Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2007 - Anul XII, nr. 275 (3647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prefectul Romei: Decretul-lege al Guvernului italian a avut un efect disuasiv asupra românilor

Luni, 19 Noiembrie 2007 (14:20:29)

Prefectul Romei, Carlo Mosca, susţine că decretul-lege privind expulzarea cetăţenilor comunitari periculoşi, adoptat de Guvernul de la Roma, a avut un efect disuasiv, deoarece "de zile întregi, în Italia nu mai sosesc autocare pline cu români", într-un interviu publicat de Corriere della Sera.
 
"De zile întregi, nu mai sosesc autocare pline cu români, iar foarte mulţi au decis să plece, acceptând repatrierea asistată. Elementul disuasiv a funcţionat", a declarat Mosca în interviul publicat duminică de Corriere della Sera.

Întrebat dacă nu există riscul ca tocmai românii cinstiţi să părăsească Italia, în locul delincvenţilor vizaţi de decret, oficialul a precizat: "Trebuie să continuăm asiduu monitorizarea celor care au comis infracţiuni şi au fost puşi în libertate. Dar trebuie să ţinem cont şi de faptul că forţele de poliţie sunt nevoite să intervină în diverse situaţii de criză, nu doar în cele legate de străini".

Prefectul a subliniat faptul că statul italian veghează la respectarea normelor unui stat de drept, aplicând ordinele de expulzare numai în cazul cetăţenilor comunitari care reprezintă "o ameninţare gravă şi actuală pentru siguranţă".

"Examinarea fiecărui caz este foarte riguroasă, iar eu semnez (ordinul de expulzare) numai dacă străinul a fost reţinut şi este deja la dispoziţia forţelor de ordine. Există limite, iar acestea sunt foarte constrângătoare", a declarat Mosca, răspunzând la întrebarea de ce numărul real al expulzărilor este atât de redus, deşi după aprobarea decretului-lege se vorbea despre mii de români care ar putea fi vizaţi de aceste măsuri.

La Roma, numai 11 ordine de expulzare au fost semnate de prefect şi validate de un judecător, după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă guvernamentale, care le permite prefecţilor să semneze aceste acte care ţineau anterior de competenţa strictă a ministrului Justiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul Romei: Decretul-lege al Guvernului italian a avut un efect disuasiv asupra românilor.
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul Romei: Decretul-lege al Guvernului italian a avut un efect disuasiv asupra românilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei