Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2007 - Anul XII, nr. 233 (3608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cupa UEFA

Rapid Bucuresti - FC Nurnberg 2-2. Fotbalul romanesc, in picaj

Joi, 4 Octombrie 2007 (15:18:46)
"Rapid parea singura formatie romaneasca in stare sa aduca puncte in clasamentul UEFA, dupa ce Otelul si CFR Cluj au fost eliminate in tururile preliminare, Dinamo a pierdut turul cu Elfsborg iar Steaua are evolutii modeste in Liga Campionilor. Si golul lui Cesinha din minutul 14 deschidea drumul giulestenilor spre grupe.

Insa germanii au reusit sa intoarca scorul, prin Peer Kluge si Misimovic, si sa obtina calificarea, golul lui Lazar din prelungiri aducand doar un punct Romaniei in clasamentele europene.

"Am un sentiment puternic de frustrare. S-a vazut astazi mentalitatea germana in raport cu cea din Romania. Ei au avut doua ocazii au dat doua goluri, noi am avut sapte si am dat tot doua. Am pierdut o oportunitate imensa. Am fost extrem de naivi. Am vazut unii jucatori de la mijlocul terenului cu crampe. Bergodi este un om de onoare, are un contract ferm cu Rapid si trebuie sa il respecte."
George Copos - patron Rapid

"Nu meritam sa fim eliminati, pentru ca Rapid a facut un joc bun. Ne-am creat multe situatii de a marca, dar din pacate le-am ratat. Adversarul nostru nu a avut ocazii. Au fost doua sclipiri care au insemnat doua goluri. Nu avem ce sa le reprosam baietilor pentru ca si-au dorit, dar pana la urma castig de cauza au avut ei. Un 2-2 pe care nu-l meritam. Cred ca puteam sa ne calificam. Asta e, imi pare rau."
Nicolae Manea - secretar general Rapid

In poarta rapidista a aparut din nou brazilianul Elinton Andrade, titularul Dani Coman fiind in continuare nerefacut. Cristiano Bergodi a inceput cu tripleta Cesinha-Boya-Buga.

Brazilianul a adus primele emotii pentru germani, in minutul 12 sutand din unghi, spre coltul lung, insa Blazek atenueaza forta sutului si mingea trece prin fata portii. Peste doar doua minute, acelasi Cesinha avea sa deschida scorul. La al treilea corner intr-un singur minut, Maldarasanu a centrat din dreapta, si Cesinha a reluat cu capul, din careul germanilor, sase metri de poarta.

Doar opt minute Rapidul a fost in grupele Cupei UEFA, pentru ca Peer Kluge a restabilit egalitatea, dupa o greseala flagranta in apararea rapidista. Kluge a dejucat pasul la ofsaid, a ramas singur cu Andrade, a oprit balonul pe piept in coltul careului de sase metri si a sutat pe sub brazilian.

Pana la pauza, giulestenii puteau sa revina la conducere in doua randuri, dar Jaromir Blazek si-a aparat excelent poarta, mai intai la lovitura libera executata de Maldarasanu si deviata usor de Maftei, la care portarul ceh a avut un reflex uimitor, apoi la sutul lui Boya de la 15 metri, cand a iesit excelent dintre buturi si a respins cu piciorul.

Imediat dupa pauza, Mugurel Buga a ratat o ocazie imensa. Centrarea lui Bozovic din stanga l-a gasit liber la prima bara pe atacantul giulestean care a sutat din prima, alaturi.

In minutul 55, Nurnberg a preluat conducerea dupa o faza individuala a bosniacului Zvjezdan Misimovic, care a primit o minge la 20 de metri, a reusit un dribling si a sutat apoi fara speranta pentru Andrade.

Aceasta reusita a turnat plumb in ghetele rapidistilor, si desi Cristiano Bergodi a intarit atacul, trimitandu-i in teren si pe Mazilu si Burdujan, marile ocazii de poarta nu au mai aparut. Doar suturile de la distanta au mai pus in pericol poarta germana, dar Maldarasanu sau Burdujan au fost blocati de Blazek, iar Cesinha nu a gasit spatiul portii.

Rapid a reusit totusi unul dintre cele doua goluri de care avea nevoie pentru calificare. Costin Lazar a marcat in al doilea minut de prelungire, cu o lovitura de cap de la cinci metri, dupa un corner. Era prea tarziu si Nurnberg merge in premiera in grupe, la 19 ani dupa ultima lor prezenta in Europa, in timp ce Rapid rateaza sansa de a intra a treia oara consecutiv in aceasta faza a C2.

In tur, cele doua echipe incheiasera tot la egalitate, dar 0-0, astfel ca Nurnberg merge mai departe datorita golurilor mai multe marcate in deplasare.

Inaintea jocului, Victor Socaciu a interpretat imnul Rapidului, alaturi de cei 10.000 de spectatori care au umplut la maxim tribunele. Cantecul a fost dedicat lui Florian Pittis, care ar fi implinit 64 de ani in ziua meciului. Actorul, cantaretul si realizatorul radio, Florian Pittis a decedat pe 5 august. El a fost membru fondator al Clubului Aristocratic Rapid.

Fani ai celor doua echipe au avut un conflict in fata stadionului, cei aproximativ 1000 de germani care si-au sustinut formatia pe Giulesti si cateva grupuri de rapidisti aruncand unii in altii sticle de plastic si alte obiecte, dar fortele de ordine au intervenit la timp."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rapid Bucuresti - FC Nurnberg 2-2. Fotbalul romanesc, in picaj.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rapid Bucuresti - FC Nurnberg 2-2. Fotbalul romanesc, in picaj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent