Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2008 - Anul XIII, nr. 76 (3757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Mediului vrea să creeze "zone umede" în Lunca Dunării care să diminueze efectele secetei

Luni, 31 Martie 2008 (16:43:50)


Secretarul de stat în Ministerul Mediului Lucia Varga a declarat, luni, la Alba Iulia, că ministerul pe care îl reprezintă va propune un amplu proiect de renaturare a Luncii Dunării, prin crearea unor "zone umede" care să diminueze efectele secetei asupra regiunii.
  Secretarul de stat a declarat că Ministerul Mediului va prezenta, săptămâna viitoare, la Galaţi, într-o dezbatere publică, strategia de renaturare a Luncii Dunării. Varga a adăugat că autorităţile de mediu vor să renatureze Lunca Dunării prin crearea unor "zone umede" în locurile fostelor bălţi aflate de-a lungul Dunării, care în timpul regimului Ceauşescu au fost desecate, iar terenul folosit pentru agricultură.

"Vom prezenta propunerea de renaturare a Luncii Dunării deoarece, din punctul nostru de vedere, considerăm că acele terenuri din Lunca Dunării vor fi din ce în ce mai expuse secetei, iar renaturarea zonei respective ar fi benefică pentru localităţile de acolo, dar şi pentru pânza freatică, pentru că nu putem să stăm pasivi la această tendinţă de deficit de apă în zonă", a spus Lucia Varga, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Ministerul Mediului nu a stabilit până în prezent care sunt sumele necesare pentru acest proiect, întrucât trebuie decis câte zone umede vor fi amenajate, în câte locuri, iar autorităţile locale trebuie convinse să pună la dispoziţie terenul necesar.

Lucia Varga a spus că cea mai mare problemă va fi convingerea autorităţilor, deoarece nu sunt foarte dispuse să renunţe la agricultură pentru a amenaja aceste "zone umede".

"Va fi o luptă pe care o vom duce, deoarece acele zone umede, pe lângă faptul că asigură un echilibru hidrologic, pot deveni şi adevărate zone turistice", a adăugat Varga.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Mediului vrea să creeze "zone umede" în Lunca Dunării care să diminueze efectele secetei.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Mediului vrea să creeze "zone umede" în Lunca Dunării care să diminueze efectele secetei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei