Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2007 - Anul XII, nr. 306 (3674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bodu acuză actuala conducere a ANAF că a blocat restituirile de sume către agenţii economici

Joi, 20 Decembrie 2007 (17:18:16)

 Fostul şef al ANAF Sebastian Bodu susţine că actuala conducere a Agenţiei "a dat dispoziţie verbală tuturor directorilor Directiilor Generale ale Finanţelor Publice judeţene să blocheze orice restituire de sume datorate agenţilor economici, fie ei mici, fie mijlocii, fie mari".
  El susţine că astfel agenţii economici nu îşi mai pot recupera, cel puţin până la sfârşitul lui 2007, sumele datorate de stat cu titlu de rambursări aferente operaţiunilor de export, investiţii şi altele.

Bodu, care în prezent este membru în Comisia Naţională de Strategie a PD-L şi europarlamentar, precizează într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, că are "informaţii certe conform cărora actuala conducere a ANAF a dat dispoziţie verbală tuturor directorilor Directiilor Generale ale Finanţelor Publice judeţene să blocheze orice restituire de sume datorate agenţilor economici, fie ei mici, fie mijlocii, fie mari".

Potrivit lui Bodu, finanţele publice sunt obligate să restituie aceste sume atunci când agenţii economici o cer îndreptăţit, refuzul statului constituind o încălcare gravă a legii.

"Scopul pentru care conducerea ANAF nesocoteşte normele juridice, în dispreţul profund al celor care duc povara fiscală a bugetului de stat, este unul meschin şi populist: vrea să raporteze la sfârşitul anului o colectare a creanţelor bugetare cât mai apropiată de programul privind încasările", susţine Bodu, potrivit căruia fiscul nu a reuşit să-şi atingă cotelele fixate pentru colectarea taxelor şi impozitelor şi urmăreşte "să cosmetizeze situaţia proastă printr-un procedeu care, într-un limbaj mai puţin academic, se numeşte japcă".

"Situaţia este deosebit de gravă deoarece plasează arbitrariul şi bunul plac politic în economia de piaţă, fapt care afectează raporturile dintre stat şi sectorul privat", precizează Bodu.

El susţine de asemenea că astfel este încălcată în mod flagrant Constituţia conform căreia creanţele asupra statului sunt garantate.

"Pentru a înţelege amploarea cazului, precizez că suma pe care Ministerul Finanţelor Publice a rambursat-o anul trecut agenţilor economici, în aceeaşi perioadă, a depăşit 1000 milioane RON (TVA); valoarea amintită a fost atinsă în condiţiile în care sumele colectate de ANAF la bugetul de stat au corespuns în anul 2006 cifrelor stabilite prin program, ceea ce îmi dă, în calitate de fost preşedinte al Agenţiei, dreptul moral să fac această intervenţie publică", susţine Bodu.

Fostul preşedinte ANAF le cere de asemenea agenţilor economici care au de recuperat bani ca, în cazul în care ANAF nu va intra în legalitate, să ignore ameninţările pe care le-au primit şi să se adreseze justiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bodu acuză actuala conducere a ANAF că a blocat restituirile de sume către agenţii economici.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bodu acuză actuala conducere a ANAF că a blocat restituirile de sume către agenţii economici5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri la grătar 4 porţii - 60 minute 4 ardei graşi mari roşii 4 felii de şuncă REINERT 200g brânză mozzarella 2 ouă fierte tari 8 frunze de busuioc 80g caşcaval •± sare, piper Se coc ardeii, se presară cu sare şi se acoperă 10... Citeşte