Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii sunt mulţumiţi de votul Parlamentului, dar cer soluţionarea celorlalte revendicări

Miercuri, 19 Decembrie 2007 (18:01:06)

Sindicaliştii din învăţământ spun că sunt mulţumiţi de majorarea cu zece la sută a salariilor cadrelor didactice debutante, cu definitivat şi cu gradul didactic II, începând de la 1 ianuarie 2008, dar vor continua protestele şi pentru rezolvarea celorlalte probleme.

  Parlamentarii au votat, miercuri, majorarea cu zece la sută a salariilor cadrelor didactice debutante, cu definitivat şi cu gradul didactic II, începând de la 1 ianuarie, soluţionându-se astfel una dintre principalele probleme ale sindicaliştilor care au pichetat sediile Parlamentului şi Guvernului şi Ministerului Economiei şi Finanţelor.

"În acest fel s-a soluţionat favorabil una dintre cele mai importante revendicări ale salariaţilor din învăţământ. Mulţumim pe această cale parlamentarilor care au înţeles justeţea demersului nostru privind necesitatea eliminării acestei discriminări generate de intrarea în vigoare a Legii nr. 220/2007 şi care au votat acest amendament", a comunicat Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Liderii FSLI şi Federaţiei "Spiru Haret" spun însă că vor continua acţiunile de protest până la soluţionarea favorabilă a tuturor solicitărilor sindicaliştilor, ale căror drepturi şi interese le reprezintă.

"Îi asigurăm pe membrii noştri că ne vom concentra eforturile pentru a începe negocierile privind creşterile salariale care se vor acorda în anul 2008 şi o nouă lege de salarizare în sistemul educaţional şi că vom continua să facem presiuni în vederea acordării, în luna decembrie a acestui an, a premiului anual sau a salariului aferent acestei luni", afirmă liderii FSLI.

În urma acţiunilor de protest de miercuri, ale cadrelor didactice afiliate la FSLI şi Spiru Haret, Parlamentul României a acceptat amendamentul privind majorarea suplimentară cu zece la sută a salariilor cadrelor didactice debutante, cu definitivat sau gradul II.

"Rămâne de văzut în ce măsură Guvernul României şi Ministerul Economiei şi Finanţelor vor răspunde celorlalte revendicări al noastre, a căror rezolvare depinde de voinţa lor", spun sindicaliştii Spiru Haret, într-un comunicat de presă.

Peste două sute de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au pichetat, miercuri, sediile Guvernului şi Parlamentului şi Ministerului Economiei şi Finanţelor, cerând, printre altele, majorări salariale pentru o parte a cadrelor didactice, acordarea unitară a tichetelor cadou şi a premiului anual în decembrie. Membrii Federaţiei "Spiru Haret" au recurs, tot miercuri, şi la o grevă de avertisment de două ore.

FSLI şi Spiru Haret au o listă care cuprinde cinci revendicări, prima dintre ele fiind acordarea, începând cu data de 1 ianuarie 2008, a unei majorări salariale de zece la sută pentru cadrele didactice debutante, cele cu definitivat sau cu gradul didactic II, pentru a se elimina discriminările create prin acordarea acestei majorări salariale cadrelor didactice cu gradul didactic I, ca urmare a aplicării Legii nr. 220/2007.

Sindicaliştii mai cer, acordarea, în mod unitar şi nediscriminatoriu, la nivel naţional, începând cu prima zi a anului viitor, a tichetelor cadou pentru toţi salariaţii din învăţământ.

De asemenea, ei solicită emiterea, în regim de urgenţă, a unui act normativ care să prevadă acordarea, în luna decembrie 2007, a premiului anual aferent acestui an sau a salariului pe luna decembrie, având în vedere faptul că marea majoritate a trezoreriilor judeţene dispun de fondurile necesare pentru plata acestor drepturi salariale.

Sindicaliştii cer începerea, în regim de urgenţă, a negocierilor privind creşterile salariale care vor fi acordate în anul 2008 salariaţilor din învăţământ şi ca acestea să fie de cel puţin 50 la sută, procent care ar asigura micşorarea decalajului dintre salariile personalului din educaţie şi cele ale angajaţilor din alte sectoare bugetare.

Membrii celor două federaţii mai solicită elaborarea, de către Guvern, a unui proiect de lege privind salarizarea personalului din învăţământ prin care să se asigure acestei categorii de salariaţi recunoaşterea locului şi importanţei sociale, printr-o remunerare corespunzătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii sunt mulţumiţi de votul Parlamentului, dar cer soluţionarea celorlalte revendicări.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii sunt mulţumiţi de votul Parlamentului, dar cer soluţionarea celorlalte revendicări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte