Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2007 - Anul XII, nr. 273 (3646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lopez: Guvernul României nu este capabil să îşi menţină angajamentele luate

Duminică, 18 Noiembrie 2007 (17:46:28)


Secretarul general al PPE Antonio Lopez a declarat că Guvernul României nu este capabil să îşi ţină angajamentele luate şi că România nu poate beneficia de statutul de membru al Uniunii Europene până nu îşi va rezolva problema corupţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  "Partidul Popular European crede că România nu poate înainta, pentru a beneficia de statutul ei de membru al Uniunii Europene, până nu îşi va rezolva problema corupţiei. Pe lângă răul pe care îl provoacă societăţii, corupţia mai este şi un obstacol în calea parteneriatelor internaţionale şi europene ale României", a declarat, duminică, Lopez la Cluj-Napoca, la mitingul electoral al PD.

El a afirmat că "barierele legislative care au fost impuse pentru a obstrucţiona investigaţiile judiciare asupra anumitor membri ai guvernului" au contribuit la creşterea îngrijorării PPE dar şi a mai multor instituţii europene.

"Cetăţenii români nu mai pot tolera să fie reprezentaţi în afara ţării de un guvern a cărui miniştrii sunt investigaţi", a spus secretarul general al PPE, care a acuzat Guvernul României că "nu este capabil să îşi ţină angajamentele luate".

Lopez a spus că România nu poate înainta până nu îşi va rezolva şi problema incompetenţei ministeriale şi administrative.

"Politicienii români trebuie să realizeze că dezvoltarea rurală trebuie să fie o prioritate pentru orice guvern. România are nevoie de o strategie coerentă şi eficientă pentru a rezolva o problemă ce îi afectează aproape jumătate din populaţie", a mai spus Antonio Lopez, amintind de faptul că în România sunt şapte dintre cele mai sărace zone ale Europei, unde sărăcia "este menţinută din cauza lipsei de interes şi incompetenţei arătată de guvern faţă de rezolvarea problemelor locale ale agriculturii româneşti".

"Fostul ministru al agriculturii nu a făcut nimic pentru îmbunătăţirea situaţiei nefericite a acestor cetăţeni români care lucrează în agricultură. Ineficienţa de care a dat dovadă la conducerea Ministerului Agriculturii a atras critici din partea Uniunii Europene precum şi posibilitatea ca în România să fie aplicată clauza de salvgradare", a spus Lopez.

El a criticat şi prestaţia Executivului român în ceea ce priveşte criza italiană, fiind de părere că Guvernul "este incapabil de a proteja drepturile cetăţenilor săi".

"România îşi va încheia primul său an după aderare fiind una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană, având unul dintre cele mai slabe sisteme administrative şi de management public, înzestrate cu corupţie larg răspândită. Acest guvern minoritar, susţinut doar de 20 la sută din populaţie, are o responsabilitate enormă faţă de cetăţenii ei şi faţă de Uniunea European", a conchis Antonio Lopez.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lopez: Guvernul României nu este capabil să îşi menţină angajamentele luate.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lopez: Guvernul României nu este capabil să îşi menţină angajamentele luate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei