Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2008 - Anul XIII, nr. 87 (3768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu: Se pot da tichete-cadou, dacă sunt prevăzute în bugetele instituţiilor

Duminică, 13 Aprilie 2008 (15:49:19)

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat, duminică, referindu-se la concluziile evaluării făcute de ministrul de Finanţe Varujan Vosganian, care vor fi analizate în şedinţa BPC de luni, că tichetele cadou se pot acorda de instituţiile care au prevăzute astfel de fonduri în bugetele lor.
  "La solicitarea Biroului Permanent Central (BPC), ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a făcut o evaluare a impactului real asupra cheltuielilor publice a acestor tichete-cadou, o analiză care va fi prezentată luni conducerii PNL. Am discutat cu domnul Vosganian. MEF va propune ca toate instituţiile care au prevăzute în bugetul lor bani pentru acordarea tichetelor să aibă dreptul să o facă, potrivit prevederilor legii pentru că acest lucru nu este de aşteptat să afecteze cheltuielile publice", a susţinut Teodor Meleşcanu.

Întrebat dacă se revine asupra deciziei luate de Guvern săptămâna trecută, Meleşcanu a spus că Vosganian a concluzionat că, în cazul în care aceste tichete se vor da din fonduri care sunt prevăzute în buget, nu poate să existe o influenţă aspura stabilităţii, şi având în vedere prevederile legii, este firesc ca tichetele să fie în continuare acordate.

"Se pot da tichete dacă sunt prevăzute în bugetele instituţiilor, în limitele în care erau prevăzute, pentru că acest lucru nu va afecta echilibrul bugetar", a subliniat Meleşcanu.

El a explicat că liberalii au avut o primă discuţie despre problema tichetelor cadou, miercurea trecută, în cadrul căreia au fost argumente diferite şi la nivelul Guvernului, şi la nivelul conducerii PNL, în care conducerea PNL i-a cerut lui Varujan Vosganian să efectueze o evaluare a impactului real al acordării acestor tichete, întrucât principalul argument al MEF pentru măsura interzicerii acordării de tichete a fost acela că asemenea cheltuieli pot să prejudicieze echilibrul bugetar.

În plus, Meleşcanu a menţionat că, în discuţia avută la nivelul BPC, miercuri, s-a menţionat şi faptul că o serie de administraţii locale au acordat deja, cu ocazia Paştelui catolic, unui număr de cadre didactice asemenea tichete-cadou, adăugând că liberalilor nu li se pare deloc normal să asiste la o discriminare faţă de cei care sărbătoresc Paştele mai târziu, cum este cazul ortodocşilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu: Se pot da tichete-cadou, dacă sunt prevăzute în bugetele instituţiilor.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu: Se pot da tichete-cadou, dacă sunt prevăzute în bugetele instituţiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei