Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iun 2008 - Anul XIII, nr. 133 (3814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu: PNL este deschis la alianţe politice, nu avem simpatii sau antipatii faţă de un partid

Luni, 9 Iunie 2008 (13:52:24)

 Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că liberalii sunt deschişi la alianţe politice şi au în vedere participarea la viitoarea coaliţie guvernamentală, care se va crea după alegerile generale, dar a evitat să precizeze dacă PNL preferă o alianţă cu PSD.
  "Nu avem simpatii sau antipatii faţă de o forţă politică sau alta, ci dorim ca decizia noastră să fundamenteze şi să fie explicată de participarea la un Guvern care îşi asumă şi idei, iniţiative, măsuri pe care noi le-am adoptat. Din acest punct de vedere, suntem deschişi. Nu pot să spun că sprijin (ideea unei alianţe -n.r.), cred că este una din soluţii, dar ea depinde de două condiţii funadamentale: să faci un număr de voturi, să dispui de un număr de senatori şi deputaţi care să-ţi asigure o majoritate care să poată funcţiona în Parlament, să nu mai fim confruntaţi cu problemele pe care le-am avut până acum, şi să fie un program de guvernare care să ţină seama de problemele pe care le avem şi noi şi de ideile pe care le promovăm", a susţinut Teodor Meleşcanu.

El a subliniat că PNL nu va face alianţe preelectorale şi a menţionat că, potrivit sondajelor de opinie, niciunul dintre cele trei mari partide politice din România nu va obţine majoritatea voturilor la alegerile parlamentare din toamnă, ceea ce va genera crearea unei alte coaliţii de guvernare, pe care o au în vedere şi liberalii.

"Nu se pune problema unei alianţe înainte de alegeri. Aşa cum am decis, ne vom prezenta la alegerile parlamentare singuri. Evident că în funcţie de rezultate vom avea în vedere... După cum se prezintă cifrele, niciun partid nu va avea majoritate şi va fi o coaliţie la guvernare, şi avem în vedere să participăm la această coaliţie în condiţiile în care cel puţin câteva din lucrurile fundamentale de care ne-am legat numele vor face parte din programul de guvernare", a spus Meleşcanu.

Liberalul a spus că măsura fiscală a cotei unice nu este singura condiţie a liberalilor, dar "dă o idee care va fii criteriul pentru PNL" la formarea unei noi coaliţii de guvernare.

Întrebat dacă PNLva accepta să se alieze din nou cu PDL, în cazul în care democrat-liberalii vor veni cu o nouă ofertă de guvernare, Meleşcanu a spus că nu poate spune aşa ceva acum, menţionând că liberalii sunt deschişi, aşa cum au fost şi la alianţe pe plan local.

"Nu pot spune aşa ceva la ora actuală. Sigur că suntem deschişi, aşa cum am fost şi pe plan local. E adevărat că în majoritatea locurilor am mers, la nivel local, şi cu PSD şi cu PDL, în funcţie de condiţiile concrete. E adevărat, în ultimul timp a fost mai multă deschidere din zona PSD. Nu avem la ora actuală o decizie privind politica de alianţe şi vom fi deschişi", a conchis Teodor Meleşcanu.

Într-o emisiune difuzată duminică, de BBC Romania, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat că, după alegerile parlamentare, PNL va forma o majoritate parlamentară cu "oameni care să aibă aceeaşi filosofie fiscală ca PNL".

"La cum simt eu apele în partid, PSD va susţine mai mult ca sigur cota unică", a declarat liderul social-democrat Viorel Hrebenciuc, prezenta la aceeaşi emisiune. Hrebenciuc a ţinut să precizeze că schimbarea punctului de vedere al PSD, care s-a opus în 2004 acestui tip de taxă, se datorează faptului că partidul pe care îl reprezintă "nu-şi permite să fie împotriva oamenilor de afaceri". "Când am zis oamenii de afaceri m-am referit la patronate care au ca salariaţi oamenii noştri de stânga, la aceştia m-am referit. Dar, încă o dată vă spun, politica de stânga-dreapta nu se defineşte numai în funcţie de cota unică", a explicat Hrebenciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu: PNL este deschis la alianţe politice, nu avem simpatii sau antipatii faţă de un partid .
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Meleşcanu: PNL este deschis la alianţe politice, nu avem simpatii sau antipatii faţă de un partid5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "ZAU"? trimis de
( 9 iun 2008, 16:12:31
Daca PSD si PNL se "pupa" de vreo 3 ani,poate din decembrie dupa alegeri se si casatoresc. De ce sa nu fie,devreme ce fiecare partid(PSD si PNL) au "dalmatienii si imbuibatii lor,se sustin sa nu intre la puscarie,unii pe altii,voteaza in interesul lor si unii si altii,ce mai,social-democratie tata,ca in Romanica noastra draga.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei