Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2008 - Anul XIII, nr. 76 (3757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Taxa pentru poluare are şi considerente economico-sociale, pe lângă cele de mediu, susţine Tăriceanu

Luni, 31 Martie 2008 (16:42:36)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a spus miniştrilor, la începutul şedinţei Guvernului de luni, că taxa pentru poluare are, pe lângă aspectele referitoare la protecţia mediului, şi considerente economico-sociale, fiind important să nu "ne sabotăm propriile eforturi de dezvoltare".
  "Avem interesul să nu ne sabotăm propriile eforturi de dezvoltare economică şi de creştere economică susţinută, în care sectorul construcţiei de autovehicule devine unul dintre cele mai importante. Avem interes să ne păstrăm locurile de muncă şi să creştem numărul acestora, nu prin transformarea României într-un cimitir de maşini vechi aduse din Europa Occidentală să punem în pericol locurile de muncă din economia românească", le-a spus Tăriceanu miniştrilor prezenţi.

Şeful Executivului a mai subliniat faptul că toţi banii proveniţi din această taxă vor fi utilizaţi exclusiv pentru protecţia mediului.

"Este important să se înţeleagă că acest efort pe care contribuabilii îl vor face va fi destinat pentru limitarea poluării şi pentru conservarea şi protecţia mediului", a spus premierul.

Tăriceanu a amintit că România are obligaţia ca stat membru UE de a respecta angajamentele de limitare a emisiilor de CO2.

Guvernul a discutat în şedinţa de luni, în primă lectură, textul actului normativ care reglementează taxa de poluare pentru autovehicule.

Comisia Europeană a acceptat principiile ultimei formule de calcul a taxei auto propusă de Guvern, în care emisiile CO2 sunt luate în considerare la taxarea maşinilor Euro 4 şi Euro 3, iar pentru autovehicule noi, cu o durată lungă de folosire, sunt calculaţi coeficienţi mai mari decât pentru maşinile vechi, criteriul principal de calcul fiind însă emisiile poluante, iar taxele fiind reduse comparativ cu propunerea avansată în luna ianuarie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxa pentru poluare are şi considerente economico-sociale, pe lângă cele de mediu, susţine Tăriceanu.
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxa pentru poluare are şi considerente economico-sociale, pe lângă cele de mediu, susţine Tăriceanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei