Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2008 - Anul XIII, nr. 76 (3757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretar de stat în Ministerul Mediului: Ucraina riscă sancţiuni de la UE în cazul Bâstroe

Luni, 31 Martie 2008 (15:22:29)

Secretarul de stat în Ministerul Mediului Ana Lucia Varga a declarat, luni, la Alba Iulia, că Ucraina riscă sancţiuni de la Uniunea Europeană în cazul canalului Bâstroe, din cauză că nu şi-a respectat angajamentele luate şi a anunţat că va relua lucrările de construire a canalului.
  Secretarul de stat în Ministerul Mediului Ana Lucia Varga a declarat că autorităţile române de mediu au cerut sprijinul Uniunii Europene în problema canalului Bâstroe, întrucât Ucraina nu şi-a respectat angajamentele luate şi a anunţat că va relua lucrările de construire a canalului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Varga a spus, într-o conferinţă de presă, că la consiliul de miniştri ai Uniunii Europene, ministrul Mediului, Attila Korodi, a cerut sprijin pentru soluţionarea acestei situaţii, iar reprezentanţii europeni au dat curs solicitării, avertizând Ucraina că nu va beneficia de fondurile de la UE dacă nu rezolvă această problemă.

Ea a adăugat că Ucraina şi-a luat anumite angajamente privind construcţia canalului, însă ulterior a anunţat statul român că va relua lucrările.

"În urma demersurilor făcute de domnul ministru Korodi, Uniunea Europeană a transmis, din câte ştiu, o solicitare Ucrainei de a se conforma, chiar riscând să nu primească fonduri de Uniunea Europeană în cazul în care nu se conformează. Ştiţi că sunt proiectele acestea bilaterale, dar în momentul în care nu respectă obligaţiile europene Ucraina riscă să piardă chiar finanţările bilaterale", a spus Lucia Varga.

Potrivit sursei citate, în paralel România monitorizează continuu calitatea apei şi a biodiversităţii din Deltă, pentru a vedea dacă nu apar cumva anumite schimbări cauzate de lucrările la canalul Bâstroe. Secretarul de stat a afirmat că până acum nu au fost constatate modificări de acest fel.

Lucia Varga a declarat că, la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, Ucraina şi România vor avea o nouă întâlnire bilaterală pe probleme hidrologice în care vor aborda şi problema canalului Bâstroe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretar de stat în Ministerul Mediului: Ucraina riscă sancţiuni de la UE în cazul Bâstroe .
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretar de stat în Ministerul Mediului: Ucraina riscă sancţiuni de la UE în cazul Bâstroe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei