Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2007 - Anul XII, nr. 273 (3646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mihai STEFANOAIA

Mihai ŞTEFĂNOAIA


PD

Olteanu şi Americanu’

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până în prezent, cele mai mari gafe politice din istoria postdecembristă a României au fost făcute de miniştrii PNL, fie că vorbim de retezarea independenţei Justiţiei, de ridicarea pălincii şi caltaboşilor la rangul de şpagă ministerială ori de „transferul” în deşert al unor „batalioane disciplinare” croite pe model nazist. Mai nou, a venit şi rândul parlamentarilor PNL să aibă manifestări de un ridicol grotesc. Iar dacă acest lucru i-ar afecta numai pe ei, am putea, cel mult, să râdem când vedem cum stă azi acest partid în sondaje. Problema este însă aceea că incorigibilele tâmpenii ale liberalilor ne afectează pe toţi.

De-un exemplu, modul în care actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, şi-a făcut intrarea în „politica internaţională”. Găsindu-şi, să recunoaştem, o ţintă „pe măsură” – ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman. Să fim serioşi: poate ar fi fost de înţeles dacă acuzaţiile aduse lui Taubman, relative la „imixtiunea” în legislaţia României, ar fi venit de la indivizi în captele cărora ceasul s-a oprit în comunism.

Dar pe Olteanu nici măcar tinereţea nu-l poate scuza. Este, formal, cel de-al treilea om în stat, o poziţie care reclamă nu doar diplomaţie, ci şi foarte mult echilibru. Din această poziţie nu te poţi adresa, după ureche, unui reprezentant al altui stat, în contextul în care acesta face un comentariu pe o chestiune de interes public nu doar în România, ci şi în exterior.

În definitiv, ce spusese Taubman? Că băieţii ăştia care, atunci când nu sunt prinşi la înfulecat caltaboşi, se joacă de-a liberalismul prin toată ţara, de la Suceava până la Timişoara şi de la Constanţa pân’ la Târgu Mureş, au modifcat Codul Penal astfel încât joaca lor să nu mai ţină cont de nimic. Este ceva neadevărat în cele spuse de american? Ei bine, nu. Tocmai de aceea, isteria nejustificată a lui Olteanu, dublată şi de un atac, practic, politic, la adresa americanului (legat de modul în care acesta a obţinut poziţia de ambasador al SUA în România), pe care-l aşază în apropierea „corupţiei”, ar trebui să facă parte din fişa de diagnostic care să constate dispariţia de pe scena politică a unor astfel de specimene. Chiuariu, Cioroianu, Olteanu şi toată gaşca lor de incompetenţi autosuficienţi, care, în condiţii de vot pe oameni, şi nu pe liste, ar ajunge să se joace de-a politica prin bucătăria personală nu sunt decât nişte accidente care afectează, din nefericire, România.  E un lucru de care, foarte uşor, Americanu’ Taubman şi-a dat seama. Şi pentru că el a văzut, la fel ca românul obişnuit, ceea ce aşa-numiţii „liberali” refuză, fie şi în ultima clipă, să vadă, înseamnă că societatea societatea românească mai are şansa de a produce medicaţia pentru ca astfel de ipochimeni să nu mai fie posibili.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olteanu şi Americanu’.
 Vizualizări articol: 1058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olteanu şi Americanu’0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   UN HOT SI UN INFRACTOR trimis de
(13 dec 2007, 11:31:13
Hot de Germania, incult, analfabet, un rapanos care a furat prin Germania si a aplicat legea pumnului prin Suceava, un ordinar crescut de Carpus si un neavenit care s-a maritat cu fiica lui Ionescu pe care o mai omora din cand in cand ca nu facea bine blowjob. Ce dreaq sa caute unu ca el aici? Vai de voi de-l publicati si de gologanii pe care ii incasati... Mi-e sila numai cand il vad!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei