Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2007 - Anul XII, nr. 306 (3674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei: Este de neacceptat ca un elev să lucreaze cât un om mare, chiar şapte-opt ore pe zi

Joi, 20 Decembrie 2007 (13:23:41)


Ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei a cerut, joi, celor prezenţi la "Gala Directorilor 2007" să susţină acţiunea de descentralizare, întrucât este de neacceptat ca un elev să muncească cât un om mare, chiar şapte-opt pe pe zi.
  "Indiferent dacă Parlamentul vrea sau nu, eu voi face în aşa fel încât să extind învăţământul obligatoriu de la trei ani. Mai mult, descentralizarea trebuie să aibă loc. Vă rog să mă susţineţi. Este de neacceptat ca un elev să aibă şase sau şapte ore de curs, după care să vină acasă şi să se apuce de lecţii, alte câteva ore. Adică un şcolar trebuie să muncescă mai mult decât un adult'', a mai spus minisirul directorilor prezenţi la gală.

Demnitarul a precizat că nu ştie cu cât vor fi creşterile salariale, dar 10 la sută este sigur. Mai mult, Adomniţei şi-a exprimat speranţa ca banii ''cei mulţi'' pe care îi va primi educaţia în 2008 vor fi cheltuiţi în totalitate.

La gala din acest an au fost premiaţi 149 de directori, dintre care trei de unităţi şcolare din fiecare judeţ, şase din municipiul Bucureşti şi zece de palate şi cluburi ale copiilor din toată ţara, precum şi tot atâţia directori de cluburi sportive şcolare şi de licee cu program sportiv din toată ţară.

Fiecare director va primi 10.000 de lei pentru şcoala pe care o conduce şi o diplomă de merit pentru activitatea de management.

"Gala Directorilor" este la a doua ediţie şi este o iniţiativă a ministrului Educaţiei. Criteriile care au stat la baza nominalizărilor au vizat rezultatele şcolare la examenele naţionale, la teze, la competiţii naţionale şi internaţionale, promovabilitatea, dar şi număr de gradaţii de merit obţinute de profesori, raportate la numărul de elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei: Este de neacceptat ca un elev să lucreaze cât un om mare, chiar şapte-opt ore pe zi.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Adomniţei: Este de neacceptat ca un elev să lucreaze cât un om mare, chiar şapte-opt ore pe zi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri la grătar 4 porţii - 60 minute 4 ardei graşi mari roşii 4 felii de şuncă REINERT 200g brânză mozzarella 2 ouă fierte tari 8 frunze de busuioc 80g caşcaval •± sare, piper Se coc ardeii, se presară cu sare şi se acoperă 10... Citeşte