Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iun 2008 - Anul XIII, nr. 133 (3814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul vrea să evite un proces cu CE şi ar putea transfera la Imprimerie paşapoartele electronice

Luni, 9 Iunie 2008 (18:51:06)

Guvernul ar putea renunţa la licitaţia pentru producerea paşapoartelor electronice, urmând să transfere de la RA-APPS la Imprimeria Naţională responsabilitatea privind realizarea actelor, pentru a evita un atac în justiţie din partea CE legat de întârzierea punerii în circulaţie a documentelor.
  Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a fost abilitată, în 2006, să organizeze o licitaţie pentru selectarea firmei care va produce paşapoartele, care aveau iniţial termen de punere în circulaţie 1 ianuarie 2007. Licitaţia a fost însă contestată de mai multe ori, astfel încât Regia nu a reuşit să încheie un contract, iar termenul a fost prelungit succesiv până la 31 decembrie 2008.

Comisia Europeană (CE) a transmis autorităţilor de la Bucureşti, în toamna anului trecut, o scrisoare prin care erau semnalate întârzieri în aplicarea regulamentului UE privind documentele de călătorie.

"Companiei Naţionale Imprimeria Naţională i se conferă activitatea de a produce, cu titlu de exclusivitate, paşapoartele electronice, permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare, cărţile de identitate, a colantului uniform de viză, precum şi a altor documente ale căror specificaţii sunt clasificate secret UE", au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Transferul activităţilor în sarcina Imprimeriei Naţionale va fi realizat printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă, care va fi prezentat Guvernului în perioada imediat următoare.

Potrivit surselor, prin acelaşi act normativ se va aproba şi transferul unui imobil din administrarea RA-APPS la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, instituţie în cadrul căreia va fi înfiinţat un nou departament care se va ocupa cu personalizarea paşapoartelor electronice şi care va funcţiona în subordinea Direcţiei Generale de Paşapoarte.

Sursele au adăugat că unul dintre motivele pentru care a fost elaborat proiectul de act normativ constă în evitarea unei noi acţionări a României în justiţie de către Comisia Europeană, ca urmare a nerespectării legislaţiei comunitare.

Titulatura de "paşaport electronic" este dată de autorităţi paşaportului diplomatic, de serviciu sau celui simplu, care permite stocarea electronică a datelor biometrice ale titularului, precum amprenta digitală şi imaginea facială.

În anunţul de licitaţie emis de RA-APPS se prevedea realizarea unui număr minim de 2,08 milioane de documente - cu posibilitatea de extindere până la cel mult zece milioane de unităţi -, contractul fiind estimat la aproximativ 89 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul vrea să evite un proces cu CE şi ar putea transfera la Imprimerie paşapoartele electronice.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul vrea să evite un proces cu CE şi ar putea transfera la Imprimerie paşapoartele electronice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei