Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Motorina comercializată de Rompetrol Downstream va conţine 3% biodiesel, de la 1 ianuarie 2008

Marţi, 18 Decembrie 2007 (16:42:34)


Rompetrol Downstream, divizia de retail a grupului Rompetrol, va comercializa, de la 1 ianuarie 2008, motorină cu un conţinut de 3% biodiesel în toate cele peste 350 de benzinării pe care le operează, măsură prevăzută în legislaţia românească pentru toţi producătorii şi distribuitorii de carburanţi.
  Petromidia, cea mai mare rafinărie a grupului, produce în prezent şi motorina Euro 5, iar Rompetrol are capacitatea de a produce şi comercializa motorina Euro 5 cu 5% biodiesel, măsură obligatorie în România din 2009, a anunţat, marţi, compania petrolieră.

Potrivit unei hotărâri a Guvernului, companiile care produc şi comercializează motorină şi benzină sunt obligate să amestece carburanţii cu biocombustibil, proporţia cantităţii din surse regenerabile urmând să crească treptat până în 2010.

Actul normativ prevede ca, de la 1 iulie 2007, motorina să aibă un volum de biocombustibil de 2%, în 1 ianuarie 2008 procentajul va urca la 3%, iar de la 1 iulie 2008, la 4%.

Totodată, benzina trebuie să conţină minimum 2% biocarburanţi începând cu 1 ianuarie 2009 şi minimum 4% un an mai târziu.

Combustibilul biodiesel este produs din resurse regenerabile - rapiţă, floarea soarelui, porumb - şi se utilizează la motoarele Diesel. Biocombustibilul poate fi amestecat în proporţii diferite cu motorina, pentru a crea un amestec ce se utilizează drept carburant. Biodieselul reduce cu aproape 90% emisiile de dioxid de carbon şi cu 98% pe cele de sulf.

Rompetrol Downstream deţine şapte depozite de carburanţi, la Arad, Craiova, Mogoşoaia, Năvodari, Şimleul Silvaniei, Vatra Dornei, Zărneşti.

Carburanţii pe care compania îi va comercializa, de la 1 ianuarie 2008, sunt Efix (benzină fără plumb cu cifra octanică 95, standard Euro 4), Efix Diesel cu 3% Biodiesel (standard Euro 4), Premium E4 (benzină cu cifra octanică 95, standard Euro 4), Super Euro 98 (benzină fără plumb cu cifra octanică 98, standard Euro 4) şi Super Diesel Euro 5.

Grupul Rompetrol a consemnat în primele nouă luni pierderi de 11 milioane dolari, de 3,6 ori mai mari faţă de pierderile de trei milioane dolari din primele nouă luni ale anului trecut. Totodată, în trimestrul al treilea, grupul a înregistrat pierderi de 31 milioane dolari, faţă de un câştig de şase milioane dolari în trimestrul al treilea din 2006.

La sfârşitul lunii august, firma Rompetrol Holding, din Elveţia, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, a vândut companiei KazMunaiGaz 75% din acţiunile The Rompetrol Group, înregistrat în Olanda. Grupul a fost evaluat la 3,6 miliarde de dolari, astfel că valoarea participaţiei preluate de KazMunaiGaz, care urmează să fie ajustată în funcţie de valoarea datoriilor, se ridică la 2,7 miliarde de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Motorina comercializată de Rompetrol Downstream va conţine 3% biodiesel, de la 1 ianuarie 2008 .
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motorina comercializată de Rompetrol Downstream va conţine 3% biodiesel, de la 1 ianuarie 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte