Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2007 - Anul XII, nr. 277 (3649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Un salariu minim de peste 500 lei ar presupune intrarea economiei "într-o zonă de risc"

Miercuri, 21 Noiembrie 2007 (13:48:56)


Un salariu minim care să depăşească valoarea propusă de Guvern, de 500 lei pentru anul viitor, ar presupune intrarea economiei "într-o zonă de risc", în care rezultatele pozitive ale creşterii economice din ultimii ani ar fi afectate, a declarat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.
 
  "Şi eu aş dori un salariu mediu de 500 euro în scurt timp, dar creşterea salarială trebuie susţinută financiar, în caz contrar riscăm derapaje", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Bacău.

Liderii celor cinci confederaţii sindicale au cerut, marţi după-amiază, premierului Tăriceanu o întâlnire de urgenţă pentru a rediscuta despre salariul minim pe economie în 2008 şi bugetul pentru anul următor, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Sindicaliştii se vor întâlni din 5 decembrie cu partidele politice parlamentare pentru a lua în discuţie aceleaşi probleme, iar în ziua în care începe în Parlament discutarea bugetului, reprezentanţii sindicaliştilor vor picheta sediul Legislativului, a mai spus Bogdan Hossu.

Cele cinci confederaţii sindicale vor hotărî, marţi, care sunt acţiunile de protest la care vor recurge, nefiind de acord cu bugetul de stat pe 2008 şi cu salariul minim propus de Guvern.

În opinia sindicaliştilor, proiectul de buget pentru anul viitor îi va obliga pe salariaţi să suporte o creştere a fiscalităţii individuale, coroborată cu pierderea unor drepturi pentru care au cotizat ani de zile, în timp ce nivelul scăzut de salarizare va încuraja în continuare accentuarea migraţiei forţei de muncă.

Sindicaliştii Cartel Alfa se arată indignaţi şi de propunerea Guvernului privind salariul minim pe economie. Acesta oferă, doar 500 de lei, deşi în 2005 se angajase în faţa Parlamentului că va stabili, pentru 2008, un nivel al salariului minim de 654 de lei, respectiv 40 la sută din salariul mediu pe economie.

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, marţi, la Satu Mare, că va reîncepe, săptămâna viitoare, negocierile cu sindicatele şi patronatele pentru salariul minim, liberalul recunoscând că "suma de 500 de lei nu aduce fericirea".

"Sindicaliştii trebuie să înţeleagă că oferta de 500 de lei asigură o creştere de 28 la sută a salariului minim faţă de anul 2007, care acoperă inflaţia. Un salariu minim de 550 de lei ar avea efecte devastatoare asupra inflaţiei. Vom reîncepe luni după-amiază o rundă de negocieri cu sindicatele şi cu patronatele. Ne vom păstra oferta de 500 de lei. Patronatele sunt aproape de accepţiunea noastră", a declarat ministrul Paul Păcuraru, în cadrul unei conferinţe de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Un salariu minim de peste 500 lei ar presupune intrarea economiei "într-o zonă de risc".
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Un salariu minim de peste 500 lei ar presupune intrarea economiei "într-o zonă de risc"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei