Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2007 - Anul XII, nr. 275 (3647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Viteza de încărcare a datelor în reţeaua Vodafone va creşte în 2008, după lansarea tehnologiei HSUPA

Luni, 19 Noiembrie 2007 (19:15:08)

Vodafone România va lansa servicii de telecomunicaţii bazate pe tehnologia HSUPA (High Speed Uplink Packet) în anul 2008, care va permite atingerea unor viteze ridicate de încărcare (upload) a datelor, a declarat, luni, directorul general al operatorului de telefonie mobilă, Liliana Solomon.

  "Această tehnologie există şi este testată de Vodafone România. Lansarea serviciilor bazate pe tehnologia HSUPA este una din priorităţile noastre în viitorul apropiat", a spus Solomon.

Prima filială a grupului britanic de telecomunicaţii Vodafone care a introdus în Europa tehnologia HSUPA a fost Vodafone Germania, care a lansat această tehnologie în luna iulie a acestui an.

Pe piaţa locală, primul operator care a testat tehnologia HSUPA a fost Orange România, în luna mai a acestui an, iar cinci luni mai târziu a devenit operaţională comercial.

Solomon a mai spus că Vodafone România va extinde aria de acoperire a serviciilor bazate de tehnologia HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) în 51 de oraşe ale ţării până la finele lunii noiembrie.

"Clienţii noştri vor putea descărca (download) fişiere cu viteze de până la 3,6 Mbps", a afirmat şeful Vodafone România.

Comercial, serviciile HSDPA au fost lansate de Vodafone România la finele lunii mai a acestui an.

Întrebată în ce măsură va afecta introducerea portabilităţii numerelor de telefon evoluţia portofoliului de clienţi al companiei, Solomon a spus că impactul va fi unul minor.

"Tarifele în România sunt la un nivel destul de scăzut faţă de cele practicate de alte ţări din Europa şi nu mai reprezintă o piedică pentru un client al unui operator să migreze la alt operator, dacă luăm în calcul suma aferentă unui abonament pentru 12 luni în totalul veniturilor acestuia", a apreciat reprezentantul operatorului de telefonie mobilă.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc, grup internaţional de comunicaţii mobile, cu divizii în 25 de state şi cu 241 de milioane de clienţi, la care se adaugă 39 de reţele partenere.

Pe piaţa telefoniei mobile mai activează Orange România - 9,31 milioane de utlizatori, Cosmote România - trei milioane de clienţi şi Telemobil, operatorul serviciului Zapp, cu peste 500.000 de abonaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viteza de încărcare a datelor în reţeaua Vodafone va creşte în 2008, după lansarea tehnologiei HSUPA.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viteza de încărcare a datelor în reţeaua Vodafone va creşte în 2008, după lansarea tehnologiei HSUPA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei