Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlament: Salariile profesorilor de gradul II cresc din sume defalcate din TVA

Miercuri, 19 Decembrie 2007 (18:03:16)

Plenul Parlamentului a decis, miercuri, ca suma alocată pentru asigurarea creşterii salariale a personalului didactic cu gradul II, definitivat şi debutanţi, începând cu 1 ianurie 2008, să crească din fonduri provenite din sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate.
  Senatorii şi deputaţii au votat, astfel, cu 186 de voturi "pentru" şi 57 de abţineri, amendamentul care prevedea acest lucru şi care, iniţial, fusese respins în cadrul dezbaterilor de la nivelul Comisiilor reunite de Buget-Finanţe.

Amendamentul adoptat de parlamentari se încadrează la Anexa 5 a proiectului bugetului de stat pe anul 2008 privind sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi Municipiului Bucureşti, şi prevede ca suma alocată pentru finanţarea cheltuielilor de personal să crească de la 7.311 milioane lei la 7.871 milioane lei, asigurându-se cu precădere creşterea salarială a personalului didactic cu gradul II, definitivat şi debutanţi, începând cu 1 ianuarie 2008.

Amendamentul a fost propus de Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor şi susţinut, la nivelul plenului, de deputatul PSD Anghel Stanciu.

Motivaţia amendamentului are la bază asigurarea creşterii salariilor cadrelor didactice.

Potrivit lui Stanciu, acest amendament a fost impus de PSD, împreună cu alte trei amendamente privind alocări de fonduri pentru învăţământ, care au fost, la rândul lor, adoptate atunci când s-a dezbătut bugetul Ministerului Educaţiei.

Stanciu a cerut plenului ca, în virtutea faptului că toate grupurile parlamentare au votat primele trei amendamente impuse de PSD, să îl voteze şi pe cel de-al patrulea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlament: Salariile profesorilor de gradul II cresc din sume defalcate din TVA.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlament: Salariile profesorilor de gradul II cresc din sume defalcate din TVA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte