Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Cătuşele de Crăciun şi „sifoanele”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E al doilea an în care, în preajma sărbătorilor, poliţiştii suceveni anihilează o reţea de contrabandişti. Anul trecut, tot pe vremea asta, mai mulţi băieţi descurcăreţi (până la un punct), în frunte cu viceprimarul din Frătăuţi, au primit cadou de sărbători o pereche de cătuşe. Nu ştiu cum se face că, după ce îi filează un an de zile, poliţiştii îi înhaţă pe contrabandişti exact în perioada sărbătorilor de iarnă. Ori vor să se lipească de o primă consistentă înainte de Crăciun, ori vor să le strice sărbătorile contrabandiştilor după ce aceştia, de-a lungul unui an, le-au stricat poliţiştilor o grămadă de nopţi şi de weekend-uri. Nu aş vrea, însă, să le plâng de milă celor aflaţi acum în arest. Pe mine m-a şocat faptul că cei mai mulţi dintre cei care au comentat pe net primul articol despre reţeaua de contrabandişti luau apărarea celor care au făcut bani grei şi negri din traficul cu ţigări. Între comentatorii de pe net se aflau multe persoane care, mai mult ca sigur, cunoşteau îndeaproape fenomenul, precum şi unele dedesubturi. Aşa am aflat că un rol important în desconspirarea sau dovedirea reţelei l-ar fi avut un anumit poliţist de frontieră, Radu Crăciun, transferat tocmai în acest scop la Vicov. Adică, acest poliţist a fost transferat pentru a trage cu urechea şi a da informaţii anchetatorilor. Cel puţin aşa reiese din comentariile de pe site. Nu ştiu dacă o fi aşa. Poate da, poate nu. Dacă nu e aşa, după mentalitatea românească, spunem că e în regulă, că Radu Crăciun nu şi-a dat în gât colegii. Dacă da, e jale. Adică el a fost transferat la Vicov pentru a-şi urmări colegii, pentru a-i asculta, pentru a-i da pe mâna poliţiştilor. Se poate una ca asta? Se poate să-i pârăşti pe ce-i care îţi sunt colegi numai pentru că, mare lucru, încalcă legea?

Într-o ţară normală, se poate. Într-o ţară normală, sunt obişnuite astfel de practici. La noi, ideea lansată pe net că Radu Crăciun a fost un  cal troian la Poliţia de Frontieră Vicov i-a făcut pe unii să devină isterici în comentarii. Un  idiot, că altfel nu pot să-l numesc, care semnează cu pseudonimul Belu, a scris chiar următoarele: „Crăciun are şi el un băiat şi o fetiţă, s-ar putea într-o zi să nu-i mai aibă ,daca nu-şi vede de treabă” (ortografia şi punctuaţia aparţin lui Belu). Băi cretinule, băi nume de cimitir, ce fel de tărâţe ai în capul ăla? Pentru idioţi de genul lui Belu, cei care reclamă o infracţiune sau ajută, în orice fel, la identificarea autorilor, nu sînt decât nişte „sifoane”. Dacă ar fi fost numai Belu cu această atitudine, nu aş fi zis nimic. Dar, repet, majoritatea comentariilor (din cele peste 100) sunt pe această idee. Răi nu sunt cei care au făcut, ci cei care i-au prins şi cei care au ajutat la prinderea lor. Este o vorbă care spune „Dumnezeu a umplut lumea cu ce a putut, dar cu proşti a bătucit-o”. Şi atât. Asta-i ţara noastă. Şi oamenii ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătuşele de Crăciun şi „sifoanele”.
 Vizualizări articol: 3591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.21/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 19 voturi
Cătuşele de Crăciun şi „sifoanele”2.2519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Contrabandistii trimis de
(19 dec 2007, 11:34:25
Daca intradevar Craciun a fost cel care a ajutat la prinderea acestor infractori doresc sa il felicit. Fac parte din politie si daca as fi fost in locul lui eu tot asa as fi procedat.

FELICITARI POLITISTUTLUI DE FRONTIERA!!!!!!!!!!!

Merita sa fie politistul anului pentru curajul sau.

Personal nu il cunosc.
1.1  RE: Contrabandistii trimis de
(19 dec 2007, 18:26:27
poti sa-i trimiti si 4 flori da ca tie asa de drag...amin
1.2  RE: Contrabandistii trimis de
(19 dec 2007, 18:28:33
va fi politistul anului ...postmortem.
2.   Eroare trimis de
(19 dec 2007, 12:17:48
D-le Avram,daca sunteti slab pregatit,lasati-va de meserie!A-ti sifonat imaginea unei persoane publice importante si cinstite!Este vorba despre viceprimarul din Fratauti,in nici un caz viceprimarul de la Ulma!Asa ceva nu este posibil,intr-adevar ziaristii infloresc multe,cel mai bine este sa nu citesti presa deoarece afli multe minciuni care induc cititorii in eroare!
2.1  RE: Eroare trimis de
(19 dec 2007, 14:07:12
unde vezi tu VICEPRIMAR DE ULMA?
2.2  RE: Eroare trimis de
(19 dec 2007, 15:13:29
Cretin este cel care nu a vazut si citit articolul la momentul potrivit!Dupa ce s-a intervenit ,s-a modificat articolul!daca tot comentezi ar trebui sa deschizi ochii mai bine................
2.3  RE: Eroare trimis de
(19 dec 2007, 15:28:10
mai REFRESH ce esti. ai citit articolul la 11.01 si te-ai dat lovit in aripa ulMATULE.vezi ca prinzi radacini sub unghii si mai cresc COPACI ca tine.
3.   Contrabandistii... trimis de
(19 dec 2007, 12:19:01
Pacat ca este un caz singular. Tara are nevoie de multi "craciuni"...
3.1  RE: Contrabandistii... trimis de
(19 dec 2007, 18:22:36
de ce nu-l cauti poate te ajuta in relatia cu nevastata, sa si-o ***** putin si apoi sa-ti sifoneze si tie cum e...mai militian **** ce esti.
4.   Da bre ... trimis de
(19 dec 2007, 14:48:01
numai de vb sunteti buni .. nu va mai tace p**da aia odata ..

din toti arestati o sa ramana 5-6 persoane care o sa duca tot greul .. (sagetile )

la restu o sa le face-ti o f**atie marehappy si aia o sa fie ..

asa se intampla in romania .. degeaba va agitati acum ..

oricum sunt curios si eu .. ce o sa se intample cu ei ..
4.1  RE: Da bre ... trimis de
(19 dec 2007, 15:57:17
Cazul MUSTACIOSU e tipic: incultura merege imreuna cu mojicia. Apropo, cuvintul "faceti", asa se scrie, fara liniuta...
4.2  RE: Da bre ... trimis de
(19 dec 2007, 18:34:23
SI FRATAUTII SE SCRIE CU DOI DE II
4.3  RE: Da bre ... trimis de
(19 dec 2007, 18:48:46
In limba romana, "faceti" se scrie chiar asa, fara liniuta. E vorba de conjugarea verbului "a face": eu fac, tu faci.., voi faceti etc. Dar, cind nu inveti la timp, te ciocnesti in viata de tot felul de intrebari la care greu gasesti raspunsul...
5.   E activ-pasiv trimis de
(19 dec 2007, 16:20:48
Tibi Avram este putin **** ,dar ce conteaza asta .
5.1  RE: E activ-pasiv trimis de
(19 dec 2007, 18:32:16
MUSTACIOSU ASTA DE TIBERIU AVRAM UN MARE RATAT
6.   Nu au sarit la cap trimis de
(19 dec 2007, 19:12:26
aceste cazuri, din pacate sunt prea putine.

Baietii care au fost arestati au uitat, probabil sa plateasca zeciuiala, ca altfel ar fi fost liberi. Suntem condusi de niste traficanti.E REALITATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7.   Confesiune trimis de
(19 dec 2007, 22:28:58
tyby draga,esti cinstit?daca da,povesteste_i sotiei de blonda de-asta vara.asa ,de mos craciun.pusy!
7.1  RE: Confesiune trimis de
(19 dec 2007, 23:10:41
Dupa cum vezi, "Maica Precista", eu semnez cu numele meu, imi asum cele spuse. Nu stiu daca sunt cinstit sau nu, las la latitudinea altora sa aprecieze. Dar stiu sigur ca nu exista nici o "blonda de asta vara". Daca ai legaturi cu vreunul dintre cei arestati si esti afectata de aceasta situatie, iar aceste aberatii pe care le scrii despre mine reprezinta singurul mod de a-ti alina, oarecum, suferinta, atunci, sincer, mi-e mila de tine si iti compatimesc intelectul.
7.2  RE: Confesiune trimis de
(20 dec 2007, 02:28:22
pt. Viorel si Maica.....blonda, bruneta,.... ciora vopsita.. CE LEGATURA LA TEMA AU ????

CE MA F***** PE MINE GRIJA DE CE FACE EL IN PARTICULAR ???

DAR PE VOI CINE VA F*****????

8.   Libertatea de exprimare a ziaristului trimis de
(19 dec 2007, 23:17:27
presa este facuta ca sa fie citita ,fraieri ca sa o citesasca si sa nu faca prostii ci numai ca sa minuneze , presa este a patra putere in stat,intrebarea este unde in stat la care capat?sursele de informare trebuiesc verificate daca spun adevarul sau doar o parte din el , ei partea aceea de adevar poate fi colorat asfel ca sa prinda bine la fraieri, ziaristul trebuie sa cearna acest adevar si sa aleaga acel adevar care face vandabila presa pe care o scrie,ziaristul poate fi si santajat datorita compromisurilor pe care le face in cariera(vad asa zisa confesiune pe care o scrie asa zisa Maica Precista ),nu apar ziaristul ,este doar o opinie a mea unui roman simplu UNGURU
9.   Cine va furat cascavalul? trimis de
(20 dec 2007, 01:22:07
cititi daca aveti timp o carticica, nu prea voluminoasa ca sa pouteti sa tineti firul ideilor, se numeste "Cine mi-a furat cascavalul". toti incultii si repetentii +- ceva culti dar fara idei cometati de parca v-au furat tzigarile din buzunar. nici nu fumati Saint George (sau poate ma insel, fumati), dar va aruncati si comentati cu pu si pi un editorial care vine dintr-un caz real. o fi Craciun turnator sau nu, tot rau iese in ambele cazuri. eu cred ca a fost doar la mijloc si acum totul i se arunca in circa. altii sunt turnatori. toti prietenii suspectilor sunt turnatori. orice cuvint spus gresit devine birfa ... si mai zic ceva .... vorba unui celebru clarvizionisttongue "vorba merge mai departe" ... si cam asa e. nu Craciun sau poate el, nu varu sau poate sora, dar babele ce fac?
10.   O constatare trimis de
(20 dec 2007, 05:00:33
Am observat ca dintre cei care posteaza pe acest forum, cei care comit comentariille cele mai jegoase si mai agresive s�nt totodata si cei mai agramati. �nca o dovada ca abjectia face casa buna cu prostia si cu incultura.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte