Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2007 - Anul XII, nr. 294 (3664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi-a anunţat demisia

Duminică, 9 Decembrie 2007 (14:51:55)

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va renunţa la funcţie şi a promis că atunci când "această înscenare ridicolă va lua sfârşit" se va întoarce pentru a continua reforma în justiţie.

Chiuariu a spus că l-a anunţat, încă de sâmbătă, pe premierul Călin Popescu Tăriceanu despre decizia sa de a demisiona şi că, deşi îl susţine, şeful Guvernului îi va accepta cererea.

Întreaga conferinţă de presă a lui Chiuariu s-a constituit într-un răspuns adresat preşedintelui Traian Băsescu, de altfel ministrul începându-şi declaraţia cu formula "Domnule Băsescu", pe care a mai folosit-o de câteva ori după aceea.

"Domnule Băsescu, constat cu dezamăgire că încercaţi să faceţi uitat eşecul dumneavoastră la referendum şi semieşecul Partidului Democrat la alegerile pentru Parlamentul European", şi-a început ministrul declaraţia de presă.

Răspunând preşedintelui, Chiuariu a spus că nu a greşit cu nimic şi că refuză să participe la "această mascaradă".

"Sunt liniştit şi încrezător. Nu depind de funcţia politică şi nu sunt intimidat. Voi renunţa la funcţie, însă am o promisiune: atunci când această înscenare ridicolă va lua sfârşit, mă voi întoarce pentru a duce la bun sfârşit ceea ce am început şi pentru a termina reforma în justiţie", a spus Chiuariu.

"Va trebui să dăm dovadă de responsabilitate şi să punem capăt circului făcut de Traian Băsescu", a adăugat ministrul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că lansează un apel public la înţelepciune şi la o remaniere a ministrului Justiţiei, apreciind că ar fi grav dacă acesta ar ajunge în faţa procurorilor din această postură.

"Week-endul este un sfetnic bun şi sunt dispus să am răbdare dacă aş şti că acest lucru se întâmplă (n.r. - remanierea lui Chiuariu)", a afirmat şeful statului.

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, l-a informat, săptămâna aceasta, pe premierul Tăriceanu că ia în calcul posibilitatea demisiei, el trimiţând la Guvern un document în care prezintă un astfel de gest ca pe o consecinţă a eşecului în ceea ce priveşte adoptarea Ordonanţei de modificare a Legii ANI.

În document Chiuariu anunţa că intenţionează să-şi înainteze demisia în cursul săptămânii, arătând că mai sunt câteva proiecte la Ministerul Justiţiei pe care ar dori să le finalizeze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi-a anunţat demisia.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi-a anunţat demisia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sushi din omletă şi legume 6 porţii - 20 minute + 2 ore la frigider 4 ouă4 linguri caşcaval ras300g telemea1 leg ceapă verde150g roşii mici4 linguri ulei de măslinecâteva frunze de busuiocsare, piper Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine 3 minute. Adăugaţi... Citeşte