai LECTII de gramatica ? INDOI-M-AS ! Poate de "agramatism".
21.   Ind.3 trimis de
(10 iun 2008, 13:47:35
braicu trebuie dat afara din invatamant! nu poate da niciun exemplu pozitiv elevilor; HUOOOOOOOOOOOO!!!!!!! si asta e valabil si pt.directoare pt.ca nu stie si nici nu vrea sa faca DREPTATE..........
22.   Pt temida trimis de
(10 iun 2008, 13:50:16
si data viitoare citeste comentariile inainte sa iti dai cu parerea
22.1  RE: Pt temida trimis de
(10 iun 2008, 14:05:21
am sa tin cont de...indicatie !
23.   Draci trimis de
(10 iun 2008, 13:51:22
voua va merge orange?? in obcine de ieri numai eroare de conexiune primesc.
24.   Profesor fara profesionalism trimis de
(10 iun 2008, 13:53:13
Acest individ ,Braicu pe car nu l-am vazut niciodata ma cutremura. Are par alb ,zice ca e dascal de ed. fiz. dar e obisnuit se pare cu flotarile si genoflexiunile cu doamnele profesoare in special cu directoarea. Acest element ar trebui mutat disciplinar intr-oscoala cu mai multi copii de etnie roma ,unde sa-si expuna textele acumulate la catedra de ed.fizica. Acolo ar putea acumula un vocabular mai cizelat. Oricum este un pericol inclusiv prin fotografia expusa in ziar. Oare ce cauta securisto-comunisti acestia in invatamant. Unde este legatura prfesor-elev .Afara copii le spun profesorilor pe numele mic. La noi te sperie numai figura lor de chileri.
24.1  RE: Profesor fara profesionalism trimis de
(10 iun 2008, 15:02:53
ai dreptate ca in afara te adresezei profesorilor cu tu,nici decum cu dumneavoastra.si nu spui doamna profesoara si simplu profa,vina un pic,sau marta vina un pic.si desi elevii sunt mult mai obraznici nu am auzit nici un profesor sa urle.si toti elevii vin la scoala de placere.nu fac absente.am un filmt intr-o ora de istorie daca as putea sa vi-l arat ramaneti tampiti.ma intreb ce ar face profesori gen braicu cu astfel de elevi?i-ar ciomagi?cred ca ar face ani buni de inchisoare;))
25.   Lasa-ma domle trimis de
(10 iun 2008, 13:57:33
se sinucide un tantalau probabil nstabil mintal si acum cautati vinovatul. il cunosc pe domnul braicu de cand eram pusti si practicat baseball-ul sub indrumarea dansului. mai lasa-ti domnule lumea in pace si cautati-va de treaba prin alte parti!
25.1  RE: Lasa-ma domle trimis de
(10 iun 2008, 15:10:47
sa nu-mi spui ca tu esti DOREL..01859R iti spune ceva?
26.   Pentru cei neinformati trimis de
(10 iun 2008, 13:58:09
Chiar nu conteaza ca DIMOFTE(prin corigenta la

fizica)l-a declarat repetent pe bietul Cozmin?Presa,desi stie,tace.Natural,isi protejeaza sursa de IDEI.Raspuns la un comentariu mai vechi:cel ALTOIT(anul trecut,se pare)nu a fost Braicu ci DIMOFTE.O fi stiind numai el de ce?
26.1  RE: Pentru cei neinformati trimis de
(10 iun 2008, 19:38:37
nu stiu cine esti, dar ceea ce spui este perfect adevarat. Sunt un coleg de-al lui Cosmin si, intr-adevar, luase un 2 chiar inainte de.... Oare, nu cumva de aia incearca profu de fizica sa strige cel mai tare ? Se simte cu musca ?
27.   Lasa-ma domle trimis de
(10 iun 2008, 14:12:13
se sinucide un tantalau probabil nstabil mintal si acum cautati vinovatul. il cunosc pe domnul braicu de cand eram pusti si practicat baseball-ul sub indrumarea dansului. mai lasa-ti domnule lumea in pace si cautati-va de treaba prin alte parti!
27.1  RE: Lasa-ma domle trimis de
(10 iun 2008, 14:37:14
TANTALU -esti tu ,ca copilu acela l-am cunoscut bine, si te rog nu te baga unde nu-ti ferbe apa/////////////
27.2  RE: Lasa-ma domle trimis de
(10 iun 2008, 15:27:01
ANONIM , esti un...cadru didactic !

inteleg faptul ca-ti ascunzi ...identitatea de...HIENE !!

avem o...societate prea..."HIENIZATA" , ca sa poti spune ceva in...fata !!

spune adevarul despre cozmin , bineanteles in ....limita posibilitatilor (nu te da de ...gol) , ca....HIENELE asteapta la cea mai mic .....indiciu ca sa te...VANEZE !!
27.3  RE: Lasa-ma domle trimis de
(10 iun 2008, 22:08:49
http://www.cancan.ro/

Citeste TEMIDA cum sunt agresate "HIENELE" de catre dragutii de elevi.
28.   Cazul ,,Bricu'' trimis de
(10 iun 2008, 14:31:36
La toate sedintele discutate de colegiu prof. cu privire ,,cazul Bricu'',nu sa ajuns cu nici o masura, asupra tovarasului prof.Bricu. RAMINE CUM A RAMAS SI INAINTE ,TOT PE POZITIA CA,, DIRIGINTE''' AL CLASEI.......DECI COPII CARE AU MAI RAMAS CAUTATIVA TRANSFERU IN ALTA PARTE, IMI PARE RAU, DAR ASTA ESTE SITUATIA.
29.   Puneti note mari, treaba lor ce vor face in viata! trimis de
(10 iun 2008, 14:53:38


De cind exista scoli elevii au profitat mai mult sau mai putin si au dat vina pe profesori! Au fost situatii cind profesorii mai pretentiosi, mai exigenti, au avut probleme cu elevii, fiind batuti si chinuiti de acesti vagabonzi. Este din ce in ce mai greu sa le ceri elevilor sa invete. Au saracii sprijin in scumpii lor parinti care le este din ce in ce mai mila de ei. Pretentii daca nu reusesc la examene sunt multe. Stimati profesori ar trebui sa nu va intereseze decit sa le predati, sa le vorbiti cu,,mamico'' si notele sa le puneti mari si treaba lor ce vor face in viata!

29.1  RE: Puneti note mari, treaba lor ce vor face in viata! trimis de
(10 iun 2008, 15:07:01
bine le-a facut!mai rau le trebuie.ce-ai zice sa vii tu ca profesor la scoala sa vrei sa predai si sa vezi ca majoritatea elevilor nu au nici macar un caiet in fata?eventual iti mai cer sa le dai un pix?ha??!?!?!?ce ai face?asa e inafara;))
30.   ACEIASI MENTALITATE BOLSEVICA ! trimis de
(10 iun 2008, 14:55:11
...ca cine a indrumat elevii la ziar ?...cand se putea foarte bine"manari"sau spala boarfele acestei situatii in "familia' consiliului profesoral de unde ar fi rezultat un prof. braicu bland si de o moralitate ca sfintii de pe icoana si niste elevi inocenti si suavi ca niste ingersi...Domnilor profesori TREZITI-VA si nu mai bagati pumnul in gura NIMANUI ! Fiecare are dreptul la opinie ! Daca nici atata lucru nu santeti in stare sa intelegeti acum dupa 18 ani de la moartea lu' Ceasca va propun sa va mutati cu tot cu liceu si familii in Corea de Nord...Feciorul lui Kim Ir Sen va asteapta cu bratele deschise ! Nu uitati sa-l luati si pe Ilici Iliescu cu domniile voastre...
30.1  RE: ACEIASI MENTALITATE BOLSEVICA ! trimis de
(10 iun 2008, 16:18:27
ai dreptate
31.   Gandire trimis de
(10 iun 2008, 15:02:14
AR TREBUI SA VA GANDITI NITEL CAND FACETI COMENTARII FARA TEMEI. ELEVII DE AZI AU PRETENTII FOARTE MARI.CER DAR NU DAU RESPECT AU DREPTURI FARA INDATORIRI

ACU ROFESORII SUNT VINOVATI PENTRU TOT CE SE INTAMPLA IN JURUL NOSTRU?

SI VOI DRAGI ZIARISTI CHIAR NU MAI AVETI ALTE SUBIECTE DECAT SA BLAMATI PROFESORII? DE CE NU SCRIETI NIMIC FRUMOS DESPRE PROFEORI CHIR NU AVETI CE? SUNT OAMENI DEVOTATI CU REZULTATE DEOSEBITE, DE CE NU-I CAUTATI?

31.1  RE: Gandire trimis de
(10 iun 2008, 15:49:53
Aici se discuta despre un caz,despre un prof.de sport care de zeci de ani da cu ghioaga-n balta prin limbajul si comportamentul sau in relatia sa cu elevii. Atata tot ! Or fi si foarte multi profesori meritorii si suntem bucurosi ca ei exista,fiind un lucru extrem de bun ! Stim ce l;e poate pielea si stimabililor elevi...nimeni nu-i ascunde sub pres...Problema este ca desi a trecut o caruta de ani nu mai reusim sa ne schimbam,sa mai lasam la o parte apucaturile securisto-comuniste... Despre asta-i vorba-n propozitie...
32.   Vai te foder mrs. profesor da merda trimis de
(10 iun 2008, 15:19:32
mandar po caralho para est filho da puta que esta na uma escola comunisto du caralho
33.   Il cunosc pe braicu trimis de
(10 iun 2008, 15:21:49
eu il stiu p domnul braicu d 3 ani...si d cand il stiu s comporta oribil cu elevii!!dar totusi baiatul ala nu cred k s-a sinucis din cauza lui!!!c vina are braicu k baiatul si-a luat viata?asa e felul lui sa fie mai porcos la vorba,si mai rautacios,dar in cazul asta nu cred k e vina lui...
34.   ? trimis de
(10 iun 2008, 15:26:51
cred ca invatamantul in romania se afla intr-un cerc vicios...daca profesorii sunt severi,demoralizeaza copilul(din punct de vedere al unui parinte de copil din gen EMO)...daca ii lasa in voia lor si vorbesc frumos si le dau note mari chiar daca nu le merita,primeste in schimb mustrari de constiinta ca tinerii respectivi nu vor realiza nimic in viata decat sa mearga la capsuni,pe santier sau la sters mosnegii prin italia....

cei care au iesit recent de pe bancilr scolii,sa-si aminteasca cum era la ora unui profesor sever si cum ea la un profesor "molau"?la ora celui sever invatai si erai linistit,la celalalt faceai galgie si copiai.....

sunt mamica unui baietel de 2 ani...ma voi stradui sa-i dau cei 7 ani de acasa ....stiu ca nu-i sunt suficienti,atata timp cat nu se face nimic pentru tinei in romania...

35.   !? trimis de
(10 iun 2008, 15:31:24
este dureros faptul ca scade nivelul de cultura in romania...MANELE,TELENOVELE SI FOTBAL

spiritul de turma,asta ne caracterizeaza
36.   Vai, doamne trimis de
(10 iun 2008, 15:35:43
craita aia ce are? de ce cauta sa ascunda ce se intampla in scoala pe care o conduce? nerusinata de directoare ce e!! auzi, acuma cauta sa afle cine i-a condus pe elevi spre monitorul. bine au facut elevii ca au spus tot.si poate dispare si craita de la conducere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36.1  RE: Vai, doamne trimis de
(10 iun 2008, 20:56:45
Nu ea conduce, ca e incapabila. E manevrata de netotii din spatele ei care-si rezolva pilele si afacerile prin ea. Ea saraca e atit de duda cu pluta ca nus-i da seama de chestia asta si le face jocurile alora pentru a o mentine in functie.

Sa-i fie rusine si ei si tot neamului ei cu ea.
37.   Felicitari trimis de
(10 iun 2008, 16:07:44
felicitari,d-le paiu!se incearca intimidarea elevilor si tot ei vor avea de tras daca ramane ca-n tren!mi-a placut enorm articolul scris de o fosta profesoara sub protectia anonimatului!puneti-l la punc pe acest nemernic!

a spus adevarul fosta d-na profesoara:BRAICU ARE RASPUNDERE MORALA fata de bietul copil
38.   Mda trimis de
(10 iun 2008, 16:17:47
Nu ca ma declar tare inteligent si alea alea...MA DA PROSTI MAI SUNTETI !

Elevii de liceu din ziua de azi sunt niste gunoaie, la fel ca profesorii asa ca ma cac pe invatamantul romanesc. Eu am scapat de gunoaiele din liceu si am dat de gunoaiele din facultate. Mai avem oleaca si ajungem ca in BOTSWANA.
38.1  RE: Mda trimis de
(10 iun 2008, 16:48:06
Si cind termini, tot profesor ajungi, acuma sunt[gunoaie].....si pe urma, am facut facultatea//////////
39.   Absolventi de I.E.F.S. trimis de
(10 iun 2008, 16:52:06
Asa-s astia care au terminat I.E.F.S.-ul . Ei au au fost bagati de P.C.R. la aceasta facultate pentru ca de prosti ce erau nu-i putea baga in alta parte . Marea majoritate a profesorilor de sport mosteniti din "epoca de aur" sunt niste prostalai . Acestia nici n-ar avea voie sa ocupe functii de diriginti sau directori .

Am scris sub anonimat pentru ca am copii in scoala si astia sunt atat de lasi si se coboara atat de jos incat se razbuna pe copii dar dupa ce vor termina copii mei scoala o sa le spun in fata multe .
40.   Sfat pentru cadrele didactice trimis de
(10 iun 2008, 17:13:57
As vrea sa avertizez cadrele didactice sa fie atente la mentalitatea care cultiva in mintea copiilor pentru ca ,si acum si in trecut , copiii au fost invatati ca , cei care au bani ,indiferent cum i-au obtinut , sunt mai respectati decat oamenii , chiar cu scoala , care muncesc din greu si cinstit pentru putinul de zi cu zi . Asa ca sa nu va mirati cand ajungeti la guvern sau la politicieni , cu diverse doleante , ca sunteti tratati cu indiferenta pentru ca acestia sunt rodul generatiei anterioare de dascali . Si asa vor fi tratati si urmasii dvs. de catre cei ce-i formati acum , in felul acesta . Si sa va ganditi cum veti fi pomeniti .
41.   Sfaturiile mele. trimis de
(10 iun 2008, 17:22:22
E clar ca se va musamaliza totul.Deci va trebui sa va descurcati singuri elevi ai prof Braicu.Acum cand suntem inconjurati de atata tehnologie,voi nu stiti sa-l inregistrati pe acest profesor in timpul iesirilor lui?Puneti camerele pe el si aratati lunii ce poate face un pedagog.Nu comentati atat la adresa lui(oricum nu vor asculta cei ce ar trebui sa asculte)DOVEZILE FAC CAT O MIE DE CUVINTE!...iar voi elevilor sa nu asteptati mai multa ingaduinta de la profesori.INVATA de vrei note mai mari de 4.Adevarul este ca nu respectati nici voi profesori pe cat ar trebui.Si in alte timpuri au fost profesori severi si au dat note mici,dar eu imi aduc cu drag aminte de ei pentru ca ei te taxau la nota,nu te desfiintau ca si persoana.E greu sa fi profesor in ziua de astazi.Exista mult tupeu pe elevii actuali,dar daca stii sa fi un bun pedagog faci fata tuturor crizelor fara iesiri necontrolate.Prof Braicu e pedagog slab daca isi tine in frau elevii cu palme,injurii si injuraturi.NU ASA SE EDUCA!!
41.1  RE: Sfaturiile mele. trimis de
(11 iun 2008, 06:00:45
Nu se va musamaliza fiindca s-a ajuns prea departe.Deranjul e prea mare!

Ideea insa e ca se va da o sanctiune gen AVERTISMENT, adica fara niciun fel de urmari si apoi o sa fie ridicata si asta dupa 6 luni.
42.   Despre acest caz trimis de
(10 iun 2008, 17:53:56
ar fii mai bine sa incetam aceste discutii doar el saracul copil jtie de ce sa sinucis.BRAICU NARE NICI O VINA .LASATIL IN PACE
43.   ... trimis de
(10 iun 2008, 18:17:39
era si cazul sa se discute si despre cine ii duce la monitorul pe elevi!am si eu o intrebare.....cati elevi mai sunt acu corijenti l fizica avand in vedere la cati erau acu 4-5 ani! sunt sigura ca acu sunt mai putini! de ce? eheeeee......domnul dimofte stie!:D
44.   Al trimis de
(10 iun 2008, 18:18:03
deci eu nu citesc articolul asta si nici nu ma intereseaza!Dar tin sa trag atentia ce sa intampat anul treecut la liceul unde a fost Braicu profesor la proba de sport la BAC,cati bani a putut sa ia acest jegos de om pe care daca o sa-l intalnesc vreodata o sa ma pis pe el!cum a terminat proba mai mult beata decat treaz si ca e o mizerie de om!atat!halal jegule!
45.   ... trimis de
(10 iun 2008, 18:25:53
ma bucur eneorm cpt ca mai exista si oameni cu capul pe umeri si isi dau seama ca nu dosr profesorul a fost vinoat!!!!! de ce nu intelege lumea ca a mai avut tentative de sinucidere!!!! atunci cine era vinovat????? aaaa da profesorii din gimnaziu ca si eu il maltratau.....de fapt toata lumea il maltrata!!!!
45.1  RE: ... trimis de
(11 iun 2008, 06:06:09
Nu conteaza deloc faptul ca acel baiat a mai incercat sa se sinucida. Chiar nu conteaza. Toate comentariile arata ca psihicul lui labil, ALIMENTAT CU JIGNIRI ZILNICE DIN PARTEA DIRIGINTELUI, l-au determinat sa incerce din nou. Din pacate, a reusit. Vina morala e a lui Braicu.

Sfat: cumparati Monitorul de ieri si cautati COLTUL CITITORULUI!!!! E cel mai clar si arata teroarea la care supune BRAICU inclusiv cadrele didactice.
46.   Educatie vs. constiinta trimis de
(10 iun 2008, 18:38:15
Cineva spunea ca profesorii fac 15 ani de scoala si dau o groaza de examene. Si ce-i cu asta? Stiti cati dintre ei nu pot trece un examen psihologic(dar real)? Stiti cati dintre acestia(chiar cu gradul I didactic) sunt semi-analfabeti? Stiti cati sunt depasiti de vremuri si evenimente? Se complac intr-o stare de sub-mediocritate si se acopera unii pe altii. Au facut scolile pedagogice/facultatile pe pile sau ca sa completeze nr. de studenti, au dat definitivatul si gradele didactice "pe bani", iar in fata elevilor se comporta ca niste zbiri. Cersesc cadouri sau te obliga sa faci pregatire ptr. o medie mai buna. Sunt domenii de activitate(CFR, E-ON, RTC, etc.) in care angajatii sunt examinati periodic(lunar, semestrial sau anual, in invatamant nu am auzit sa se fi retras gradele didactice sau sa fie supusi unor controale psihiatrice (si aici e nevoia cea mai mare de controale)macar la 4 ani.
46.1  RE: Educatie vs. constiinta trimis de
(10 iun 2008, 18:58:07
Sunt scoli in care se mai preda rusa, ptr.a-i asigura catedra unui profesor care nu s-a putut "acomoda" cu noile cerinte(nu are bunul simt sa se recalifice).Repartizarea computerizata la licee si facultati va genera coruptie(unii vor cumpara/vinde note mari)si astfel parintii(unii) vor tacea si vor fi umiliti(alaturi de elevi).Se stie ca prin admiterea pe baza examenelor ar fi licee/facultati ce ar disparea in decurs de 4-5 ani(selectia valorilor).Cei sapte ani de acasa nu au legatura cu starile emotionale ale elevilor, doar mediul in care-si desfasoara activitatea poate influenta starea psihica (exceptie cazurile patologice). Ce face scola pentru aceste cazuri/situati?Un muncitor nu poate munci mai mult de 8ore/zi(ptr cei sub 16 ani 6ore/zi), dar un elev are 6-7 ore(cursuri)/zi si inca 6-7 ore de facut/invatat temele. Cand sa se mai recreeze si sa se odihneasca, iar cand vine la scola(si mai este si intern/gazda) il intampina profii cu apelative"BIDON TURTIT", "BOULE", "CURVA"
46.2  RE: Educatie vs. constiinta trimis de
(10 iun 2008, 19:08:32
sau alte apelative indragite de cadavrele didactice(aici imi cer scuze fata de adevaratele cadre didactice). Ce simte acel copil si cui sa se "jeleasca"? Unde sunt psihologii scolari? Dirigintele este al doilea parinte ptr elev sau asa ar trebui sa fie.Cunoscand aceste stari de fapt, din scolile sucevene, am preferat sa-mi duc copii, sa invete, in alte judete. Nu ca acolo ar fi totul perfect, dar e o mare diferenta fata de scolile din jud Suceava. O alta relatie profesor-elev-parinte, nu se "percep" atatea fonduri(clasa, scoala, rulment, protocol, etc), nu ti se impune sa faci pregatire ptr o medie mai mare.....
46.3  RE: Educatie vs. constiinta trimis de
(10 iun 2008, 19:52:07
CEFEREULE, profesorii dau examen psihologic ANUAL. Asa, ca sa stii si tu. Ca aceste examene sunt de..... e adevarat. Ca toate examenele psihologice, din orice domeniu. Daca CFR, E-ON se psihologizeaza lunar, sunt mai destepti ? Mai amabili cu clientii ? Mai competenti ? Aiurea ! In rest, sunt de acord cu tine. Insa nu numarul de ore este mare, ci programele foarte stufoase si incarcate. In occident elevii stau chiar mai mult la scoala, dar, materia e mai simpla. Programele nu le fac insa profesorii, ci SUNT VENITE de la minister. Ei sunt doar OBLIGATI sa le respecte. Cum pot si ei: cu multi elevi intr-o clasa, tupeisti, dezinteresati, intr-o singura ora pe saptamana, fara materiale didactice, doar cu pretentii din partea tuturor. Ale elevilor, ale parintilor, ale inspectoratului, ale ministerului, ale primariei, ale societatii, in general. Si fara nici o recunoastere a muncii lor. Oare, chiar sunt de acuzat ?
46.4  RE: Educatie vs. constiinta trimis de
(10 iun 2008, 20:46:45
nu lucrez in CFR,E-ON,etc,dar am trecut prin cele trei etape care-mi permit sa vorbesc despre invatamant, in general si cel sucevean, in special:elev, suplinitor(4 ani) si parinte.Cunosc "materialul" didactic, sunt CADRE DIDACTICE, DAR SI CADAVRE DIDACTICE.Nu toate examenele sunt de..., la noi in societate SUNT CRITERIU DE DEPARTAJARE SI CHIAR DE INCETAREA RAPORTURILOR DE MUNCA(si nu suntem formatori de constiinte si suflete)!!!!Cati profi au semnalat ca Aria Curriculara e depasita si programa e stufoasa, ca elevii au prea multe ore?? In occident elevul sta in campus mai mult ptr ca acolo invata, se distreaza, ia masa, etc. DA, PROFESORII SUNT DE ACUZAT!! Ei trebuie sa ia, primii, atitudine sa se "razboiasca" cu ISJ-ul si MEC, noi parintii doar sa-i sprijinim. Ne folosec(parinti si elevi) doar cand VOR SALARII MAI MARI. DAR REZULTATE? CFR-istii, E-ON-istii sunt TOT DE EI EDUCATI, ASA I-AU EDUCAT, ASA II AVEM!
46.5  RE: Educatie vs. constiinta trimis de
(10 iun 2008, 21:02:17
Ca sunt interesati numai de salarii/venituri mari sta marturie modul in care te obliga sa "cotizezi", meditatiile(daca e prof bun de ce nu preda la ore?), fondul clasei/rulment, excursiile, care ba se fac, ba nu se mai fac, dar banii??? SA IEI BANII UNUIA MAI NEVOIAS CA TINE SE NUMESTE JAF!! Cel mai mic salariu din invatamant e de 950Ron(fara sporuri), iar unii parinti abia iau 500Ron(sau mai sunt care traiesc din alocatiile copiilor), CU CE TUPEU PRETIND CADOURI(de 1 si 8 martie, sfarsit de an, etc)? DE CE UNII JIGNESC ELEVII/PARINTII, E DOVADA DE EDUCATIE "SELECTA"? STIM CUM A "EXPLODAT" NR DE PROFI(dupa 90). Cum se cheama cel care scrie: " Pene si curcanul, de V ALEXANDRI" ?? SAU CEL CARE NU STIE SA FORMULEZE SI SA SCRIE CORECT O CERERE(ex:CEREREA DE DECONTARE A TRANSPORTULUI)? VRETI MAI MULTE "DOVEZI" DE (IN)CULTURA CDAVRELOR? Ca avem pretentii sa fie CORECTI, RESPECTUOSI si BINE PREGATITI, E NORMAL, PENTRU ASTA SUNT PLATITI(DIN BANII NOSTRII SI PENTRU COPII NOSTRII).
46.6  RE: Educatie vs. constiinta trimis de
(10 iun 2008, 21:13:55
DACA NU ERAU COPII NOSTRII UNDE LUCRAU ACUM(PROFII)? LA CFR, dar la batut in sina si burat piatra. La E-ON ca personal auxiliar. De aceea trebuie sa fie mai atenti cu elevii/parintii si sa fie corecti, daca elevii/parintii isi vor apara corect drepturile, iar ISJ-urile si MEC nu va mai "ascunde" magariile din scoli, UNII profi trebuie sa-si caute de lucru la REBU sau ROSAL(unde de fapt le e locul). SCUZE PTR PROFESORII/EDUCATORII/INVATATO ADEVARATI !!!! (mai sunt si de acestia, putini, dar mai sunt) SARUT MANA, ptr invatatoarea copiilor mei si profii ce i-au avut la licee, in rest...
46.7  RE: Educatie vs. constiinta trimis de
(11 iun 2008, 08:56:32
Ba, ROMANULE, da' esti chiar PROST, rau !!!! Cred ca ti-a cazut o sina de aia in cap !
47.   SCURGERE DE APA RADIOACTIVA trimis de
(10 iun 2008, 18:41:18
ATENTIE ! DIN CENTRALA NUCLEARA DE LA RIVNE, UCRAINA, SITUATA LA DOAR 300 DE KILOMETRI DE SUCEAVA, S-A SCURS APA RADIOACTIVA.

CA DE OBICEI, RUSII SPUN CA NU E NIMIC GRAV SI CA DETIN CONTROLUL. ASA AU SPUS SI IN PRIMELE ZILE DUPA CERNOBIL... NU VREAU SA SPERII PE NIMENI, V-AM SCRIS DOAR CA SA STITI SA LUATI MASURI DE PRECAUTIE. IN PRIMUL RAND, SA IESITI CAT MAI PUTIN DIN CASA...

ASTEPT SA VAD CATE ZILE LE VA LUA AUTORITATILOR DE LA NOI SA REACTIONEZE... DOMNULE PREFECT, SE AUDE? DAR LA VOI, LA GARDA DE MEDIU?
48.   E nebun omul trimis de
(10 iun 2008, 20:21:36
e nebun am facut BASEBOL cu el si asa vb.,jicneste, vb urit, bate, e dus cu capul.nu are ce cauta in invatamint.trebuia mai demult sa se afle cine e prof. BRAICU NEBUNU........................
49.   Sedinat de azi trimis de
(10 iun 2008, 21:01:45
Cu nesimtirea-i caracteristica Braicu l-a numit BETIV pe parintele baiatului decedat!

E strigator la cer!
50.   Nu vorbiti cei ce nu stiti trimis de
(10 iun 2008, 21:20:30
multi tot iau apararea prof.Braicu...eu sunt un fost elev de'al dansului si stiu cum se comporta..cu elevii mai ales cu cei de la tara pe care le face in toate felurile pentru o simpa eroare la ora de sport..pentru el nimeni nu e bun toti sunt prosti el e cel destept...celcare greseste trebuie sa aduca o minge de oina..ceea ce nu mi se pare corect..un elev merge la scoala nu sa cumpere echipamente sportive ci sa invete...dar un prof..k braicu care nu il poti numi om..un pervers care alcatuieste echipa de Baseball numai din fete frumoase oricat de prost ar juca acestea...iar ceilalti elevi sunt niste nimicuri pt el...nu il poti invinui pt sinuciderea elevului dar...pt comportament fata de elevi DA
51.   Rusine trimis de
(10 iun 2008, 21:24:28
"Craita Buda Niga, directorul unitatii de �nvatam�nt, ne-a confirmat ieri ca printre obiectivele comisiei de analiza se afla si descoperirea celui care i-ar fi adus pe elevi la ,,Monitorul" sa povesteasca cum dirigintele Braicu �l facea ,,bidon turtit" si ,,taran �mputit" pe t�narul care s-a sinucis, apelative pe care obisnuieste sa le foloseasca si �n cazul celor mai multi dintre ei."

In rest, no coment!
52.   Asta nu-i profesor trimis de
(10 iun 2008, 22:16:17
un om care vorbeste ca la usa cortului cu elevii nu poate fi profesor.... dar se vede ca are niste "mici pile" pe unde trebuie, de aceea nu ia nimeni nici o masura, acest specimen nu este de azi de ieri in scoala aceasta, este de mai bine de 20 de ani si nimeni nu a luat nici o masura. Iar pentru cei care nu stiu nu numai elevii din clasa dumnealui sunt injurati si facuti in toate felurile ci si chiar elevi care nici macar nu il au ca "profesor". RUSINE pentru ca se musamalizeaza totul iar in ceva timp nu se mai stie nimic daca acesti ziaristi nu isi fac meseria k sa ii mai trezeasca la realitate pe cei care ar trebui sa ia masuri... si cat mai repede

53.   N-ai dreptate Anonim ule trimis de
(10 iun 2008, 22:19:07
< ' braicu care nu il poti numi om..un pervers care alcatuieste echipa de Baseball numai din fete frumoase oricat de prost ar juca acestea ' > aici nu ai dreptate am facut si eu liceul acolo si crede ma ca nu cred ca era vreo fata frumoasa in toata echipa aia de basseball =))))))))) si oricum stilu lui ca profesor e foarte bun pentru unii ca re nu asculta decat de 'par" si de 'ciomag" :))) decat sa ajunga niste alcolici si TBC isti mai bine niste oameni la locu lor care sa stie sa respecte ! UNEORI EDUCATIA TREBE FACUTA CU PARU si fiti voi siguri ca aia care au luat injuraturi nu au luat degeaba poate meritau mai multe chiar ;) asha ca MONITORU sunteti varza apropo cati bani va da profanu ala din liceu ca sa dati articole cu braicu ( doar pentru ca nui convine lui ceva si vrea sa fie iar director ) ? credeti ma ca stiu ce spun ;)
54.   Offffffff trimis de
(10 iun 2008, 22:21:19
am fost elev la alt liceu din sv....sa fi vazut,fratilor,batai crunte de la director!stateam in camin si venea seara in ''control'' beat....of,doamne,cum l-am putut rabda pe acest om?!daca ar fi fost atunci presa de acum!vreau sa uit acele clipe!

55.   De ce? trimis de
(10 iun 2008, 23:12:27
daca era corigent la mate,fiz,lb.fr de ce mai incerca cu tot dinadinsul sa-l lase si la romana????ce sa i se demonstreze cu o luna inainte de terminarea anului scolar???
56.   Pt. acelasi VIGILENTU trimis de
(10 iun 2008, 23:15:30
Stiai k prostul moare de grija altuia?
57.   Dar parintii..... trimis de
(10 iun 2008, 23:28:56
De ce nu spun elevii ce se intampla la scoala? Parintii ar putea, daca nu s-ar c.a.c.a pe ei, sa-l schimbe de la clasa sau chiar sa-l lase somer. 50%+1 din parintii clasei , o cerere la Director(inregistrata) si una la Inspectoratu Scolar (tot inregistrata) prin care sa solicite scoaterea de la diregentia clasei si/sau refuzul de a mai lasa copii la scola daca fosila mai preda si.... Sa vedem ca nu raspund favorabil cei "in drept". Asa cum spunea "Un roman", gasesc tot felul de subterfugii pentru. a tine o fosila pe post, dar e dreptul dumneavoastra, al parintilor si elevilor sa va sanctionati profesorii care va jignesc sau va lovesc. Daca parintii luau atitudine, nu mai erau timorati elevii, iar directiunea impunea un alt climat, asa se completeaza unii pe altii si va arunca vina pe parinti sau elevi. Ei nu au nici o vina, ei nu au stiut, iar daca au mai fost ceva evenimente, alea au fost in trecut, cam acum doua, trei luni in urma si am uitata de ele....
58.   PENTRU RAMBO trimis de
(10 iun 2008, 23:50:40
BAI rambo TANTALAU ESTI TU NU CEL CARE S-A SINUCIS.STII TU CUM SUNT TRATATI IN AFARA TARII(IN EUROPA SAU SUA) COPIII CU DEZABILITATI MINTALE SAU FIZICE?NU STII CA DACA AI STI NU AI MAI VORBI ASA.SA-TI DEA DUMNEZEU TIE SAU CELOR APROPIATI TIE UN UN COPIL TANTALAU SI UN DEZECHILIBRAT MINTAL CA braicu SA-L AGRESEZE SI ATUNCI SA TE VAD CUM AI REACTIONA!
59.   Dumnezeu sa-l ierte trimis de
(11 iun 2008, 00:04:49
saracul baiat nu se poate odihni in liniste. nu comentez comportamentul acestui "profesor" deoarece nu sunt in masura...oricum urat din partea lui dar ganditiva ca in acest liceu mai sunt numerosi profesori care sunt sub aripioara doamnei diectoare si fac ce vor ei din noi(elevii) .de ce credeti ca nu au elevii curajul sa spuna totul pe fata? pentru ca stiu ca mai au de parcurs inca 3 ani de scoala in preajma acestor fenomene si nu este usor sa stii ca maine te prinde la ora si iti pune 3. ar fi multe de comentat la adresa unor profesori de la i3 dar elevii nu au curajul necesar. pacat!
60.   Note rele trimis de
(11 iun 2008, 00:11:11
Stiti de ce pun note rele unii profesori?Pentru ca parintii sa sara cu bani de meditatii sau cu plata sa-i schimbe nota.Am avut si eu copil la scoala din Ro.la Botosani sc nr 11 si la matematica copilul meu lua numai 5 .Dar cand a dat test si a fost notificat de o comisie de profesori copilul meu a luat 10 spre marea suparare a prof.Nunvailer .Cand trebuia sa se inscrie la liceu se gaseste d.na Cojocaru prof.de istorie sa spuna ca copilul meu nu va intra la lic.economic ci va fi o femeie de serviciu.Ei uite ca copilul meu a intrat la economic,este in New York,a terminat aici un Colegi si un Master tot in finante,acum este in doctorat,si uite asa profesoriii puteau distruge viitorul copilului meu daca nu eram eu mama lui sa-l sustin si sa-l incurajez.Si din ce cauza?Pentru ca nu veneam cu cadouri la profesori si nu faceam meditatii cu profesorii din scoala .Practic luau banii si nu ii interesau daca copiii asimileaza ceva . Premiantii lor au umplut locurile la industriale si agricol
61.   Ceva la care ne asteptam trimis de
(11 iun 2008, 00:11:15
dupa cum am maii zis si in alte mesaje trimise...nimeni n-o sa-i faca nimic lui braicu...poate doar ministrul in persoana dak ar veni..dar atunci conducerea liceului ar musamaliza tot,de frica lui,cum vrea sa fac si in momentul de fata si cum o sa se si intample..toti se tem de el si mai ales doamna director...sa speram k de data asta o sa se faca dreptate...atat pentru cei care au fost chinuiti de braicu...
62.   E nebun omul trimis de
(11 iun 2008, 03:35:00
e nebun am facut BASEBOL cu el si asa vb.,jicneste, vb urit, bate, e dus cu capul.nu are ce cauta in invatamint.trebuia mai demult sa se afle cine e prof. BRAICU NEBUNU........................
63.   DE CITIT!!!! trimis de
(11 iun 2008, 06:16:37
http://www.monitorulsv.ro/Colt
64.   Din acest ziar trimis de
(11 iun 2008, 06:27:08
E foarte tare.

Veti afla si parerea profesorilor despre acest individ!

,,Profesorul" Braicu nu avea ce cauta �n �nvatam�nt. El trebuia sa fie supraveghetor la �nchisoare, sa lucreze cu detinuti, cu raufacatori, cu banditi.Poate acolo, si nici macar acolo, dadeau rezultate metodele sale si modul sau de a se comporta. Arogant, sfidator, plin de aere si de fumuri, �ncrezut pentru averea dob�ndita prin casatorie, el a practicat ani de zile aceste maniere si procedee de educatie �n scoala si poate nu numai."
64.1  RE: Din acest ziar trimis de
(11 iun 2008, 06:29:54
Acelasi articol mai zice

"Am slujit scoala aproximativ 32 de ani."

"Eram contrariata (uimita chiar) de duritatea comportamentului sau de autoritatea lui excesiva, de dispretul pe care �l manifesta fata de toti din jur. Ma uitam uneori pe geam din clasa la care predam si auzeam si vedeam �njuraturile si palmele pe care le �ncasau bietii copii pe terenul de sport, c�nd �si dadeau normele."

Semnatura e cea mai interesanta!!!

"Cu consideratie, un Profesor sub protectia anonimatului de frica violentei lui Braicu"
64.2  RE: Din acest ziar trimis de
(11 iun 2008, 06:33:25
Il gasiti simplu.

Sus in bara din ziar, aveti: prima pagina, loacal si apoi...RUBRICI

Daca dati un click acolo, veti vedea in sub bara de acolo: COLTUL CITITORULUI.

Articolul se intituleaza:

"Violenta psihica, aproape mai grava dec�t cea fizica"

Succesuribig grin
65.   Pentru proful fricos trimis de
(11 iun 2008, 07:05:12


Este foarte usor sa te ascunzi sub fusta anonimatului.

De fapt este f. limpede ca acel profesor nici nu este la acel liceu, este o inventie a cuiva care incearca sa mai puna niste paie pe foc. Problema a scapat de sub control si nu se vede adevaratul vinovat, cel care a instigat copiii la aceasta atitudine. Ar trebui sa vorbiti cu mai multi parinti si copii de la clasele in care preda fizica d-l prof. Dimofte sa aflati cam ce note iau acesti copii! Veti fii uimiti!2,3,3, 3 si-n teza eventual 3 sau 4. daca vor muschii lui si te duci la ziar sa declari ce vrea el, atunci iei un minunat de 9,8 sau ce-ti trebuie sa-ti dea media.Teama de Dimofte este mult mai mare ca de Braicu.oricum, ziarul si mai ales ziaristul Paiu stie si el f. bine dar se complace in aceasta poveste trista pentru ca se vinde bine ziarul! Halal atitudine !
65.1  RE: Pentru proful fricos trimis de
(11 iun 2008, 07:25:19
Stimate parinte (desi cred ca esti musiu Braicu sau unul din gasca lui), cred ca nu stii ROMANESTE!

Profesoara respectiva e chiar la acel liceu.

Mimeaza inteligenta si citeste atent din acel articol:"Ma uitam uneori pe geam din clasa la care predam si auzeam si vedeam �njuraturile si palmele pe care le �ncasau bietii copii pe terenul de sport, c�nd �si dadeau normele."

Cum insa am convingerea ca matale esti de fapt chiar personajul in cauza, nu ma mira ca esti cu capul. Iar daca esti chiar un parinte, frate, esti PROST RAU de nu stii sa citesti minimal un text..
65.2  RE: Pentru proful fricos trimis de
(11 iun 2008, 08:21:15
multumesc, d-lui Dimofte ! Recunosc vocabularul dumnealui!Da, sunt un parinte care are un elev in una din clase , ar trebui sa va amintiti cum mi-ati vorbit d-le Je de fizica Sunteti un nenorocit care va ascundeti neputinta dupa PRESA si dupa copii pe care-i manipulati!Sa vorbeasca si ceilalti profesori despre "minunata parere "despre asa u hal de profesor! Rusine I.S.J. Suceava ca se face ca nu vede ce se intampla la acel liceu!
65.3  RE: Pentru proful fricos trimis de
(12 iun 2008, 23:46:47
STII CEVA ? intamplator mai cunosc profesori de la acel liceu.trebuie sa stii pentru ca si tu esti prof tot acolo ! ca nu este nici o profesoara cu 32 de ani de activitate care sa mai predea acolo! totul este o INVENTIE DE AMETIT LUMEA
66.   Sub protectia anonimatului de frica violentei lui? trimis de
(11 iun 2008, 07:17:35
DAR UNDE AM AJUNS SA TRAIM?

Si profesorii sunt terorizati de acest individ?

Ceea ce vad si ma uimeste e ca se stia de atitudinea acestui Braicu, dupa cum zice profesoara aceea sub protectia anonimatului. De ce nu se face nimic? De ce?
67.   Out trimis de
(11 iun 2008, 08:35:25
Pentru asa limbaj nu merita decit OUT!
68.   Un prof dezastru trimis de
(11 iun 2008, 09:27:17
Am terminat iceul asta acum 8 ani si am facut sport cu Braicu.

Am avut zilnic parte de injuraturi. Nu putea traii fara ele. Cel putin pe fete nu le scotea din vaci. Pe noi baietii mai putin, dar vocabularul de mahala era......

69.   Profesor......... trimis de
(11 iun 2008, 10:27:40
am terminat liceul acuma 20 de ani. Prof. Braicu avea un vocabular foarte ur�t si atunci, din vaci si alte injuraturi nu ne scoatea. Este inadmisibil asa ceva . �mi amintesc si acuma de �njuriile pe care ni le adresa. Nu are ce cauta �n �nvatamant.
70.   Braicu trimis de
(11 iun 2008, 15:39:21
da e adevarat ce se spune am fost eleva lui acum 19ani si e dus omu rau de tot se pricepe la injurat si vorbit f urat afara din invatamant credeam ca nici nu mai profeseaza rusine conducerii

71.   Dorel trimis de
(12 iun 2008, 12:19:03
daca e vb de radauti eu sunt[01859]graniceri/?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei