Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marko: Sumele alocate prin proiectul de buget nu permit "un salt" în privinţa infrastructurii

Miercuri, 19 Decembrie 2007 (18:05:39)

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a criticat, miercuri, faptul că nu există o strategie în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii şi că banii alocaţi, prin proiectul de buget, nu permit realizarea unui “salt” în acest domeniu
  “Nici banii nu sunt prea mulţi în buget. Noi am acceptat acest lucru fiindcă, totuşi, trebuie să acceptăm anumite compromisuri, dar, în continuare, în infrastructură, nu vom avea un salt, după părerea mea, în urma acestui buget, ceea ce este o problemă”, a spus el în conferinţa de presă săptămânală.

El a spus că nu ştie cum se va rezolva problema Bucureştilor, problema circulaţiei şi traficului, în general, în România, ceea ce, în opinia sa, “nu este o problemă de trafic în sine, ci o problemă economică”.

“În condiţiile unei infrastructuri subdezvoltate, nici economia nu poate să meargă înainte aşa cum ar trebui. Mai curînd sau mai târziu vom simţi acest lucru”, a avertizat liderul Uniunii.

“În continuare sunt nemulţumit”, a conchis el referitor la strategia şi bugetul alocat dezvoltării infrastructurii.

Pe de altă parte, Marko a arătat că ar trebui să se manifeste mai multă atenţie, în anul 2008, în ceea ce priveşte cheltuirea banilor destinaţi învăţământului.

“Anul acesta s-au alocat bani relativ mulţi pentru investiţii în învăţământ, ceea ce este foarte bine, peste tot am avut semnale positive în urma alocării acestor bani, dar am putut vedea şi în unele locuri că avem instituţii, primării consilii locale care nu sunt capabile să ducă la bun sfârşit un proiect şi câteodată nu sunt capabile nici să cheltuiască banii”, a spus el.

Potrivit lui Marko, domeniul Culturii ar trebui să beneficieze de mai mulţi bani de la bugetul de stat.

“Ar trebui să avem dezbateri mult mai multe şi mai profunde legate de domeniul culturii”, a declarat liderul UDMR, opinând că, asemenea, învăţământului, nici cultura nu poate fi subordonată regulilor economiei de piaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marko: Sumele alocate prin proiectul de buget nu permit "un salt" în privinţa infrastructurii.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marko: Sumele alocate prin proiectul de buget nu permit "un salt" în privinţa infrastructurii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte