Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fiscul vrea să urmărească produsele petroliere prin GPS pentru combaterea evaziunii fiscale

Marţi, 18 Decembrie 2007 (16:44:12)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) intenţionează să implementeze un sistem de supraveghere a produselor accizabile prin GPS, proiectul vizând combaterea evaziunii fiscale, inclusiv în domeniul petrolier, a declarat, marţi, preşedintele instituţiei, Daniel Chiţoiu.
  Astfel, mijloacele de transport al produselor accizabile urmează să fie dotate obligatoriu cu sisteme GPS (sistem de poziţionare globală - n.r.) pentru a putea fi urmărite până la punctul de destinaţie. Totodată, sistemele GPS vor fi folosite şi pentru antrepozitele fiscale, în paralel cu camerele de luat vederi.

În sfera produselor accizabile intră alcoolul şi băuturile alcoolice, tutunul prelucrat şi produsele energetice, cu excepţia gazului distribuit prin sistemul de distribuţie a gazelor naturale şi a energiei electrice.

Chiţoiu a precizat că accizele la produsele petroliere au cea mai mare pondere în totalul veniturilor colectate din accize.

La finele perioadei ianuarie- noiembrie, încasările din accize au însumat 11,42 miliarde de lei, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit datelor ANAF.

Cea mai mare pondere o înregistrează accizele din uleiuri minerale (55,6%), urmate de accizele din tutun (34,05%), alcool şi băuturi alcoolice (7,85%) şi cele din cafea (1,16%).

Autorităţile au anunţat intenţia de implementare a sistemului de supraveghere auto prin GPS şi în industria de morărit şi panificaţie, măsura urmând să fie aplicată în a doua jumătate a anului viitor.

Referindu-se la declaraţiile fiscale, preşedintele ANAF a reafirmat că firmele vor putea să plătească online, începând de anul viitor, unele taxe şi impozite, măsura urmând să fie introdusă de Fisc în primul semestru al anului 2008. Totodată, această facilitate va putea fi folisită şi de persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente.

ANAF a mai anunţat în luna noiembrie intenţia de a extinde la nivel naţional, în primul trimestru al anului viitor, proiectul de depunere online a declaraţiilor fiscale. În prezent, pot realiza aplicaţii online pentru depunerea declaraţiilor fiscale doar firmele înregistrate în Bucureşti, judeţul Ilfov şi alte zece judeţe, precum şi companiile mari contribuabili.

Totodată, Agenţia intenţionează să introducă posibilitatea depunerii online a declaraţiilor fiscale şi pentru persoanele fizice, momentul vizat pentru implementare fiind termenul de declarare aferent primului trimestru al anului 2008.

Pentru depunerea declaraţiilor fiscale prin Internet, firmele trebuie să solicite un certificat digital de identificare a reprezentantului legal, care se eliberează gratuit de către Ministerul Finanţelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiscul vrea să urmărească produsele petroliere prin GPS pentru combaterea evaziunii fiscale .
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiscul vrea să urmărească produsele petroliere prin GPS pentru combaterea evaziunii fiscale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte