Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2008 - Anul XIII, nr. 127 (3808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liberalii estimează că vor avea şapte-opt sute de primari la nivel naţional, după turul doi

Luni, 2 Iunie 2008 (15:41:00)

Coordonatorul politic al campaniei PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că liberalii estimează că vor avea şapte-opt sute de primari în ţară, menţionând că rezultatele slabe ale organizaţiilor vor fi discutate şi sancţionate, probabil după turul doi de scrutin.
  "Avem un număr de circa 400 de primari aleşi, în ţară din primul tur. Este un rezultat semnificativ ţinând seama că pornim de la cca. 450 de primari aleşi în 2004. Estimăm că vom avea candidaţi în turul doi până la 1000 de primari, şi probabil vom avea şapte-opt sute de primari aleşi", a susţinut Bogdan Olteanu.

El a spus că, în acest moment, se confirmă preformanţa aleşilor locali liberali şi reuşita transmiterii mesajului succeselor din guvernare, care au adus voturi de această dată.

"Avem aproximativ 20% la consiliile judeţene şi la consiliile locale, avem o pondere de circa 20% din numărul primarilor şi preşedinţilor de CJ. Astfel, în opt reşedinţe de judeţ am câştigat din primul tur – Bacău, Zalău, Călăraşi, Giurgiu, Deva, Baia Mare, Timişoara, Oradea. De asemenea, avem şase consilii judeţene la care numărătoarea s-a încheiat şi am câştigat - Bihor, Maramureş, Hunedoara, Giurgiu, Călăraşi şi Braşov. Aşteptăm rezultatele de la Vâlcea, Mureş şi Bacău, unde suntem cap la cap, şi sperăm să câştigăm, ar însemna să depăşim ponderea de 20% din aceste localităţi", a spus Olteanu.

Întrebat dacă organizaţiile care au obţinut rezultate slabe vor fi sancţionate, inclusiv prestaţia proastă de la Bucureşti, liberalul a evitat să comenteze prestaţia organizaţiei de Bucureşti, dar a afirmat că liderii PNL aşteaptă rezultatele finale pentru a decide dacă vor sancţiona organizaţiile care au eşuat la alegeri.

"Toate conducerile judeţene şi-au depus mandatul la ultima Delegaţie Permanentă, urmând ca pe baza rezultatelor să se ia o decizie. Dar, sigur că neavând rezultate, nu o să discutăm deocamdată. Probabil în cursul următoarelor săptămâni, după turul doi, vom face o discuţie şi pe această temă. Oricum, un scor prost nu o să fie în prea multe organizaţii, dat fiind că PNL are cel mai bun scor din istorie", a apreciat Bogdan Olteanu.

Liberalul a mai spus că, în următoarele două săptămâni, prioritatea PNL va fi campania din teritoriu pentru cei 600 de candidaţi liberali intraţi în turul doi.

Întrebat dacă liberalii au în vedere să facă înţelegeri cu celelalte partide în ţară la nivel de consilii, Olteanu a spus că liberalii vor merge alături de formaţiunile care au programe similare cu ale candidaţilor PNL, menţionând că liberalii nu vor ezita să rămână în opoziţie acolo unde nu găsesc parteneri care să gândească la fel ca ei.

"Cu siguranţă mizăm pe un parteneriat cu UDMR acolo unde putem forma majorităţi împreună. Nu vom exclude partide, ci programe şi politici", a susţinut liberalul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii estimează că vor avea şapte-opt sute de primari la nivel naţional, după turul doi .
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii estimează că vor avea şapte-opt sute de primari la nivel naţional, după turul doi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tarantela trimis de
( 2 iun 2008, 16:16:59
D-le Bogdan Olteanu,vezi ca nasul Tariceanu danseaza tarantela,pe iarba ambasadei Italiei de la Bucuresti.Este un dans originar din Napoli acolo unde exista Cammorra.Este bucuros d-l premier(naselul tau),a reusit in alegerile locale,ce au reusit sa faca turcii,la Rovine.Aroganta dvs in a raspunde oricarui adversar politic te-a descalificat definitiv.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei