Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iun 2008 - Anul XIII, nr. 133 (3814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Haideţi să Hai România!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt clipe când, dincolo de analize şi tactici savante, mai aproape ne e simţirea. După opt ani suntem din nou acolo, la curtea regelui Fotbal. După cum întreaga istorie a omenirii nu înseamnă mai mult decât o clipită din viaţa planetei, tot astfel aceşti opt ani nu cântăresc prea mult în epopeea sportului rege. Dar dacă ne întoarcem fiecare spre sine, dacă privim spre cei dragi, vedem cât ne-au îmbătrânit părinţii şi cât ne-au crescut copiii. A fost loc în aceşti ani pentru culmi de fericire, deopotrivă pentru mari dezamăgiri şi tristeţi. Dar din tot ce înseamnă viaţa noastră a lipsit crâmpeiul numit fotbal cu tricolor. Băieţii noştri au mai dus mâna în dreptul inimii când li s-a intonat imnul, pe-acasă sau aiurea, dar abia acum vom şti să auzim ce zicea Kusturica… Patria înseamnă colecţia de poze cu echipa naţională!

Poate, din obişnuinţă sau din realism, ne căutăm încă favoriţi pentru câştigarea titlului european. În ce mă priveşte, constant susţinător al peninsulei italice, de data asta am dat-o pentru dualismul peninsulei iberice. Dar undeva, bine ascuns, atât de bine încât unii nici nu-şi dau seama de existenţa lui, se află un grăunte de speranţă. Îl putem nega dacă va ieşi rău sau putem recunoaşte simplu că am fost nişte fraieri. Ţuţea spunea că o babă nespălată pe picioare, care se roagă îngenuncheată în faţa unei icoane, valorează mai mult decât orice savant ateu. Oare nu sunt de preferat suporteri însufleţiţi în naivitatea lor unor sceptici cu vocaţie de cârcotaşi?! Să nu ne dezicem de noi chiar dacă ne vom întoarce pe scut, chiar dacă suntem ironizaţi de alţii prin clipuri publicitare, chiar dacă propriul nostru slogan inscripţionat pe autocar ne pare pueril.

Înainte de a încheia, îmi doresc ca bărbaţii să nu rămână izolaţi în lumea lor, iar clişeele alea cu femeile care trebuie să-şi facă program separat în perioada asta, având grijă să nu cumva să treacă prin faţa televizorului, să rămână doar în antologia umorului. Sunt convins că destule doamne şi domnişoare vor fremăta alături de noi. Dacă iubeşti, emoţia şi pasiunea se transmit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Haideţi să Hai România!.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Haideţi să Hai România!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Astazi va fi prima victorie a Romaniei trimis de
( 9 iun 2008, 11:29:21
Da asa este astazi va fi prima victorie a nationalei Romaniei impotriva Frantei si credeti-ma ca astazi meciul dintre cele doua va fi pe viata si pe moarte.Cu un Mutu in forma maxima cu Goian cu Dica eu spun ca avem prima sansa chiar daca echipa porneste cu sansa a doua iar noi vrem sa le aratam ingimfatilor de francezi ca nu sunt o echipa invicibila iar cu putin noroc putem cistiga toate cele trei puncte important este ca echipa sa nu primeasca gol de cla francezi iar daca le iese atunci vor incepe acest campionat cu dreptul.Eu cred ca echipa va trece cde grupe si daca cistiga si in meciul impotriva Olandei atunci echipa nationala are cale libera si poate ajunge sa joace chiar si finala avind in vedere ca noi acum avem o noua generatie de fotbalisti care joaca in campionate puternice din Europa Franta Italia Spania Germania asa ca avem o echipa de temut iar sincer vorbind francezii se tem de noi dar ne au si luat in ris si bcu nasul pe sus azi le vom da o lectie lectia de romana asa c

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei