Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2008 - Anul XIII, nr. 76 (3757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Eveniment cultural

Prinţese fermecate în lebede, pe scena Casei de Cultură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii au avut parte, sâmbătă seară, de un spectacol deosebit, desfăşurat pe scena Casei de Cultură Suceava. Artişti de la Teatrul Balşoi Moscova şi Opera Naţională Kiev au prezentat un spectacol de mare ţinută artistică, „Lacul lebedelor”, pe muzica compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski.

Regia şi coregrafia au fost semnate de M. Petipa şi L. Ivanov. Libretul baletului în patru acte a fost scris de către Vladimir Beghicev şi V. Gheizer, având ca sursă de inspiraţie o veche legendă rusă. Textul a fost de mai multe ori transcris şi modificat, unele versiuni având un alt final decât cel original.

 

Muzică, dans, culoare.

Publicul sucevean, venit în număr mare la acest spectacol, a fost fermecat chiar de la începutul spectacolului de legenda despre prinţese fermecate în lebede de un vrăjitor rău. Vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinţ, prin apariţia unui personaj pozitiv (lupta dintre bine şi rău), temă întâlnită în basmele mai multor popoare.

Bufonul de la curtea regelui s-a remarcat şi a fost răsplătit cu aplauze pentru piruetele executate.

Soliştii Elena Andrienko şi Andrei Uvarov au dovedit prin dans că au talent, valoare, iar „lebedele” care i-au însoţit au arătat multă graţie şi profesionalism. Costumele pe care le-au purtat artiştii (colorate, cu multe broderii, cusături preţioase, sau, dimpotrivă, rochiţe albe), recuzita, decorul, au fost deosebite, completând foarte bine tabloul poveştii despre prinţi şi prinţese, o adevărată feerie de muzică, dans, culoare, creată special pentru public, care a plătit 50 de lei pentru două ore de spectacol.

 

Aplauze la scenă deschisă, minute în şir.

Sucevenii au aplaudat în repetate rânduri prestaţia artiştilor de pe scenă, iar la sfârşitul spectacolului, în semn de respect, s-au ridicat în picioare şi au continuat să-i recheme pe artişti pe scenă, prin aplauze. Pentru acest spectacol, au făcut deplasarea în România 57 de artişti şi personal de specialitate. Ei se află într-un turneu prin mai multe oraşe din România, cu spectacolul „Lacul lebedelor”.

Acest început de an a adus două mari spectacole de balet la Casa de Cultură Suceava: „Spărgătorul de nuci” (în luna februarie) şi „Lacul Lebedelor”, cu artişti consacraţi de la Teatrul Balşoi Moscova şi Opera Naţională Kiev.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinţese fermecate în lebede, pe scena Casei de Cultură.
 Vizualizări articol: 1696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Prinţese fermecate în lebede, pe scena Casei de Cultură3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un spectacol de milioane. trimis de
(31 mar 2008, 13:19:50
Nu-mi imaginam ca sucevenii sunt dornici de asa spectacole.Suceveni doresc spectacole bune,, nu numai manele.
2.   Comentariu trimis de
(31 mar 2008, 20:07:28
Felicitari publicului Sucevean care s-a indurat sa scoata 50 de lei din buzunar pt. a vedea advarata arta a baletului. Dar... vreau sa le reamintesc celor participanti la spectacol ca... NU SE APLAUDA INTRE ACTELE UNUI SPECTACOL DE OPERA SAU DE BALET!!!!!!!!!!!! SE APLAUDA LA SFARSITUL SPECTACOLULUI SI SE BISEAZA!!!!!!!!!
3.   Balet fals trimis de
( 1 apr 2008, 09:31:54
a fost o tzeapa cu Balsoi si Kiev etc. De fapt erau niscai elevi la o scoala de balet ruseasca. Trupa, cam desincronizata, evident de incepatori, a dat tot ce-a putut mai bun. Ceea ce, la drept vorbind, a fost OK, nu prea ajunge des balet la Sv. Insa ar fi fost frumos daca ar fi recunoscut cinstit cine sunt. Probabil nu ar mai fi putut cere 500.000 pe un bilet.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei