Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2008 - Anul XIII, nr. 127 (3808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lupescu: Este important ca băieţii să facă propagandă bună fotbalului românesc

Luni, 2 Iunie 2008 (14:39:43)

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, luni, la plecarea delegaţiei României la Campionatul European din Elveţia şi Austria, că este important ca la această competiţie jucătorii antrenaţi de Victor Piţurcă să facă o bună propagandă fotbalului românesc.
  "Important este ca băieţii să facă un joc bun, să facă propagandă bună fotbalului românesc şi bineînţeles că obiectivul este să ne calificăm din grupe", a spus Lupescu.

Ionuţ Lupescu a precizat că este conştient de faptul că turneul va fi foarte dificil pentru România, care va evolua în aceeaşi grupă cu Italia, Franţa şi Olanda. "Ştim cu toţii că va fi foarte greu, pentru marea majoritate a băieţilor va fi prima oară când merg la un turneu final şi pe undeva îmi aduc aminte cum eram şi noi în '90, când am plecat în Italia. Sper să fie de bun augur, să aibă succes şi să vină cu o experienţă care să îi întărească, mai ales pentur preliminariile Cupei Mondiale. Şi noi, şi băieţii am fost destul de realişti în ultimii doi ani, e normal pentru că jucăm împotriva campionanei mondiale, vicecampioanei mondiale şi a Olandei. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne predăm. Atâta timp cât meciul începe de la 0-0 avem o şansă", a afirmat oficialul FRF.

Lupescu a subliniat că naţionala României va avea şanse la Euro doar dacă va arăta că este un colectiv unit. "Trebuie să fim aşa cum am demonstrat-o în această campanie pentru Euro, fiecare să alerge pentru celălalt şi numai ca un colectiv unit avem vreo şansă. Dacă începe acum fiecare să-şi facă numărul lui, să iasă în evidenţă, vom pleca primii de acolo. Trebuie să avem acest echilibru şi să rămânem uniţi până la sfârşitul drumului. Băieţii sunt după 10 zile de cantonament, de antrenamente destul de grele, au venit şi după o perioadă grea în campionatele în care au jucat, Piţi a încercat să îi refacă, să revină la un standard fizic cât se poate de bun", a declarat Ionuţ Lupescu.

Directorul general al FRF a menţionat că pentru România primul meci de la Campionatul European, cel cu Franţa, este important, pentru că dacă se vor impune, românii vor avea mai multe şanse în a-şi îndeplini obiectivul. "În prima repriză a amicalului cu Muntenegru chiar am avut destul de mari probleme, repriza a doua a fost mult mai bună, cu mai multe ocazii. Dar mai avem timp, o săptămână, pentru ca până la meciul cu Franţa să avem totul pus la punct", a adăugat el.

Lupescu a făcut referire şi la stilul de joc al naţionalei României: "Dacă analizăm toate turneele finale pe care le-am jucat, noi ne-am apărat şi am jucat pe contraatac. Pentru că dacă ne duceam noi acolo să atacăm, nu aveam nicio şansă. Dar asta nu înseamnă că dacă te aperi joci defensiv. Grecia printr-un joc defensiv foarte bine pus la punct a ieşit campioană europeană".

Delegaţia echipei naţionale de fotbal a României a plecat, luni, în jurul prânzului, în Elveţia, unde jucătorii primei reprezentative vor participa la Campionatul European, care va avea loc în perioada 7-29 iunie.

La Euro-2008, echipa României va evolua în grupa C alături de Franţa (primul meci, la 9 iunie), Italia (13 iunie) şi Olanda (17 iunie).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lupescu: Este important ca băieţii să facă propagandă bună fotbalului românesc.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lupescu: Este important ca băieţii să facă propagandă bună fotbalului românesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei