Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2007 - Anul XII, nr. 273 (3646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: M-am pus cu parul pe firmele de consultanţă şi proiectare care lucrează la drumuri

Duminică, 18 Noiembrie 2007 (15:38:11)


Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că are în vizor firmele de consultanţă şi proiectare care lucrează la drumuri, deoarece din vina acestora multe lucrări sunt tergiversate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
Ministrul a explicat că la toate contractele există un consultant care supervizează lucrările şi care acceptă situaţiile de lucrări şi în baza cărora se emit facturile care să plătesc.

„M-am pus cu lupa pe consultanţi pe o lună de zile şi pe proiectanţi. De unde mi-a venit ideea asta? E o firmă de consultanţă pentru centura Sibiului care m-a dus cu vorba două luni până să-mi aprobe lista de cantităţi şi pregătească documentaţiei de reluare a licitaţiei pe centura Sibiului. Două luni m-au minţit cu nesimţire şi, până nu i-am ameninţat că eram în pragul rezilierii contractului, nu mi-au dat documentaţiile. Mai am şi alte situaţii. E un tronson de pe DN 6 la care, timp de trei luni, consultantul a tergiversat adoptarea soluţiei tehnice care rezulta din realitatea din teren. Pentru că studiul de fezabilitate nefiind făcut făcut corect, soluţia tehnică nu corespundea realităţii şi constructorul a venit cu soluţia şi trei luni de zile a durat până ce consultantul mi-a acceptat soluţia. Aşa că m-am pus cu parul pe consultanţi şi proiectanţi şi voi fi foarte exigent de acum încolo”, a declarat Orban.

Ministrul a spus că, pentru nerespectarea contractelor a descalificat de la licitaţie orice firmă care a încercat să participe după ce nu şi-a respectat un contract. El a admis însă că nu există o bază legală foarte solidă în momentul de faţă, dar că este mai mult o chestiune de voinţă politică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: M-am pus cu parul pe firmele de consultanţă şi proiectare care lucrează la drumuri.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: M-am pus cu parul pe firmele de consultanţă şi proiectare care lucrează la drumuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei