Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Dezvoltării a primit cereri de finanţare de peste 630 milioane euro pentru infrastructură

Marţi, 18 Decembrie 2007 (14:10:17)

Ministerul Dezvoltării a primit, luni, 50 de cereri de finanţare pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport regional şi local, din care 47, reprezentând proiecte de 630 de milioane de euro, sunt în proces de evaluare, a declarat ministrul de resort, Laszlo Borbely.
  Din cele 47 de proiecte incluse în Axa 2 a Programului Operaţional Regional, nouă sunt situate în regiunea Nord-Est. Regiunea Sud Est are opt proiecte, iar Sud Vest Oltenia 15.

"Cred că acest program va fi cel mai dinamic şi va absorbi cel mai rapid fondurile europene, pentru că autorităţile locale au înţeles că trebuie să se mişte repede şi au pregătit studii de fezabilitate", a afirmat Borbely la o conferinţă de presă în care a prezentat bilanţul instituţiei pe care o conduce în 2007.

Prin Axa 2 vor putea fi alocate României fonduri de până la 800 de milioane de euro, pe o perioadă de şapte ani.

Totodată, pentru Axa 6, destinată asistenţei tehnice, ministerul a primit cinci cereri de finanţare, în valoare de 24,18 milioane de lei.

La 21 decembrie, instituţia va lansa subaxa cu privire la infrastructura în sănătate, iar la 15 ianuarie 2008 pe cea legată de infrastructura socială, educaţie şi sprijinirea microîntreprinderilor.

O altă axă care urmează să fie lansată, în valoare de 1,3 miliarde de euro, vizează sprijinirea dezvoltării oraşelor mari. Ghidul solicitantului va fi lansat în ianuarie, iar cererile de finanţare vor putea fi depuse începând cu luna martie.

"Iniţial, am propus opt poli de creştere, respectiv Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Iaşi, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca şi Constanţa, însă Ministerul de Interne doreşte şi adăugarea altor oraşe, precum Bacău, Oradea, Galaţi şi Brăila", a spus Borbely.

El a prezentat, totodată, stadiul proiectelor derulate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.

Astfel, programul de alimentare cu apă a satelor a beneficiat de două finanţări, în valoare de 135,4 de milioane de lei, respectiv 141,5 milioane de lei, alocate prin hotărâri de Guvern, destinate lucrărilor în 808, respectiv 220 de localităţi. Dintre acestea, au fost finalizate lucrările în 110, respectiv 122 de sate.

Referitor la pietruirea sau asfaltarea drumurilor comunale, proiect finanţat în 2007 cu 154,7 milioane de lei, Borbely a afirmat că au fost finalizate lucrări pentru reabilitarea sau construirea unor drumuri totalizând 250 de kilometri.

Programul ANL privind construcţia de locuinţe pentru tineri a avut la dispoziţie 217,7 milioane de lei, destinaţi finanţării a peste 6.000 de apartamente, din care au fost finalizate 2.703 unităţi. Locuinţele sociale au beneficiat de 24,29 milioane de lei. Au fost finanţate 1.681 de locuinţe, dintre care au fost finalizate 385.

În ceea ce priveşte programul de locuinţe pentru chiriaşii evacuaţi, proiectul a fost finanţat cu 25 de milioane de lei. Au fost efectuate lucrări la 2.452 de locuinţe.

Blocurile din zona Unirii a Capitalei, cunoscute sub denumirea "Gemenii", vor fi predate autorităţilor locale în februarie 2008 şi sunt destinate persoanelor evacuate din case naţionalizate şi celor ale căror locuinţe sunt în curs de consolidare, potrivit lui Borbely.

Totodată, proiectul de reabilitare termică a clădirilor a primit aproape 11 milioane de lei, iar Ministerul Dezvoltării a construit 119 săli de sport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Dezvoltării a primit cereri de finanţare de peste 630 milioane euro pentru infrastructură .
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Dezvoltării a primit cereri de finanţare de peste 630 milioane euro pentru infrastructură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte