Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2007 - Anul XII, nr. 273 (3646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sanitas continuă, luni, negocierile, cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii

Duminică, 18 Noiembrie 2007 (17:06:55)

Federaţia Sanitas va continua, luni, negocierile cu conducerea Ministerului Sănătăţii şi cea a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, după ce, în 12 noiembrie, a amânat greva de avertisment şi declanşarea grevei generale stabilită pentru 19 noiembrie.
 
  Potrivit preşedintelui Sanitas, Marius Petcu, cele două părţi reiau discuţiile luni, dimineaţa, urmând ca apoi să aibă loc Consiliul General, în cadrul cărora vor hotărî care sunt paşii pe care îi vor urma.

Marius Petcu preciza, cu o săptămână în urmă, că părţile au stabilit ca finalizarea negocierilor între Ministerul Sănătăţii Publice şi Federaţia Sanitas să aibă loc în termen de o săptămână de la adoptarea Legii bugetului de stat pe anul 2008 de către Parlament.

În 23 octombrie, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas anunţa că a hotărât declanşarea conflictului colectiv de muncă şi că va refuza să prelungească sau să semneze Contractul Colectiv de Muncă la nivel de ramură sanitară, însă va participa la negocieri pentru soluţionarea revendicărilor.

Între 22 octombrie şi 9 noiembrie urmau să fie înregistrate conflictele de muncă la direcţiile judeţene de muncă şi protecţie socială şi să fie completate tabelele nominale cu membrii de sindicat care susţin refendicările Federaţiei şi care vor participa la acţiunile de protest, inclusiv la gre

Greva de avertisment, cu întreruperea activităţii între orele 9:00 şi 11:00, a fost, la data respectivă, stabilită pentru 12 noiembrie.

Totodată, se stabilise că, în 19 noiembrie, începând cu ora 7:00, membrii Federaţiei vor declanşa greva generală în sistemul sanitar, pe o perioadă nedeterminată.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas şi-a exprimat însă disponibilitatea de a participa la negocieri pentru a rezolva problemele cuprinse în lista de revendicări pentru a evita o situaţie de criză în sistemul naţional de sănătate, a mai transmis Marius Petcu.

Federaţia are şapte revendicări pentru care membrii sindicatelor componente sunt de acord cu declanşarea grevei generale în cazul în care engocierile nu sunt finalizate cu un acord favorabil salariaţilor.

Astfel, sindicaliştii cer majorarea bugetului alocat sănătăţii pentru anul 2008; a salariilor personalului din sistemul sanitar cu 30 la sută; acordarea primei de vacanţă personalului din sistemul sanitar, indiferent de finanţare, începând din 2008; rectificarea bugetului asigurărilor sociale de sănătate pentru 2007, în vederea asigurării cheltuielilor materiale şi de personal şi pentru acordarea primei de stabilitate; acordarea integrală a facilităţilor referitoare la servicii, tratamente şi medicaţie gratuite şi pentru membrii de familie ai salariaţilor din sistemul sanitar, inclusiv investigaţiile medicale clinice şi paraclinice; acordarea primei de stabilitate şi a sporului de prevenţie sanitară pentru întreg personalul din Autorităţile de Săntate Publică (funcţionari publici şi personal contractual) şi acordarea sporului de prevenţie sanitară personalului salarizat de la Capitolul transferuri (cabinete şcolare, medicină sportivă, planning familial, unităţi medico-sociale etc) şi Centrelor de transfuzii.

Totodată, Federaţia, susţinută de membrii sindicatelor din unităţile de asistenţă socială şi protecţia copilului, are şase revendicări pentru care membrii sunt de acord să declanşeze greva generală dacă negocierile nu vor fi finalizate cu un acord favorabil salariaţilor.

Astfel, ei cer majorarea salariilor personalului din domeniul asistenţă socială cu 30 la sută; acordarea tichetelor de masă; acordarea sporurilor pentru condiţii deosebite; acordarea integrală a facilităţilor referitoare la servicii, tratamente şi medicaţie gratuite; acordarea primei de vacanţă şi acordarea sporului la salariul de bază pentru orele lucrate sâmbăta, duminica şi alte sărbători legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanitas continuă, luni, negocierile, cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanitas continuă, luni, negocierile, cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei